ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το μαγευτικό μέρος που δεν γνωρίζει από ζέστη τα καλοκαίρια

Στα ριζά του Κόζιακα, στο Γοργογύρι σε υψόμετρο 450-600 μ. και περίπου 20 χλμ. από τα
Τρίκαλα βρίσκεται ένα μέρος μαγευτικό, με υπέροχες εικόνες της φύσης, που μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Είναι ο Κεφαλοπόταμος με τα άφθονα, γάργαρα, μα και κρύα νερά του, που αποτελεί μία όαση δροσιάς τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Οι εικόνες που συνθέτουν το μέρος αυτό είναι απλά υπέροχες. Πλούσια πανίδα, αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, καρποφόρα δέντρα, πλατάνια και το βουητό του νερού να αντηχεί στην περιοχή συνθέτουν το παζλ της άγριας ομορφιάς γύρω από τον Κεφαλοπόταμο. Τα νερά κατεβαίνουν ορμητικά από τις κορυφές του Κόζιακα και περνούν έξω από τα χωριά Γοργογύρι και Ξυλοπάροικο, στα Τρίκαλα.

Η όλη διαδρομή αποτελεί πόλο έλξης το καλοκαίρι για όσους αναζητούν δροσιά και ηρεμία, αλλά και για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την ορειβασία. Βιότοπους αποτελούν ο Κεφαλοπόταμος και το παρόχθιο δάσος Παλαιοκόπρι Λάκκα (3 χλμ. από το χωριό) καθώς και η πηγή Γαύρου.

Ο Κεφαλοπόταμος διασχίζει κατά μήκος όλο το Γοργογύρι, περνάει από το κέντρο του και συνεχίζει προς τον οικισμό του Δίλοφου όπου και ενώνεται με τον επίσης ονομαζόμενο Κεφαλοπόταμο του Ξυλοπάροικου. Κι έτσι ενωμένα τα δύο ποτάμια περνάνε δίπλα από το Δίλοφο και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό.













newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου