ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Όλη η αλήθεια για τους μισθούς και τις παροχές των νέων βουλευτών

Αποκάλυψη: Πόσα παίρνουν πλέον καθαρά στο χέρι όσοι ορκίστηκαν στα μέσα του μήνα;



Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας τα μέλη του Κοινοβουλίου που προέκυψαν μετά τις εθνικές εκλογές
της 7ης Ιουλίου θα δουν να μπαίνει στον τραπεζικό τους λογαριασμό ο πρώτος μισθός. Η «βουλευτική αποζημίωση», όπως αποκαλείται ορθά επισήμως, έχει μεταβληθεί δραστικά στα χρόνια των μνημονίων και δεν είναι πλέον ούτε 10.000, ούτε 8.000, ούτε 6.000 όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν.





Κάθε εκπρόσωπος του έθνους, μόλις ορκίστηκε έλαβε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων ένα ενημερωτικό σημείωμα που αναφέρει αναλυτικά τα χρήματα που θα παίρνει κάθε μήνα, τις παροχές που θα έχει και τις ατέλειες που δικαιούται. Το συγκεκριμένο τετρασέλιδο έγγραφο βρίσκεται στα δικά μας χέρια και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα όσα δικαιούται πλέον ο εκπρόσωπος του έθνους στις μέρες μας.

Καταρχάς το αποκαλυπτικό έγγραφο ενημερώνει τους δικαιούχους ότι θα παίρνουν 5.135 ευρώ το μήνα, αλλά από το ποσό αυτό θα πρέπει να αφαιρεθούν οι κρατήσεις (υπέρ του κόμματος, συνταξιοδοτικές, κ.λπ.) αλλά και να προστεθεί μια σειρά παροχών, που διαφοροποιείται ανάλογα με το εάν ο βουλευτής εκλέγεται στην Αθήνα ή στην επαρχία και εάν η εκλογική του περιφέρεια είναι ακριτική ή όχι.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά και ο καθένας μπορεί να υπολογίσει εύκολα πόσα παίρνει ο βουλευτής της περιφέρειάς του.

Μηνιαία βουλευτική αποζημίωση και κρατήσεις



Το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης διαμορφώνεται στο ποσό των 5.135,04 ευρώ.

Η βουλευτική αποζημίωση υπόκειται ωστόσο μηνιαίως στις ακόλουθες κρατήσεις:
loading...



1. Για όλους τους βουλευτές:

α) Κράτηση υπέρ κόμματος, μέχρι ποσοστού 20% επί της βουλευτικής αποζημίωσης, σύμφωνα με το ποσοστό που η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει εγγράφως αιτηθεί. «Η κράτηση αυτή γίνεται από τη βουλευτική σας αποζημίωση με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης» αναφέρει το έγγραφο.

β) Κράτηση υπέρ του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, η οποία ανέρχεται σε 50 ευρώ μηνιαίως. Για τους βουλευτές που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά, η κράτηση υπέρ του Λογαριασμού για τον πρώτο μήνα καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης είναι επιπλέον 200 ευρώ.

γ) Κράτηση υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. η οποία περιλαμβάνει την ειδική εισφορά 1% και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2% επί της βουλευτικής αποζημίωσης.

δ) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης (βάσει του άρθρου 29 του ν. 3986, ΦΕΚ 152/Α/1-7-2011).

2. Για τους βουλευτές της τρέχουσας ΙΗ' Βουλευτικής Περιόδου που απέκτησαν όμως για πρώτη φορά τη βουλευτική ιδιότητα πριν τις 12 Νοεμβρίου 2012:


Η συνέχεια εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου