ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Όταν η ΛΙΓΕΙΑ συνάντησε την ΈΡΚΥΝΑ και άλλες τέσσερις χορωδίες…

Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, διεξήχθη το Σάββατο 8 Ιουνίου η 4η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών
στο κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου στο οποίο οι θεατές καθηλώθηκαν για δύο ώρες και τριάντα λεπτά περίπου απολαμβάνοντας  μια πανέμορφη μουσική πανδαισία που πρόσφεραν αφειδώς και δωρεάν οι πέντε χορωδίες, προσκεκλημένες από την οικοδέσποινα χορωδία ΛΙΓΕΙΑ του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Γρεβενών η οποία παρουσιάστηκε τελευταία.

Το πρόγραμμα άνοιξε η πολυμελής χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών ερμηνεύοντας με πολύ μεγάλη επιτυχία τραγούδια από το έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο με σολίστ σε δύο τραγούδια την γνωστή γρεβενιώτισσα τραγουδίστρια Κωνσταντίνα Τεντόγλου και μαέστρο τον Οδυσσέα Τάσιου. Τη σκυτάλη πήρε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης η οποία με την ίδια επιτυχία ερμήνευσε τραγούδια από το έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο με μαέστρο τη ΈμηΤσιούρα.  Ακολούθησε η μικτή χορωδία της Λιβαδειάς ΈΡΚΥΝΑ που με μαέστρο τον χειμαρώδηΤοντόρΚαμπατσκίεφ ερμήνευσε με εντυπωσιακό τρόπο τραγούδια από το κλασικό, ελληνικό έντεχνο και σέρβικο ρεπερτόριο. Τέταρτη στη σειρά παρουσιάστηκε η Δημοτική χορωδία Νέων Μουδανιών με μαέστρο τον Δημήτρη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας παραστατικά τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Πέμπτη η χορωδία Γονέων και Φίλων του Ωδείου Φλώρινας η οποία με μαέστρο την Μιρέλα Διδασκάλου ερμήνευσε με πολύ μεγάλη επιτυχία κλασικά, έντεχνα και παραδοσιακά μουσικά κομμάτια. Το πρόγραμμα έκλεισε η χορωδία μας η ΛΙΓΕΙΑ η οποία με ρεπερτόριο αναγεννησιακό, έντεχνο, ελληνικό και ξένο παραδοσιακό και με μαέστρο την αξιολογότατη δασκάλα μας Νικολέτα Παπάζογλου, στάθηκε αντάξια στο υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης, όπως τονίστηκε στην αρχή, ήταννα χαρίσουμε στην πόλη και τους συμπολίτες μας ένα όμορφο χορωδιακό απόγευμα με ένα πλούσιο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο, από τις προσκεκλημένες χορωδίες  με την ελπίδα ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις θα αυξηθούν οι φίλοι της καλής και ποιοτικής μουσικής. Φιλοδοξία μας είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να διευρυνθεί – τουλάχιστον τρεις ημέρες στα τέλη Ιουνίου -  με τη βοήθεια βέβαια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επαγγελματιών των Γρεβενών.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών βράβευσε το μέλος του Αθανάσιο Παρασχάκη για το ήθος  και την εθελοντική προσφορά του. Όσο ήταν μέλος της Χορωδίας μας, διακρίθηκε για τη  συνέπεια, την υπευθυνότητα και την ηπιότητα του χαρακτήρα του και όταν αποκτήσαμε τη Στέγη μας ο Θανάσης μας δώρισε επτά πίνακες ζωγραφικής που φιλοτέχνησε ο ίδιος. Ας είναι παράδειγμα για όλους μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης μας κ.κ. Δαβίδ που συγχαίροντας τη μαέστρο και τη χορωδία μας τόνισε ότι δημιουργείται μια νέα παράδοση στον πολιτισμό των Γρεβενών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίουκ. Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης,  οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κ. Χρήστος Πέτρου, Οικονομικών κ. Ματθαίος Αδάμος και Εμπορίου κ. Γρηγόριος Φαρμάκης, ο πρώην βουλευτής κ. Τιμολέων Κοψαχείλης και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Φωλίνας.

Κλείνοντας θα θέλαμενα ευχαριστήσουμεεγκάρδια
  • στις προσκεκλημένες χορωδίες μία - μία
  • στους υποστηρικτές μας, τον Δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τη ΔΕΚΕΓ
  • τα ΜΜΕ (Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας, Greveniotis, e-Grevena, GrevenaMedia, StarFM) που προβάλλουν πάντα τις δράσεις μας
  • τονμανιταρολόγο μας κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη για την χορήγηση πέντε οδηγών συλλογής μανιταριών και πέντε φυλλαδίων
  • τα μέλη του ΔΣ που έδωσαν όλες του τις δυνάμεις για την καλύτερη οργάνωση της Εκδήλωσης
  • τη δασκάλα και τα μέλη της χορωδίας μας που με συνέπεια και υπευθυνότητα ανεβάζουν σιγά – σιγά το επίπεδο της
  • τις γυναίκες της χορωδίας μας για τα νόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν
  • όλους τους συμπολίτες μας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα
  • και τέλος τους χορηγούς μας στους οποίους οφείλουμε πολλές ευχαριστίες, γιατί συνέβαλαν αποφασιστικά στην κάλυψη των εξόδων και θέλουμε να τους αναφέρουμε και ονομαστικά:



Ο Πρόεδρος        Η Γενική Γραμματέας

Στέργιος Πουρνάρας      Χαρά Καραλιόλιου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου