ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πώς επιλέγουμε γυαλιά ηλίου


gualia-iliou





Τι πρέπει να έχουμε υπόψιν πριν βγούμε
στα μαγαζιά για γυαλιά ηλίου αλλά και πώς τα προστατεύουμε για να κρατήσουν περισσότερο.
Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς γυαλιά ηλίου δεν νοείται! Πώς όμως τα επιλέγουμε ώστε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε την προστασία που αξίζουν τα μάτια μας;


Ασφάλεια

Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE, που πιστοποιεί ότι είναι κατασκευασμένα ακολουθώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας των ευρωπαϊκών προτύπων.

Εκτός της ένδειξη CE, τα σωστά γυαλιά ηλίου θα πρέπει αν έχουν ποιότητα φακών που παρέχει μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία (UVA και UVB).
Επίσης, οι φακοί πρέπει να είναι τέτοιας απορροφητικότητας που να ανταποκρίνεται στην ηλιοφάνεια του τόπου όπου ζούμε. Στην Ελλάδα, οι φακοί κατηγορίας 3 είναι κατάλληλοι.

Δεν αγοράζουμε γυαλιά από πλανόδιους πωλητές. Μπορεί η χαμηλή τους τιμή να είναι δελεαστική, όμως ο κίνδυνος για τα μάτια είναι μεγάλος.

Ποια απόχρωση να διαλέξω;

Εκτός από κριτήρια που αφορούν στο ποια απόχρωση γυαλιών ταιριάζει στα χρώματα και το στυλ μας, καλό είναι, όταν επιλέγουμε γυαλιά, να έχουμε υπόψιν τα εξής:

Οι καφέ αποχρώσεις ενδείκνυνται για έντονη ηλιοφάνεια, ενώ οι ροζ/μωβ για τις μέρες με συννεφιά. Επίσης καλή σκίαση προσφέρουν οι γκρι και γκριζοπράσινοι φακοί που μάλιστα δεν αλλοιώνουν τα χρώματα.
Extra tip

Για να παραμείνουν τα γυαλιά μας σε καλή κατάσταση, σημασία έχει να κάνουμε και σωστή συντήρηση. Έτσι, φροντίζουμε να πλένουμε τους φακούς με νερό και σαπούνι, να μην τα εκθέτουμε σε υψηλές θερμοκρασίες εκτός θήκης και να μην καθαρίζουμε τις επιφάνειές του με σκληρά υφάσματα. Επίσης, δεν πρέπει να βρέχουμε τα γυαλιά μας με θαλασσινό νερό γιατί έτσι οι φακοί καταστρέφονται και χάνουν τις προστατευτικές τους ιδιότητες. Επιπλέον το αλάτι φθείρει τα μεταλλικά στοιχεία του σκελετού.




clickatlife



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου