ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ένας μύθος καταρρίπτεται! Η πέτσα του κοτόπουλου κάνει καλό στην καρδιά μας!



Πιθανότατα έχετε ακούσει και διαβάσει, ξανά και
ξανά, ότι η πέτσα του κοτόπουλου είναι ανθυγιεινή. Όχι μόνο γιατί είναι λιπαρή και μας παχαίνει, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ενώ αν τρώμε συχνά την πέτσα του κοτόπουλο αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η συγκεκριμένη σύσταση, να αφαιρούμε την πέτσα του κοτόπουλουπριν το μαγειρέψουμε ή το ψήσουμε, είναι τελικά λανθασμένη!

Επιστήμονες από το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαίωσαν πως η κατανάλωση της πέτσας του κοτόπουλου, πάντα με μέτρο, δεν προκαλεί προβλήματα υγείας. Επιπλέον, η πέτσα που πολλοί αποφεύγουμε έχει ορισμένα αναπάντεχα οφέλη για την υγεία μας.

Η πέτσα του κοτόπουλου κάνει καλό στην καρδιά
Η διαπίστωση αυτή είναι πιθανώς η μεγαλύτερη έκπληξη σχετικά με την πέτσα του κοτόπουλου. Όχι απλά δεν είναι εχθρός της καρδιάς μας, όπως πιστεύαμε τόσα χρόνια, αλλά φαίνεται πως τελικά τα λιπαρά που περιέχει είναι ωφέλιμα! Οι ειδικοί από το Χάρβαρντ τα παρομοίασαν με τα λιπαρά του αβοκάντο, τα πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά που είναι «φιλικά” για την καρδιά μας. Τα πολυακόρεστα λιπαρά μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν την έκκριση των λιπαρών.

«Οι θερμίδες του ψητού κοτόπουλου με την πέτσα δεν διαφέρουν σημαντικά από τις θερμίδες του ψητού κοτόπουλου χωρίς την πέτσα. Το πρώτο όμως είναι πολύ πιο νόστιμο και ζουμερό.»

Το ψήσιμο με την πέτσα κάνει το κοτόπουλο πιο νόστιμο
Και γιατί είναι αυτό καλό για την υγεία μας; Επειδή δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι για να το απολαύσουμε, ενώ η πέτσα βοηθάει ακόμη και το άλιπο στήθος να μένει πιο ζουμερό.

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο με την πέτσα δεν «τραβάει” πολύ λάδι
Το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα του κοτόπουλου σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει το φαγητό μας πολύ λιπαρό. Η πέτσα όμως λειτουργεί ως φράγμα, συγκρατώντας το λίπος ώστε μεν το φαγητό να γίνει νόστιμο, χωρίς όμως να επιβαρυνθούμε από τις θερμίδες του – εφόσον φυσικά αφαιρέσουμε την πέτσα πριν φάμε.

«Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει ή δεν θέλετε να τρώτε την πέτσα του κοτόπουλου, μην την αφαιρείτε πριν το μαγείρεμα αλλά μετά. «

Ναι στην πέτσα του κοτόπουλου, αλλά με μέτρο
Παρότι η νέα σύσταση των ειδικών είναι να καταναλώνουμε την πέτσα του κοτόπουλου, αν το παρακάνουμε το θρεπτικό ισοζύγιο γίνεται αρνητικό. Τα λιπαρά της πέτσας είναι πολυακόρεστα, ωστόσο έχει περισσότερα ω6 από ω3 λιπαρά οξέα. Η αναλογία τους δεν είναι ισορροπημένη, που σημαίνει πως αν τρώμε καθημερινά ή πολύ συχνά κοτόπουλο με την πέτσα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε φλεγμονές και αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας. Ναι λοιπόν στην απόλαυση, αλλά πάντα με μέτρο.




capital.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου