ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Το μικρό ψαροχώρι που δεν έχει δρόμους και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα



Πώς θα σας φαινόταν η
ιδέα ενός μέρους, όπου ο ορισμός της απόλυτης ησυχίας βρίσκει σε αυτό πλήρη εφαρμογή; Το Λουτρό, το μικρό ψαροχώρι στη νοτιοδυτική Κρήτη (βρίσκεται περίπου 71 χλμ νότια των Χανίων, στην επαρχία των Σφακιών) μπορεί να υπερηφανεύεται για τη γραφικότητα που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Και το κάνει ξεχωριστό.


Ένας ακόμη λόγος που το κάνει ξεχωριστό και προσελκύει το ενδιαφέρον εκείνων που θέλουν να περάσουν στιγμές πραγματικής ηρεμίας, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι και συνεπώς δεν υπάρχουν και αυτοκίνητα. Η μοναδική πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο δια θαλάσσης με καραβάκια.

Αν και στην πραγματικότητα, το Λουτρό δεν είναι χωριό με μόνιμους κατοίκους, αφού λειτουργεί ως θέρετρο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και σε αργίες την χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, κουβαλάει τη δική του μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται στην ίδια θέση στην οποία ήταν κτισμένη στην αρχαιότητα η πόλη Φοίνιξ, επίνειο της αρχαίας Ανώπολης και της Αράδενας.


Το όνομά του το πήρε από τα πολλά λουτρά που βρέθηκαν στην περιοχή. Κατά την επανάσταση του 1821, στο Λουτρό είχε την έδρα της η Καγκελαρία, η Επαναστατική Επιτροπή που διήθυνε την επανάσταση. Επίσης, οι Σαρακηνοί πειρατές χρησιμοποίησαν το Λουτρό ως λίμνη για να επιτεθούν στα πλοία που ταξίδευαν νότια της Κρήτης. Οι Βενετοί κατάφεραν να απομακρύνουν τους Σαρακηνούς και οχύρωσαν το Λουτρό με ένα μικρό φρούριο, τα ερείπια του οποίου υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Αν κάποιος θέλει να το επισκεφτεί, υπάρχουν αρκετά δωμάτια, ενώ διαθέτει γραφικές ταβέρνες και μίνι μάρκετ.
























newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου