ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

6 τρικ για να φας σωστά την πίτσα (ζεστή, χωρίς να χαλάσει, τραγανή και την επόμενη ημέρα)




Η pizza είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και

μεγάλων και κανείς δεν μπορεί συνήθως να αντισταθεί στην υπέροχη μαγεία των γεύσεων που ενώνονται επάνω στα κομμάτια της, ούτε και στη μυρωδιά της.

Αλλωστε αποτελεί και μια από τις πιο συχνές επιλογές – λύσεις σε εκείνες τις περιπτώσεις που έχετε αργήσει να επιστρέψετε στο σπίτι και δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε ή τις βραδιές που έχετε οργανώσει συγκέντρωση με καλούς φίλους στο σπίτι, μπροστά από την τηλεόραση.

Τι συμβαίνει όμως, όταν την έχετε μόλις παραλάβει από ένα κατάστημα, το γνωστό σε όλους take away;

Την έχετε τοποθετήσει στο κάθισμα του συνοδηγού και ενώ εσείς οδηγείτε, τα κομμάτια της pizza αλλάζουν θέση και τα toppings πέφτουν το ένα επάνω στο άλλο, έτσι μόλις ανοίξετε το κουτί το γεύμα σας χάνει την εντυπωσιακή και λαχταριστή αρχική του εμφάνιση.

Για να αποφύγετε όλα αυτά τα ευτράπελα διαβάστε τα παρακάτω πολύτιμα tips:

Υλικά στη θέση τους

Για να μείνουν όλα τα υλικά στη θέση τους και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, οι ειδικοί προτείνουν, να τοποθετήσετε ένα γεμάτο μπουκάλι ( ενός λίτρου και περισσότερο) στο κάθισμα του αυτοκινήτου και έπειτα, να βάλετε από πάνω τα κουτιά με την pizza. Το μπουκάλι θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πλάτη του καθίσματος, άρα στο πίσω μέρος των κουτιών, όπως ακριβώς στη φωτογραφία.


dailymail.co.uk


Τραγανά κομμάτια

Πολλοί από εσάς παραγγέλνετε σκόπιμα μεγαλύτερη ποσότητα pizza, προκειμένου να σας μείνουν και κάποια κομμάτια για την επόμενη μέρα. Για να τα καταναλώσετε όμως θα πρέπει να τα ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, κάτι που ωστόσο κάνει τις άκρες των κομματιών να μαλακώνουν. Για να τις διατηρήσετε τραγανές και μετά το ζέσταμα, τοποθετήστε ένα ποτήρι με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με την pizza, αυτό βοηθάει τη θερμότητα να μοιραστεί ανάμεσα στα δυο αντικείμενα και έτσι η κρούστα παραμένει τραγανή.

Θερμαινόμενο κάθισμα

Αν έχετε παραλάβει την pizza με το αυτοκίνητο σας από το κατάστημα, υπάρχει ένα μυστικό για να τη διατηρήσετε ζεστή: να τοποθετήσετε τα κουτιά επάνω στο θερμαινόμενο κάθισμα και να ενεργοποιήσετε τη θερμότητα.

dailymail.co.uk


Καμμένη γλώσσα

Φάγατε ζεστή pizza ή οποιοδήποτε άλλο ζεστό φαγητό που σας έκαψε τη γλώσσα; Η λύση βρίσκεται στη ζάχαρη! Βάλτε λίγη ποσότητα ζάχαρης στο σημείο και τρίψτε ελαφρά σαν να κάνετε σκραμπ.

Εναλλακτικά πιάτα

Θέλετε να αποφύγετε το πλύσιμο των πιάτων και δεν θέλετε να ξοδεύετε χρήματα και για τα πλαστικά που υπάρχουν στο εμπόριο σε κάθε σας παραγγελία; Κόψτε σε τέσσερα μικρά τετράγωνα κομμάτια το «καπάκι» από το κουτί της πίτσα και σερβίρετε εκεί τα κομμάτια.

Κρουτόν από pizza

Στην περίπτωση που σας έχουν περισσέψει κομμμάτια από το αγαπημένο σας αυτό γεύμα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας γευστικά κρουτόν. Αφαιρέστε τις άκρες και κόψτε κάθε κομμάτι σε μικρές λωρίδες. Διπλώστε κάθε λωρίδα για να πάρει τη μορφή κύβου και το τυρί να βρίσκεται στη μέση των δύο πλευρών της ζύμης. Οταν πια έχετε φτιάξει πολλά τέτοια κυβάκια, βάλτε τα σε ένα τηγάνι και έπειτα στο μάτι σε μέτριας έντασης φωτιά. Πιέστε τα κομματάκια με μια σπάτουλα για να γίνουν τραγανά. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από πέντε λεπτά.

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου