ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

9 Φράσεις που ΔΕΝ πρέπει να Λέτε Ποτέ





Μια σχέση είναι σαν το γυαλί: αν σπάσει, δεν ξανακολλάει, όσο κι να προσπαθήσεις.
Γι’αυτό αξίζει να σκεφτόμαστε κάθε πράγμα που λέμε.


Κάτι που δεν φαίνεται προσβλητικό σε αυτόν που το λέει, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση σε αυτόν που το λέει. Δείτε 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε κανέναν:


1. “Δεν είναι δική μου δουλειά”, “Δεν με πληρώνουν για να το κάνω αυτό.”
Είναι οι πιο συχνές δικαιολογίες για να αρνηθείτε μια δουλειά και 99% των περιπτώσεων το αφεντικό σας θα ενοχληθεί και να φανεί ότι αδιαφορείτε για τη δουλειά σας. Καλύτερα να πείτε: “Έχω πολλά να κάνω σήμερα. Ποιο από αυτά να κάνω πρώτα;”
2. “Δεν έχω χρόνο να σου μιλήσω” , “Είμαι απασχολημένος”
Τέτοιες απαντήσεις δείχνουν ότι δεν έχετε καλή αγωγή. Θα ήταν καλύτερο να πείτε: “Λυπάμαι, έχω μια επείγουσα συνάντηση σε λίγο και πρέπει να φύγω. Ας τηλεφωνηθούμε κάποια άλλη στιγμή για να συζητήσουμε το πρόβλημα” ή “Ας το συζητήσουμε σε μια ώρα; Πρέπει να τελειώσω κάτι πρώτα.”
3. “Μπορεί να ακουστεί χαζό, αλλά…”
Αυτός ο τρόπος να ξεκινήσετε την κουβέντα σας προκαλεί αμφισβήτηση γι’αυτά που πρόκειται να πείτε πριν καν τα πείτε. Μην χρησιμοποιείτε αυτήν την φράση!
4. “Χωρίς παρεξήγηση, αλλά…”
Ακούγεται σαν προειδοποίηση ότι το επόμενο πράγμα που θα πείτε θα είναι δυσάρεστο. Κάνετε τον άνθρωπο με τον οποίο μιλάτε να ερμηνεύσει αυτό που θα πείτε σαν κάτι προσβλητικό. Μόλις νιώσετε ότι αυτή η φράση φτάνει στο στόμα σας, αλλάξτε θέμα.
5. “Μεγάλωσες!”, “Έχασες κιλά!”
Η εξωτερική εμφάνιση ή τα κιλά κάποιου μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα για πολλούς. Συχνά κάποιοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν τις αλλαγές στο σώμα τους, γι’αυτό τέτοιου είδους σχόλια, ακόμα και λέγονται για πλάκα ή σαν κομπλιμέντο, μπορεί να χαλάσουν τη διάθεση ή να δημιουργήσουν διαμάχη. Πείτε καλύτερα: “Φαίνεσαι πολύ καλά!”
6. “Φαίνεσαι μια χαρά για την ηλικία σου”
Αυτή η φράση θυμίζει απλά την ηλικία κάποιου και συχνά ακούγεται σαν να λέτε “Σε σύγκριση με τους άλλους μεγάλους ανθρώπους φαίνεσαι εντάξει”. Και πάλι, καλύτερα να προτιμήσετε το “Φαίνεσαι μια χαρά”.
7. “Κλασικός εσύ”
Μην βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους. Αντί για φράσεις που αναφέρονται στην προσωπικότητα κάποιου, πείτε κάτι σαν “Με ενοχλεί που άφησες τα πιάτα στο νεροχύτη ξανά. Το μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις;”. Μιλάτε για τα συναισθήματα σας και όχι για την άσχημη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Είναι ένα κίνητρο για να λυθεί το πρόβλημα που σας ενοχλεί.
8. “Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα έκανες…”
Με αυτή τη φράση όχι μόνο χειραγωγείτε συναισθηματικά κάποιον, αλλά του λέτε ότι δεν σας αρέσει και η συμπεριφορά του απέναντί σας. Δύσκολα θα ενισχύσετε τον δεσμό σας με τέτοιο τρόπο. “Θα ένιωθα καλύτερα αν μπορούσαμε…” Ο καλύτερος τρόπος είναι να εξηγήσετε γιατί είστε αναστατωμένοι και μετά να προσφέρετε μια λύση.
9. “Είσαι πολύ καλή για εκείνον”, “Χαίρομαι που την ξεφορτώθηκες”
Ακόμη και αν πραγματικά θέλετε να παρηγορήσετε κάποιον που χώρισε πρόσφατα, μπορεί να ερμηνεύσει την φράση σας σαν προσβολή για το γούστο του ή και σαν απόδειξη ότι δυσκολεύεται στις σχέσεις. Πείτε καλύτερα “Αυτοί χάνουν” – είναι πάντα πιο θετικό και δείχνει την συμπόνια σας.


newsone

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου