ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Τι σημαίνει το κάθε όνομα – Βρείτε όνομα για το μωρό σας… (λίστα)

ΟΝΟΜΑΤΑ


Παρακάτω παραθέτουμε αλφαβητικά ονόματα για να διαλέξετε για το μωράκι σας. Ή να πληροφορηθείτε για το δικό σας όνομα...
Ή ακόμη για το όνομα του αγαπημένου η της αγαπημένης σας.
Α.

Αιμίλιος, Αιμιλία. Ρωμαϊκό όνομα που στα λατινικά σημαίνει αντίζηλος ή ανταγωνιστής.

Ψυχογράφημα (σύμφωνα με τους αριθμολόγους.)

Σίγουρος για τον εαυτό του ο Αιμίλιος, ελίσσεται στις ίντριγκες και κατορθώνει να πετυχαίνει τους στόχους του. Εντυπωσιάζεται εύκολα.

Η Αιμιλία, είναι δίκαιη και κάτω από το γλυκό παρουσιαστικό της κρύβει μια σιδερένια θέληση.

Αίολος: Ο Δίας, τον είχε διορίσει βασιλιά ενός μυθικού νησιού. Ζούσε με τη γυναίκα του εκεί, τους έξι του γιους, (δυνατούς ανέμους) και τις έξι του κόρες (ήπιους ανέμους ή αύρες) Όταν άκουγε τους ανέμους σε συμφωνία ερχόταν σε ψυχική ευφορία. Μια τέτοια ημέρα έκανε το λάθος να παραδώσει τους αντίξοους ανέμους μέσα σε ασκούς, στον Οδυσσέα. Ό Δίας όμως θύμωσε και δεν τον ξανατίμησε με την εμπιστοσύνη του.

Ποιος είναι.

Είναι προικισμένος με αρετές, ιδιόρρυθμος κι ενθουσιώδης. Είναι δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Τις περισσότερες φορές, αργεί να ωριμάσει.

Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα: Ετυμολογικά σημαίνει, σπρώχνω τους εχθρούς.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ήταν ο μεγάλος στρατηλάτης, που διέδωσε τον Ελληνισμό σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

Αλεξάνδρα ήταν μια θεά της Λακωνίας που κρατούσε λύρα, μια περίφημη ζωγράφος της Ελληνιστικής περιόδου και μια χριστιανή ασκήτρια του 4ου αιώνα μ.Χ.

Προσωπικότητα.

Αλέξανδρος: Έχουν ισχυρή θέληση και αδύναμη φαντασία. Είναι πρακτικοί και ρεαλιστές. Αγαπούν την εύθυμη πλευρά της ζωής. Η θέληση τους είναι τόσο ισχυρή ώστε δίνουν την αίσθηση, ότι μπορούν να καταφέρουν ότι για τους άλλους είναι απλώς αδύνατο.

Αλεξάνδρα: Φιλοσοφημένη και καλλιεργημένη η Αλεξάνδρα εκτιμά επίσης και τα υλικά αγαθά και την οικονομική ασφάλεια. Ανεξάρτητη και δυναμική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Αγαπά τον αθλητισμό.

Αλέξης, Αλέξιος,  Αλέξια, Αλεξία: Ρωμαίος ευγενής, ο Αλέξιος, εγκατέλειψε τα επίγεια αγαθά κι έζησε σα ζητιάνος στη Συρία. Επιστρέφοντας στη Ρώμη, πέρασε όλη του τη ζωή με νηστεία. Στην Ελλάδα πολλές ονομάστηκαν έτσι μετά τη βάφτιση της κόρης, του βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας- Μαρίας.

Αλέξιος: Κλειστός και μελαγχολικός χαρακτήρας, έχει ανάγκη από τρυφερότητα και στοργή. Σε όλα τα σημαντικά παίρνει ενέργεια  από την υποστήριξη της οικογένειας του την οποία και θεωρεί σημαντική. Ενώ μιλάει πολύ, μπορεί ξαφνικά να απομονωθεί στον εαυτό του.

Αλεξία: Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνική. Αγαπάει τη τέχνη και προτιμάει ιδιαίτερα το χορό. Όταν νιώθει ότι την αγαπούν μπορεί να κάνει θαύματα.

Αλίκη: Αγία που μαρτύρησε στη Νικομήδεια. Είναι ένα όνομα που υπάρχει και συνηθίζεται σε όλες τις γλώσσες. Έχει εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Είναι υπεύθυνη και ακούραστη. Έχει ανάγκη από στόχους και ιδανικά ώστε να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις σε αυτά. Έχει επιβολή στη σχέση της με τους άλλους και είναι φωτογενής προσωπικότητα. Δε διακρίνεται για το χιούμορ της.

Άλκηστις: Πολύ όμορφη βασιλοπούλα, που παντρεύτηκε τον Άδμητο. Όταν εκείνος κινδύνεψε, η Άλκηστις προσφέρθηκε να πεθάνει στη θέση του. Έγινε πηγή έμπνευσης ποιητών και καλλιτεχνών.

Προσωπικότητα:

Είναι άνθρωπος της δράσης, νευρώδης και αεικίνητη. Έμπιστη φίλη και καλή παρέα με ευχάριστη προσωπικότητα είναι λίγο συμβατική και μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.

Αλκιβιάδης: Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός. Γενναίος πολεμιστής, επιχείρησε τη παράτολμη εκστρατεία στη Σικελία. Σπάταλος και πανέμορφος, κατασπατάλησε την οικογενειακή του περιουσία στο βωμό της  ψυχαγωγίας του. Αλαζονικός και ιδιόρρυθμος όπως ήταν, έκοψε την ουρά του σκύλου του, για να προκαλέσει τα σχόλια του κόσμου.

Προσωπικότητα:

Κλείνεται εύκολα στον εαυτό του από υπέρμετρη ευαισθησία και ευθιξία. Αγαπάει τη καλή ζωή, το χρήμα και φυσικά τη διασκέδαση. Μερικές φορές είναι πολύ θαρραλέος.

Αλφρέδος: Όνομα γερμανικής προέλευσης. Σημαίνει ήρεμος και ειρηνικός. Ήταν μοναχός που έγινε επίσκοπος.

Προσωπικότητα:

Ήρεμος αλλά συχνά και πεισματάρης. Όταν έχει μια γνώμη, γίνεται «αγύριστο κεφάλι». Του αρέσει η κοσμική ζωή κι έχει καλλιτεχνικές τάσεις.

Αμαρυλλίς: Όνομα βοσκοπούλας, στο Γ΄Ειδύλιο του Θεόκριτου. Αγαπήθηκε πολύ αυτό το όνομα στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Υπάρχει ακόμη και το ομώνυμο φυτό που μοιάζει με κρίνο.

Προσωπικότητα:

Παρ’ όλο που έχει ευχάριστο χαρακτήρα έχει και αρκετές αναστολές. Επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον της. Είναι πολύ καλή κι έμπιστη φίλη ενώ αναζητεί συνεχώς καινούργιες φόρμες για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της.

Αναίς: Υποκοριστικό του Κέλτη Θεού Άνα που ταυτίστηκε αργότερα με την Αγία Άννη.

Δημιουργική, αγαπάει τη ζωή και τη τέχνη. Περίεργη και θαρραλέα, προπορεύεται της εποχής της. Πολύ ρομαντική και ταυτόχρονα προσγειωμένη στη πραγματικότητα.

Αναστάσιος: Το όνομα του προέρχεται βέβαια από την Ανάσταση του Χριστού.

Αυταρχικός και επιβλητικός. Εκτιμάει τα υλικά αγαθά και κοπιάζει να τα αποκτήσει. Του αρέσει να δίνει συμβουλές.

Αναστασία: Τα ίδια ισχύουν και για την Αναστασία που είναι όμως πιο ήπια αλλά αρκετά εγωκεντρική.

Ανδρέας: Ο Απόστολος και πρώτος μαθητής του Ιησού. Το όνομα του, σημαίνει θαρραλέος, άφοβος.

Οικογενειάρχης, με κοινωνικά και ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα. Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Είναι ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες.

Άννα: Μητέρα της Θεοτόκου (από το εβραϊκό Χάννα)

Σοβαρή και δυναμική η Άννα, ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Πολύ συχνά έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά. Της αρέσει να δίνει συμβουλές.

Αντώνιος: Κύριος και δυναμικός εκπρόσωπος τους από την ιστορία, ο Μάρκος Αντώνιος που ήταν γενναίος και γοητευτικός εραστής της Κλεοπάτρας. Επίσης ο Άγιος Αντώνιος, ο οποίος και ήταν ο θεμελιωτής του μοναχικού βίου.

Γεννημένος για επικοινωνία, χρειάζεται ποικιλία. Δίνει σημασία στις απολαύσεις και τις διασκεδάσεις. Κυκλοθυμικός ενθουσιώδης, θυμώνει εύκολα.

Αντωνία:: Αντωνία είχε ονομάσει ο Μάρκος Αντώνιος και τις δύο κόρες του. Αντωνία Καυδία ονομαζόταν επίσης η πανέμορφη κόρη του Κλαύδιου, που την θανάτωσε ο Νέρωνας, όταν αρνήθηκε να τον παντρευτεί.

Διακρίνεται για τη κοινή λογική και την κρίση της. Είναι πιστή με εργατικό πνεύμα και αναπτυγμένο το μητρικό ένστικτο.

Απόστολος: Από τους δώδεκα Αποστόλους.

Κοινωνικός και γλεντζές, ο Απόστολος λατρεύει τη ζωή και τις απολαύσεις της. Του αρέσουν οι γυναίκες και το καλό φαγητό. Ευγενικός και ήπια προσωπικότητα, αρνείται να δει πέρα από την επιφάνεια.

Αρθούρος: Όνομα γαλατικής προέλευσης, που σημαίνει αρκούδα. Θεληματικός και έξυπνος, ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα. Μένει ανεπηρέαστος από τη γνώμη των άλλων. Σύντροφος πιστός και συναισθηματικός.

Άρης: Θεός του Ολύμπου με μεγάλες αντιπάθειες μέσα στο δωδεκάθεο. Αγαπημένος θεός των Ρωμαίων.

Έξυπνος, εργατικός, φιλόδοξος, μελετηρός, που λατρεύει όμως και τις διασκεδάσεις. Πετυχαίνει όπου στοχεύει και έχει πολλά ενδιαφέροντα.

Αριάδνη: Σημαίνει πάναγνη ή που αρέσει πολύ. Ερωτεύτηκε παράφορα τον Θησέα και του έδωσε τον μίτο για να βγεί από τον λαβύρινθο. Εκείνος την εγκατέλειψε.

Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που σπάνια περνάει απαρατήρητη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι εμπειρίες και η δημιουργία. Είναι φιλόδοξη και ανασφαλής όταν δεν έχει χρήματα.

Αριστείδης: Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός.

Ευχάριστη προσωπικότητα, με ευγένεια ψυχής ,καλλιέργεια και υψηλή κοινωνικότητα. Είναι όμως λίγο ματαιόδοξος και αρκετά σπάταλος.

Αρμάνδος: Όνομα γερμανικής προέλευσης που σημαίνει άνθρωπος του πολέμου.

Είναι έξυπνος, αρκετά υπολογιστής, με ατσαλένια θέληση και ελάχιστο συναισθηματισμό.

Αρσινόη: Παλλακίδα του Φιλίππου του Β΄ της Μακεδονίας. Έγινε σύζυγος του στρατηγού Λάγου και μητέρα του Πτολεμαίου του Α΄.

Φύση περιπετειώδης, αναζητά συνεχώς καινούργιες εμπειρίες, γνωριμίες και της αρέσουν τα ταξίδια. Είναι άστατη στις επιλογές της. Ερωτεύεται με πάθος αλλά χωρίς διάρκεια.

Β.

Βανέσα: Όνομα γερμανικής καταγωγής. Στην Ελλάδα ονομάζεται έτσι και μια υπέροχη πεταλούδα με δαντελένια φτερά.

Είναι αναλυτικός χαρακτήρας και τελειομανής. Αυθόρμητη και με ενθουσιασμό έχει διακυμάνσεις στη ζωή της.

Βασίλειος, Βασιλεία, Βασιλική: Προέρχεται από τη λέξη, βασιλιάς, βασιλικός. Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο γνωστός Άγιος Βασίλης, ήταν αρχιεπίσκοπος Καισαρείας.

Ο Βασίλης, αγαπάει τη σκέψη, τη διανόηση και την τέχνη. Είναι απόλυτος σε αυτά που πιστεύει. Λειτουργεί πεισματικά αγνοώντας τους νόμους της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας. Θέλει να επιβάλει το δικό του και συνήθως το επιτυγχάνει.

Η Βασιλική λειτουργεί πιο συμβατικά αλλά δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Είναι ρεαλίστρια, φιλόδοξη και δεν αγαπά τα ρίσκα.

Βησσαρίων: Καρδινάλιος από την Τραπεζούντα. Επίσης, έλληνας κληρικός από τη Θεσσαλία που έγινε Άγιος.

Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.

Βιργινία: Από τη λατινική λέξη Virgo, που σημαίνει παρθένα.

Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι αυταρχική και φιλόδοξη.

Βύρων: Από τον διάσημο φιλέλληνα Άγγλο ποιητή.

Επηρεασμένος χαρακτήρας. Του αρέσει να αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.

Γ.

Γαλήνη: Μια από τις Νηρηίδες.

Ήρεμη, γίνεται εκρηκτική όταν θυμώνει ή συγκινείται. Ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την οικογένεια της.

Γεράσιμος: Άγιος θαυματουργός, που το λείψανο του βρέθηκε άφθαρτο κι εκτίθεται ακόμη στη Μονή του Αγίου Γερασίμου στη Κεφαλονιά.


Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός, δεν εκδηλώνεται εύκολα και συναντάει αρκετά συχνά δυσκολίες στη ζωή.

Γεώργιος-Γεωργία: Μεγαλομάρτυρας από την Καππαδοκία που στις αγιογραφίες παριστάνεται πάνω στο άλογο να τρυπάει με το δόρυ του έναν μεγάλο δράκο.

Ιδεαλιστής και ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Παρ’ όλο που δείχνει άτομο με ισχυρή αυτοπεποίθηση, εντούτοις είναι αρκετά δειλός.

Πιο αισιόδοξος χαρακτήρας η Γεωργία, βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι αναζήτησης της ευτυχίας. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.

Γλυκερία: Όνομα δύο μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αισθησιακή και κεφάτη. Κάτω από ένα ήρεμο παρουσιαστικό κρύβεται μια ατσάλινη θέληση.

Γουσταύος:Όνομα γερμανικής καταγωγής.         Ρεαλιστής με θετικό μυαλό, καλή μνήμη και κρίση. Αγαπάει τη δράση, επηρεάζεται εύκολα. Του αρέσει η άνετη ζωή.

Γρηγόρης- Γρηγορία:  ¨         Όνομα πολλών Αγίων. Ο πιο γνωστός είναι         ο Φωτιστής , πρώτος Πατριάρχης της Αρμενίας.

          Είναι ελκυστικοί, κοινωνικοί, με φαντασία που αναζητούν την ομορφιά, τη ποικιλία και την αγάπη. Δημιουργικοί, όχι πρακτικοί και ιδεαλιστές.

Δ.

Δαμιανός: Σοφιστής του 2ου αιώνα μ. Χ από την Έφεσσο. Δίδασκε δωρεάν τους φτωχούς.

Του αρέσει η ιστορία, είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις του και το παρελθόν. Έχει βελούδινα εκφραστικά μάτια και ήπιο χαρακτήρα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.

Δανάη: Μοναχοκόρη του βασιλιά του Άργους Ακριλίου. Ο πατέρας της τη κλείδωσε υπόγεια φυλακή μαζί με την τροφό της καθώς το Μαντείο των Δελφών του έδωσε χρησμο που προμήνυε ότι θα τον σκοτώσει ο εγγονός του. Όμως την επισκέφθηκε ο Δίας με τη μορφή χρυσής βροχής και έτσι γέννησε τον Περσέα. Ο Ευριπίδης έγραψε γι αυτή μια τραγωδία που δεν διασώθηκε.

Χαϊδεμένη από την οικογένεια της και τη ζωή, η Δανάη είναι χαριτωμένη, απαιτητική και ναζιάρα. Αρκετά εγωκεντρική, δεν κάνει εύκολα υποχωρήσεις.

Δάφνη: Μια από τις ωραιότερες νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Αγαπήθηκε παράφορα από τον Απόλλωνα.

Μοιάζει πάντα νεότερη από όσο είναι. Τρυφερή, ζηλιάρα και έξυπνη, διαθέτει μεγάλη φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα.

Δέσποινα: Οι αρχαίοι ποιητές, συνόδευαν συχνά τα ονόματα με το επίθετο δέσποινα (κυρία) που προέρχεται από το δεσπόζω, κυριαρχώ.

Άτομο με ισχυρή θέληση και πυγμή δεν αφήνεται στην τύχη και ορίζει τη ζωή της. Είναι ιδιόρρυθμη προσωπικότητα και μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της.

Δημήτριος, Δήμητρα: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας, είναι ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Η Δήμητρα ήταν μια από τις σπουδαιότερες Θεές του δωδεκάθεου.

Πεισματάρης και απαιτητικός ο Δημήτρης, δεν είναι εύκολος στη συμβίωση. Έμπιστος φίλος, τους αρέσουν οι αντροπαρέες και προτιμά το ποδόσφαιρο. Όταν όμως αγαπάει τη γυναίκα του επηρεάζεται πολύ από αυτήν.

Ικανή και έξυπνη η Δήμητρα ξέρει να κατακτά αυτό που θέλει με τη βοήθεια των ανθρώπων γύρω της που επηρεάζονται από τη γνώμη της. Γνωρίζει πάντα πιο είναι το συμφέρον της. Αγαπάει τα παιδιά.

Δημοσθένης: Ο μεγαλύτερος ρήτορας της αρχαιότητας,

Έχει επιβλητική φυσιογνωμία και βαθιά φωνή. Καταφέρνει να ζει άνετα χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Είναι γοητευτικός αλλά συνάμα και λίγο νωθρός.

Διδώ. Κόρη του βασιλιά της Τύρου Βήλου, αδελφή του Πυγμαλίωνα και σύζυγος του Ακέρβαντα.

Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Φροντίζει την εμφάνιση της, λατρεύει τα ταξίδια και ξέρει να βρίσκει χρήματα όταν

χρειάζεται.

Διονύσης Διονυσία. Αρχαίο ελληνικό όνομα, προέρχεται από τον Διόνυσο.

Μερικές φορές άκαμπτος ο Διονύσης, δημιουργεί πολύ συχνά ισχυρές αντιπάθειες ή συμπάθειες. Ωστόσο έχει χιούμορ και του αρέσει να αναθεωρεί τη ζωή του.

Η Διονυσία, έχει πιο κλειστό χαρακτήρα και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητική.

Ε.

Περισσότερα ονόματα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου