ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Το φρούτο που αδυνατίζει και βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή




Τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής και ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους.



Oι επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και από το Πανεπιστήμιο της East Anglia μας πληροφορούν ότι τα φλαβονοειδή βοηθούν επίσης στη διατήρηση του βάρους μας καθώς και στη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες παρακολούθησαν 124.000 ανθρώπους στις Η.Π.Α. Όλοι είχαν τάση να παίρνουν κιλά όσο περνούσαν τα χρόνια εκτός από όσους έτρωγαν συστηματικά τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή.
Αυτοί έτειναν να διατηρούν το βάρος τους και να χάνουν κιόλας. Από τα φλαβονοειδή φαίνεται ότι τα πλέον ευεργετικά είναι οι ανθοκυανίνες που βρίσκονται στα σταφύλια, στις φράουλες, στα κεράσια και στα διάφορα είδη μούρων (μύρτιλα, φραμπουάζ κλπ.).
Θετική επίδραση στην απώλεια του βάρους φάνηκε ότι είχαν επίσης και φλαβονοειδή που βρίσκονταν σε άλλα τρόφιμα όπως τα μήλα, τα κρεμμύδια και το τσάι.
Άλλη έρευνα από τα ίδια Πανεπιστήμια έδειξε επίσης ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες προστατεύουν από τα προβλήματα στύσης.
Οι ειδικοί συστήνουν γενικά να προτιμάμε τα κόκκινα από τα άσπρα σταφύλια (οι ανθοκυανίνες σχετίζονται με το χρώμα οπότε όσο πιο έντονο το χρώμα τόσο πιο πολλές οι ανθοκυανίνες), να απολαμβάνουμε τα φρούτα όσο πιο φρέσκα γίνεται και ολόκληρα, όχι μαγειρεμένα και όχι σε χυμούς.
Επίσης το κόκκινο κρασί είναι ωφέλιμο, όπως επίσης και τα καταψυγμένα τέτοιου είδους φρούτα αφού η διαδικασία της κατάψυξης φυλακίζει τα θρεπτικά στοιχεία.
Εκτός από τις παραπάνω ιδιότητες, τα φλαβονοειδή έχει βρεθεί ότι ρίχνουν την πίεση και τη χοληστερίνη και μειώνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου και καρδιαγγειακών προβλημάτων.



onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου