ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος για την τσίχλα!




Η τσίχλα στη μορφή που τη γνωρίζουμε δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του
1860. Φτιαγμένη από κόμμι, μια φυτική ουσία που προέρχεται από συγκεκριμένα είδη δέντρων. Η τσίχλα που μασάμε σήμερα είναι συνθετική. Οπότε δεν είναι περίεργο που το σώμα μας δυσκολεύεται στην πέψη της.

Το γεγονός αυτό γέννησε και έναν από τους μεγαλύτερους μύθους σε σχέση με αυτή που έχουμε ακούσει πολλές φορές ως παιδιά. Τελικά, η τσίχλα δεν κολλάει στο στομάχι μας και το πρόβλημα με αυτήν, βρίσκεται αλλού!





Το πεπτικό μας μπορεί να διαχειριστεί τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, επειδή διαθέτει ειδικά ένζυμα που τα διασπούν σε μόρια. Τα πεπτικά ένζυμα στο στομάχι σου όμως δεν μπορούν να διασπάσουν τη συνθετική ουσία που υπάρχει στις τσίχλες. Έτσι, το σώμα σου διασπά τη ζάχαρη και τα αρωματικά της τσίχλα αλλά η συνθετική ουσία περνά χωρίς επεξεργασία από το πεπτικό σου».

Αυτό δεν σημαίνει πως η τσίχλα θα κολλήσει στο στομάχι. Αντίθετα και βάση του πεπτικού σου συστήματος, η τσίχλα θα φύγει με τα κόπρανά σου μέσα σε τρεις μέρες περίπου, όπως επιβεβαιώνει και η Anish Sheth, γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «What’s Your Poo Telling You».

usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου