ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο μετανάστης από το Λυγουριό που έγινε ο μοναδικός Έλληνας δισεκατομμυριούχος της Αυστραλίας






Τρελό σενάριο θυμίζει η ιστορία του
ομογενή επιχειρηματία Κώστα Μακρή από το Λυγουριό ο οποίος είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας και ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος, ενώ θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της περιοχής.
Ο Κώστας Μακρής από την απόλυτη ένδεια έφτασε στον βαθύ πλούτο. Τα παιδικά χρόνια του ήταν εξαιρετικά δύσκολα στην Ελλάδα, γι' αυτό κι έγινε μετανάστης στην Αυστραλία. Τελικά πέτυχε αλλά είναι γνωστό ότι έχει μια πικρία μέχρι και σήμερα.
Πρόκειται για τη συμμετοχή του στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα. Ο Κώστας Μακρής, ο μοναδικός Έλληνας δισεκατομμυριούχος της Αυστραλίας, είχε τη μεγαλύτερη ήττα της ζωής του όταν αποφάσισε να μπλεχτεί με την Παναχαϊκή.
Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών ο Μακρής και ο γιος του Ρος συγκεντρώνουν μια περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας και βρίσκονται στις πρώτες τριάντα θέσεις των πλουσιότερων κατοίκων της μακρινής ηπείρου. Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας είναι μάλιστα ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος Έλληνας της ομογένειας, καθώς μαζί με τον γιο του είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότια Αυστραλία.
Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι, χωρίς πολλά λόγια, ο βασιλιάς των ακινήτων της Αυστραλίας, ενώ τα media της χώρας αναφέρουν ότι υπήρξε υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα.
Κατέχει πολλά εμπορικά κέντρα, όπως το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητά του έχει φτάσει μέχρι την Ελλάδα.
Οι τελευταίες επενδυτικές επιτυχίες του Μακρή φαίνεται πως στοχεύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της πλέον ονομαστής τουριστικής αυστραλιανής περιοχής, της Χρυσής Ακτής, του γνωστού παγκοσμίως Gold Coast.
Έχει αγοράσει ήδη το εμπορικό κέντρο Marina Mirage του Gold Coast, που στεγάζει καταστήματα πολυτελείας και τη μαρίνα μπροστά από το εμπορικό κέντρο.
fff
Με την αγορά του εμπορικού κέντρου Oracle έγινε ο «βασιλιάς» των εμπορικών ακινήτων της περιοχής. Το συγκεκριμένο κέντρο περιλαμβάνει 60 καταστήματα, τρεις ιστορικούς πύργους και σχεδόν 300 χώρους στάθμευσης σε τρεις δρόμους με έναν ιδιωτικό δρόμο ανάμεσά τους. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 350 εκατομμύρια.

Από εισπράκτορας λεωφορείου στα fish & chips και τελικά στο real estate

Το βιογραφικό του σημείωμα είναι αποκαλυπτικό για την πορεία του. Γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου, ωστόσο γρήγορα η οικογένειά του πήρε τον δρόμο προς την Αθήνα, όπως πολλές άλλες εκείνη την εποχή. Εγκαταστάθηκαν στον Χολαργό, όπου και μεγάλωσε. Στην πιάτσα άρχισε να «ψήνεται» από την ηλικία των δώδεκα, όταν ξεκινά να δουλεύει για έναν οίκο μόδας, κάνοντας παραδόσεις φορεμάτων στις πλούσιες κυρίες που παράγγελναν τουαλέτες για τις βραδινές εξόδους τους.
Ηταν όμως δύσκολοι καιροί και πήρε το δρόμο της ξενιτιάς στα 16 του χρόνια. Έφτασε στη Νότια Αυστραλία σε ηλικία 16 ετών και άρχισε αμέσως να δουλεύει. «Πάντα έψαχνα για τη μεγάλη ευκαιρία. Άλλωστε, το όνειρο όλων ήταν να βγάλουμε ορισμένα χρήματα και να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε ομογενειακά μέσα.
gggg
Πριν δημιουργήσει τη μεγάλη του περιουσία, δοκίμασε πολλά επαγγέλματα. Εργάστηκε ως εισπράκτορας αστικού λεωφορείου για τρεις μήνες και όταν κατάλαβε ότι αυτή η δουλειά τον κρατάει μακριά από τις επιχειρήσεις, άνοιξε ένα μαγαζί πρόχειρου φαγητού, πουλώντας ψάρι και πατάτες, τα γνωστά fish & chips.
Αργότερα άνοιξε ένα σούπερ-μάρκετ, για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του '70 να κατέχει ολόκληρη αλυσίδα. Τότε έκανε τη μεγάλη κίνηση και πούλησε την επιχείρηση, όχι όμως και τα ακίνητα στα οποία στεγάζονταν τα μαγαζιά του.
Λίγο καιρό αργότερα πούλησε το πρώτο οίκημα και ο δρόμος για την απόκτηση εμπορικών κέντρων άνοιξε διάπλατα, αφού το τίμημα της μιας πώλησης ήταν πολύ μεγάλο. Την παρθενική αγορά εμπορικού κέντρου την έκανε το 1987 και σήμερα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.
Το παρατσούκλι του στην Αυστραλία είναι «Ελληναράς» και απέκτησε το 1998, όταν κυκλοφορούσε με το γιοτ του «Lady Carol» στο λιμάνι του Σίδνεϊ με αναρτημένη μια μεγάλη ελληνική σημαία.






Η εμπειρία με την Ελλάδα και την Παναχαϊκή

Ο Κώστας Μακρής το 2005 σε μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του αποφάσισε να αγοράσει την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή, στην τιμή των 900.000 ευρώ από τον τότε κάτοχο της Π.Α.Ε., Στάθη Μουτζουρούλια. Στις 4 Μαΐου 2009 ο Κώστας Μακρής παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια αποχωρώντας από τα διοικητικά της ομάδας πικραμένος.
Μάλιστα πριν λίγους μήνες οργίαζαν οι φήμες ότι θα επιστρέψει για την ομάδα, αλλά ο ίδιος τις διέψευσε.
«Είναι όλα ψέματα, βλακείες και φαντασίες. Δεν γυρίζω ξανά. Ο Θεός ξέρει τι τράβηξα, περισσότερο ψυχικά. Ο Μακρής δεν γυρίζει και να μην δίνετε τροφή για ελπίδες. Εγώ δεν μπόρεσα να πετύχω, γιατί στην Πάτρα υπάρχουν πολλά τρωκτικά που είναι άτρωτα», ανέφερε τον Φεβρουάριο που πέρασε. «Με κάψατε. Εγώ τελείωσα από την Ελλάδα»...
Πριν από αρκετά χρόνια είχε προσπαθήσει να αναμειχθεί με τα... ποδοσφαιρικά και στην Αυστραλία, αναλαμβάνοντας την «Ελλάς Αδελαϊδας», όμως η προσπάθειά του δεν στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.
1306217

Ο «Con» Μακρής, οι τεμπέληδες και η αγάπη για την Ελλάδα

Ο Κώστας Μακρής είναι ένας πολυσχιδής επιχειρηματίας που έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει στα χρηματιστήρια και τις μετοχές και είναι οπαδός της πραγματικής οικονομίας.
Μάλιστα κατά καιρούς έχει επικρίνει τους νέους της Αυστραλίας τονίζοντας ότι πολλοί νέοι δεν έχουν διάθεση για σκληρή δουλειά και ότι η Αυστραλία «μεγαλώνει τεμπέληδες», ενώ κατά τον ίδιο οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν εργατικό δυναμικό, γιατί οι νέοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πολλές δουλειές.


Μόλις πριν λίγες μέρες ο Μακρής πήρε μια απόφαση - έκπληξη για πολλούς. Μετά από μια περίοδο 45 ετών στην Αδελαΐδα αποφάσισε να μετακινήσει τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Μακρής στο Κουίνσλαντ μέσα στους επόμενους μήνες.
Η απόφασή του βασίστηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που εμφανίζονται στο βορειοανατολικό άκρο της ηπείρου καθώς και στο γεγονός ότι «η Νότια αυστραλιανή αγορά δεν είναι ακριβώς ζωντανή» αυτή τη στιγμή.
hhhh
Ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος δεν προτίθεται να κόψει όλους τους δεσμούς του με την πόλη που ήταν το σπίτι του για τις τελευταίες δεκαετίες και σχεδιάζει να κρατήσει γραφεία και στην Αδελαΐδα.
Ο «Con» Μακρής είναι ένας από τους Έλληνες που δεν ξεχνούν την καταγωγή τους και γι' αυτό φροντίζει να πηγαίνει τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο στην Ελλάδα. Η λατρεία του είναι η θάλασσα και τους καλοκαιρινούς μήνες κυριολεκτικά οργώνει το Αιγαίο και το Ιόνιο με την πολυτελή θαλαμηγό του «Ouzo Palace».

newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου