ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Πως ονόμαζαν τα σκυλιά τους οι Αρχαίοι..





Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ονόματα έδιναν οι Αρχαίοι Έλληνες στα


σκυλιά τους. Μπορεί να νομίζετε πως τα φώναζαν Θρασύβουλο ή Θουκυδίδη όμως στην πραγματικότητα ήξεραν πολύ καλά πως το όνομα ήταν πολύ σημαντική για την ψυχολογία αφεντικού-σκυλιού, και έτσι τους έδιναν ονόματα που εξέφραζαν ταχύτητα, κουράγιο, δύναμη, εμφάνιση και άλλες αξίες. Ο ίδιος ο Ξενοφών ονόμασε το αγαπημένο του σκυλί «Ορμή».

Η Αταλάντη, η διάσημη κυνηγός της Ελληνικής μυθολογίας, ονόμασε το σκυλί της Αύρα. Ένα αρχαιοελληνικό βάζο του 560πχ απεικόνιζε την Αταλάντη με άλλους ήρωες και τα κυνηγόσκυλα τους να σκοτώνουν τον σπουδαίο κάπρο της Καλυδωνίας. 
Επτά ονόματα σκύλων αναγράφονται στο αγγείο (κάποια βέβαια παραβιάζουν τον νόμο του Ξενοφώντα) ο Ορμητικός, ο Μεθέπων, ο Εγέρτης, ο Κόραξ, ο Μαρπσάς, ο Λάμπρος και ο Εύβολος.


Αποτέλεσμα εικόνας για Πως ονόμαζαν οι Αρχαίοι Έλληνες τα σκυλιά τους;
Επιπλέον όλοι θυμόμαστε τον πιστό σκύλο του Οδυσσέα που τον αναγνώρισε μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια απουσίας, τον Άργο! Ας μην ξεχάσουμε επίσης τον πιστό του σκύλο του Μέγα Αλέξανδρου, τον Πέριτα, που τον τίμησε δίνοντας το όνομα του σε μια πόλη.


Ο Ρωμαίος ποιητής Όβιδος (Ovid) δίνει τα ονόματα των 36 σκύλων του Ακταίων (ανάμεσα στο οποία είναι Τίγρης, η Λαίλαπα, ο Αίολος και ο Αρκάς) του άτυχου κυνηγού της ελληνικής μυθολογίας που ξεσκίστηκε από την αγέλη του. Ο Πόλουξ αναφέρει άλλα 15 ονόματα σε μία λίστα που βρέθηκε στην Κολουμέλλα. Η μεγαλύτερη λίστα όμως συντάχθηκε από τον λάτρη αυτών των ζώων Ξενοφώντα. Διάσημα ονόματα ήταν: ο Λευκός, ο Μελανός, ο Άνθος, η Θύελλα, ο Θηρευτής, ο Σκαφτιάς, ο Φύλαξ και διάφορα άλλα.


instabam.gr


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου