ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεχίζεται η "κόντρα" Κασαπίδη - Δασταμάνη για το φυσικό αέριο στα Γρεβενά..

Εγκαίνια για το φυσικό αέριο στη Δεσκάτη χωρίς άδεια από τη ΡΑΕ…




Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μετά τα δημοσιεύματα για την
έλευση του φυσικού αερίου στα Γρεβενά μίλησε στο prlogos χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα τα όσα ειπώθηκαν. Συγκεκριμένα στη συνάντηση της Παρασκευής  μαζί με τη Διαχειριστική Αρχή στα Γρεβενά στο πλαίσιο των συναντήσεων με όλους τους δημάρχους και παρουσία 50 και πλέον ατόμων πρότεινε την επιλογή της Edil Hellas για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στα Γρεβενά.





Επί θητείας Καρυπίδη είχε ξεκινήσει η διαδικασία για το φυσικό αέριο με την ενεργοποίηση της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Φυσικού Αερίου). Πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» θέλουν την Edil Hellas να έχει καταθέσει αίτημα ενδιαφέροντος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα Γρεβενά, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι εαν έχει δώσει η ΡΑΕ άδεια στη ΔΕΔΑ για να προχωρήσει το έργο στην πόλη των μανιταριών, δεν μπορεί να αναλάβει άλλος. Μάλιστα ακόμα και στη Δεσκάτη, όπου σαφώς ο ερχομός του συμπιεσμένου αερίου είναι πιο κοντά με τα εγκαίνια στις 26 Αυγούστου παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, ακόμα δεν έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ η άδεια από τη ΡΑΕ!!!

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κορδίλας θα επιθυμούσε να γίνουν παράλληλα τα έργα του φυσικού αερίου με αυτά της ύδρευσης, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει αδειοδότηση από τη ΡΑΕ. 
Σαφώς ο περιφερειάρχης δεν θα πρότεινε την ανάμειξη μιας ιδιωτικής εταιρίας αν η ΔΕΔΑ είχε προχωρήσει το έργο. Δεν είναι δυνατόν να έχει αδειοδοτηθεί η ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στα Γρεβενά και να προτείνεται η ανάμειξη μιας ιδιωτικής εταιρίας. Πάντως με την απόφαση της ΡΑΕ 1318/2018 αναφέρεται ότι «στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα κατασκευασθούν 103,95 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης και 15 χιλιόμετρα δικτύου μέσης πίεσης στα οποία προβλέπεται η σύνδεση 1.543 νέων πελατών. Το εν λόγω δίκτυο εξυπηρετεί τους παρακάτω Δήμους: Καστοριάς, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων». Δηλαδή ουσιαστικά εγκρίνεται το πενταετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ.

Από τη μεριά του ο κ. Γιώργος Δασταμάνης μιλώντας στον Πρωινό Λόγο ανέφερε ότι: «Η περιφέρεια δεν έχει σκοπό να δώσει τα 12 εκατομμύρια για το έργο και μας παροτρύνει να απευθυνθούμε σε ιδιώτες. Έχει εκδοθεί η άδεια από τη ΡΑΕ, έχουν επιδειχθεί τα οικόπεδα, έγιναν αυτοψίες. Τα 12 εκατομμύρια έχουν εξασφαλιστεί και ήδη 1 εκατομμύριο έχει δεσμευθεί στη Διαχειριστική Αρχή. Με τη ΔΕΔΑ έχουμε συμφωνία, έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο».

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θα προκαλέσει ενδελεχή ανοιχτή συζήτηση παρουσία όλων των φορέων και της ΔΕΔΑ για να γνωρίσουν οι πολίτες τις εναλλακτικές που υπάρχουν και πώς τα δίκτυα θα γίνουν πιο γρήγορα και πιο φτηνά. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεμπτό να αναλάβει ιδιώτης ένα κατασκευαστικό έργο, όπως άλλωστε συμβαίνει να κάνει και η ΔΕΔΑ και η ΕΔΑ δίνοντας εργολαβικά σε τρίτους την κατασκευή των δικτύων. Το ζητούμενο είναι να γίνουν όσο το δυνατό γρηγορότερα τα δίκτυα με αξιοπιστία. Αν η ΔΕΔΑ εγγυάται κάτι τέτοιο καλώς, αν η Edil Hellas επίσης καλώς. Εξάλλου η ΡΑΕ είναι αυτή που αποφασίζει για τις άδειες και κανένας περιφερειάρχης και αυτή τελικά που ορίζει και την τιμή για τον καταναλωτή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου