ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Δέκα επιστημονικές ερμηνείες για αυτούς που 'επέστρεψαν' από το θάνατο (εικόνες)

pic9


Από το φως στην άκρη του τούνελ, στη ψυχή που πετά έξω από το σώμα ή και
τα ταξίδια που έκανε κάποιος που πέρασε στην άλλη πλευρά. Πού ξεκινά ο μύθος και πού η αλήθεια;

Είναι πολλές οι φορές που ακούμε ιστορίες ανθρώπων που "επέστρεψαν" από το θάνατο, για την εμπειρία τους και για το αν υπάρχει ζωή μετά από αυτόν.
Πως όμως εξηγούνται επιστημονικά αυτοί οι ισχυρισμοί; Έχουν κάποια βάση; Ας δούμε τις επικρατέστερες θεωρίες

10. Ο κροταφικός λοβός μπορεί να είναι υπεύθυνος για τις εξωσωματικές εμπειρίες



Μεταξύ των πιο συχνών μεταθανάτιων εμπειριών είναι η αίσθηση κάποιου ότι η ψυχή έχει αποχωριστεί το σώμα, με το άτομο να αναφέρει ότι μπορεί να δει τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί γύρω του χωρίς ωστόσο να είναι ξύπνιο.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παρατηρηθεί όταν ο ασθενής κρίνεται κλινικά νεκρός, αλλά και σε περίπτωση προβλήματος στους νευρώνες που συνδέουν το κυρίως τμήμα του εγκεφάλου και του κροταφικού λοβού. Επομένως, ο κροταφικός λοβός είναι αυτός που συλλέγει όλες τις αισθήσεις και τις λειτουργίες του σώματος με αποτέλεσμα μια πιθανή βλάβη του να δημιουργεί την αίσθηση στον ασθενή ότι βιώνει πράγματα εκτός του σώματος.
9. Το φως στην άκρη του τούνελ σχετίζεται με τα επίπεδα συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα



Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι είχαν μια μεταθανάτια εμπειρία αναφέρονται σ' ένα λευκό φως στο τέλος ενός τούνελ, που οδηγεί στη μεταθανάτια ζωή. Αυτό το φως όπως αναφέρουν μοιάζει οικείο και γαλήνιο.

Μελέτη του 2010 σε ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή προσβολή έδειξε ότι το λευκό φως συσχετίζεται με τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα. Από τους 52 ασθενείς, οι 11 ανέφεραν τη συγκεκριμένη μεταθανάτια εμπειρία, ενώ από τις εξετάσεις τους παρατηρήθηκε ότι τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα τους ήταν πολύ υψηλότερα από των υπολοίπων.
8. Οι έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο προκαλεί παραισθήσεις



Πολλές μεταθανάτιες εμπειρίες εμπλέκουν απόντες ή και νεκρούς συγγενής που καθοδηγούν τα άτομα που βιώνουν τη συγκεκριμένη εμπειρία. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι ίδιοι άνθρωποι ξαναβιώνουν καταστάσεις ή γεγονότα που έχουν ξαναζήσει, είναι δηλαδή σαν να βλέπουν τη ζωή να περνά μπροστά στα μάτια τους.
Κατά τους επιστήμονες αυτό οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο που προκαλεί στο άτομο ψευδαισθήσεις, αλλά και την αίσθηση ευφορίας που αναφέρεται. Ο αριθμός των μελετών να είναι περιορισμένους, ωστόσο έχουν δείξει ότι όσοι ασθενείς έχουν δηλώσει πως έχουν βιώσει τέτοια εμπειρία δεν οξυγονωνόταν καλά ο εγκέφαλός τους.
7. Η υπερβολική απελευθέρωση ενδορφινών

..

Η συνέχεια εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου