ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Οι μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου (Φωτογραφίες)






Επιβλητικοί ναοί που προκαλούν δέος..


Ξεχωρίζουν για το μέγεθος και την επιβλητικότητά τους. Ναοί ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής που προκαλούν το θαυμασμό. Κάποιες από αυτές τις εκκλησίες ξεχωρίζουν και για το μέγεθός τους και κατατάσσονται στους μεγαλύτερους ναούς, με βάση τα τετραγωνικά τους, στον κόσμο.
Δείτε μερικές από αυτές...

5. Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου, Μιλάνο, Ιταλία – 10.186 τ.μ.

pic5
Ο Καθεδρικός Ναός στο Μιλάνο είναι η σημαντικότερη εκκλησία και έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης ενώ θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες παγκοσμίως. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1965 έχοντας ξεκινήσει το 1836 και μπορεί να χωρέσει ακόμη και 40.000 πιστούς. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια από τις πιο εντυπωσιακές και καθηλωτικές εκκλησίες στον κόσμο.



4. Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – 11.200 τ.μ.

pic4
Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε το 1892 και παραμένει ακόμη υπό κατασκευή με αποτέλεσμα να έχει το παρατσούκλι «Άγιος Ιωάννης ο ημιτελής». Μετά από μια πυρκαγιά το 2001 είχε κλείσει για επισκευές και άνοιξε ξανά το Νοέμβριο του 2008.

3. Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης, Σεβίλλη, Ισπανία – 11.520 τ.μ.

pic3
Ο ρωμαιοκαθολικός καθεδρικός ναός στη Σεβίλλη της Ισπανίας είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός στο κόσμο και συνολικά η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία. Η κατασκευή του ναού άρχισε το 1401 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα. Έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1987.

2. Βασιλική του Εθνικού Παρεκκλησίου της Παναγίας, Βραζιλία, 12.000 τ.μ.

2
Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγία Aparecida και θεωρείται προστάτιδα της Βραζιλίας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο και χωράει πάνω από 50.000 πιστούς. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1980.

1. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικάνο – 15.160 τ.μ.

pic1
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στο Βατικανό και είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Ο επιβλητικός ναός μπορεί να χωρέσει άνετα 60.000 κόσμο ενώ ο χρόνος ανέγερσής της ξεπέρασε τα 120 χρόνια. Το μέγιστο μήκος της φτάνει τα 340 μέτρα και στην κορυφή του λέγεται ότι βρίσκονται κομμάτια από τον Τίμιο Σταυρό.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου