ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

9 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν κοιμάστε!




Αναρωτιέστε τι ακριβώς συμβαίνει στο
σώμα σας όταν κοιμάστε; Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα εννιά πιο περίεργα πράγματα που συμβαίνουν όταν παραδίδεστε στην αγκαλιά του Μορφέα και η συνείδηση σας «κλείνει» για μερικές ώρες.

1.Παραλύουν οι μύες σας: όταν μπαίνετε στη REM ζώνη που είναι και ο πιο βαθύς ύπνος, όλοι οι μύες παραλύουν και είναι αδύνατο να κουνηθείτε. Υπάρχει και μια διαταραχή ύπνου όπως αυτοί που υποφέρουν από ναρκοληψία όπου αυτή η παράλυση διατηρείται για μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτα αφότου ξυπνήσετε.

2.Τα μάτια κινούνται με μεγάλη ταχύτητα: υπάρχουν πέντε στάδια ύπνου, κάθε ένα είναι βαθύτερο από το άλλο και όταν ολοκληρωθούν, αρχίζουν ξανά. Ο τελευταίος και πιο ενεργός (REM) ξεκινάει 60 με 90 λεπτά αφού σας πάρει ο ύπνος όπου τα μάτια κινούνται σε μεγάλη ταχύτητα, μπρος πίσω και χωρίς να το ξέρετε και όλα αυτά γιατί το μυαλό σας επικεντρώνεται στα όνειρα.

3.Παράγεται η ορμόνη της ανάπτυξης: αν όταν ήσασταν μικροί σας έλεγαν κοιμήσου για να μεγαλώσεις, μάθετε πως ήταν αλήθεια. Κατά τη διάρκεια του ύπνου παράγεται η ορμόνη HGH που επιτρέπει στα κόκαλα και το μυικό ιστό να αναγεννηθεί, βοηθάει στο κλείσιμο των πληγών και στην παραγωγή νέων κυττάρων. Και φυσικά στις μικρές ηλικίες βοηθάει στην ανάπτυξη.

4.Στενεύει ο λαιμός σας: οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν και ο λαιμός μικραίνει και αυτή είναι μια από τις αιτίες του ροχαλητού ή κάποιου ενοχλητικού θορύβου που κάνει κάποιος όταν κοιμάται.

5.Τρίζουν τα δόντια σας: δεν συμβαίνει σε όλους αλλά προκαλείται από την κακή ευθυγράμμιση του σαγονιού είτε από ψυχολογικές αιτίες όπως συναισθηματική πίεση ή στρες. Η επιστήμη βέβαια δεν έχει καταφέρει να βρει σαφές απαντήσεις για το φαινόμενο.

6.Έντονη ερωτική διέγερση: προκαλείται σε άντρες και γυναίκες εξαιτίας της έντονης εγκεφαλικής δραστηριότητας στις ζώνες REM. Το σώμα χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο, επομένως υπάρχει έντονη κίνηση του αίματος, με τα όλα τα όργανα να διεγείρονται και να παράγονται σεξουαλικές ορμόνες.

7.Το μυαλό απελευθερώνει συσσωρευμένες πληροφορίες και φτιάχνει ιστορίες: ο τρόπος που τα όνειρα δημιουργούνται μένει ακόμα μυστήριο, όμως γνωρίζουμε πως το μυαλό δημιουργεί ονειρικά τοπία με βάση τις αναμνήσεις μας, τις καθημερινές εμπειρίες και το υποσυνείδητο μας. Πρόσφατες εμπειρίες μπερδεύονται με πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί κατά τα χρόνια όπως μνήμες, τραύματα, συναισθήματα με αποτέλεσμα τα περίεργα όνειρα. Ωστόσο τι ακριβώς συμβαίνει είναι ακόμα άγνωστο.

8.Μπορεί να ακούσετε δυνατές εκρήξεις: είναι ένα σπάνιο φαινόμενο όμως αν συμβεί, νομίζεις πως άκουσες ένα δυνατό ήχο σαν έκρηξη που σε έκανε να ξυπνήσεις, νιώθοντας μεγάλο άγχος και φόβο. Δεν προκαλεί σωματικό πόνο αλλά έντονες συναισθηματικές επιπλοκές.

9.Το μυαλό ανανεώνεται και αποτοξινώνεται: το πανεπιστήμιο «University of Rocheste» βρήκε πως το μυαλό όσο κοιμόμαστε «ξεπλένει τις βρομιές» της ημέρας, αποβάλλει τις άχρηστες πληροφορίες, εγκαθιστά αυτά που είναι απαραίτητα και ανανεώνει τις συνδέσεις.


instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου