ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Διατροφή: «Όχι» στο αλάτι, «ναι» στο πιπέρι

alati-piperi





Συνήθως τα βρίσκουμε μαζί, το ένα δίπλα στο άλλο, η
διατροφική τους αξία, όμως, διαφέρει, με το πιπέρι να πρέπει να μπει και το αλάτι μάλλον να βγει σε ένα βαθμό από τη διατροφή μας.

Οι επιπτώσεις του αλατιού στην υγεία δεν είναι άγνωστες, με την υπέρταση και την κατακράτηση υγρών να πρωταγωνιστούν ανάμεσα στους υπερβολικούς λάτρεις του.



Οι ειδικοί εκτιμούν πως η καθημερινή ικανοποιητική ποσότητα αλατιού για έναν οργανισμό ισούται με 3/4 κουτ. του γλυκού, ξέρουμε, όμως, πως το αλάτι «κρύβεται» παντού, ειδικά όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές όπως λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί, κράκερ κ.ο.κ. Για να το περιορίσετε, θα χρειαστεί να περιορίσετε/αποφύγετε το επεξεργασμένο κρέας, τα παπατάκια, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, αλλά και τροφές που δεν πιστεύατε ως τώρα ότι αυξάνουν την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό, όπως δημητριακά, ψωμί με βούτυρο, γαλακτοκομικά κ.ο.κ.
Το ότι, όμως, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατανάλωση αλατιού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο και με το πιπέρι, που βρίσκεται πάντα ακριβώς δίπλα του.

Σύμφωνα με έρευνες, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στο φαγητό, δεν το κάνετε μόνο πιο πικάντικο, αλλά θέτετε σε δράση τα οξέα του στομάχου και χωνεύετε καλύτερα. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο φλοιός των μαύρων κόκκων πιπεριού εξολοθρεύει τα κύτταρα λίπους.

Στο επόμενό σας γεύμα, λοιπόν, βγάλτε αλάτι και βάλτε πιπέρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου