ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

MEΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημάδια που σου δίνει το ΗΠΑΡ και δεν πρέπει να αγνοήσεις!



Το ήπαρ είναι ένα σημαντικότατο όργανο που είναι απαραίτητο ...
για την ανθρώπινη ζωτικότητα και υγεία. Βοηθά στην πέψη των τροφών και είναι αυτό που μας βοηθά να απαλλαγούμε από όλες τις τοξικές ουσίες.



Απορροφά, παράλληλα, όλες τις ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα για την επιβίωσή του.
Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με προβλήματα στο ήπαρ, ενώ άλλοι βλάπτουν το ήπαρ τους με την έκθεσή τους σε βλαβερές χημικές ουσίες όπως το αλκοόλ. Βλαβερά γι’ αυτό είναι επίσης τα αποτελέσματα ενός ιού. Οι πρώτες ενδείξεις των ηπατικών προβλημάτων δεν πρέπει να αγνοηθούν και πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια για να διασφαλιστεί η σωστή θεραπεία.

Αλλαγές του δέρματος
Ενα από τα προγενέστερα σημάδια πιθανών προβλημάτων του ήπατος περιλαμβάνουν τις ξαφνικές αλλαγές στο δέρμα. Αυτές θα μπορούσαν να είναι κατ’ αρχήν ο αποχρωματισμός του που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να κιτρινίσουν και τα νύχια ή οι άκρες των δακτύλων. Ο λόγος είναι ότι το ήπαρ δεν απελευθερώνει τις τοξίνες σωστά έξω από το σώμα και η χολερυθρίνη αρχίζει να συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα.

Κνησμός ή υπερευαίσθητο δέρμα
Μια άλλη ένδειξη ενδεχόμενου ηπατικού προβλήματος θα μπορούσε να είναι η φαγούρα σε μια περιοχή του δέρματος που όσο περνάει ο χρόνος χειροτερεύει. Το δέρμα που είναι ευαίσθητο στην αφή ή παθαίνει εύκολα φλεγμονή, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ηπατικών προβλημάτων. Αν κρατάτε το δέρμα ενυδατωμένο, αυτό θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε οποιαδήποτε ενόχληση. Μια διευκρίνιση εδώ: Xωρίς να αποκλειστεί η περίπτωση ηπατικού προβλήματος (που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο) πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι οι ηλικιωμένοι εμφανίζουν συχνά μεγάλη ευαισθησία στο δέρμα (χωρίς, ωστόσο, τον κνησμό). Αυτό όμως συνήθως είναι αποτέλεσμα της γήρανσης γι’ αυτό και πολλές φορές παρουσιάζουν μελανιές στο δέρμα τους με το παραμικρό άγγιγμα.

Ούρα και αλλαγές στα κόπρανα
Μερικοί άνθρωποι των οποίων το ήπαρ δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να παρατηρήσουν κάποιες αλλαγές όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα. Αυτές θα μπορούσαν να αφορούν κατ’ αρχήν τα ούρα που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν πιο σκούρο χρώμα. Κάποιοι μπορεί να συνδέσουν το συγκεκριμένο γεγονός με την αφυδάτωση, αλλά αν πίνουν την κατάλληλη ποσότητα υγρών τα ούρα τους ως επί το πλείστον θα έπρεπε να είναι καθαρά. Μερικοί ασθενείς με πρώιμα ηπατικά προβλήματα αναφέρουν αλλαγές στα κόπρανά τους που μπορεί να έχουν πολύ ανοιχτό χρώμα, ή ακόμα να είναι αιματηρά ή να έχουν το χρώμα της πίσσας.

Κοιλιακές αλλαγές
Οι αλλαγές στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να είναι μια πρώιμη ένδειξη προβλήματος του ήπατος. Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει σαν κράμπα ή πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε μια αεριώδη αίσθηση που συνοδεύεται από πίεση. Δεδομένου ότι το πρόβλημα του ήπατος επιδεινώνεται, μπορεί να αναπτυχθεί ασκίτης. Ο ασκίτης είναι μια συσσώρευση υγρού στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Αυτή η συγκέντρωση μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη ώστε να αρχίσει να ασκεί πίεση στους πνεύμονες, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή. Μία παρακέντηση μπορεί να καταστεί αναγκαία, προκειμένου να απομακρυνθεί το υγρό από την κοιλιακή χώρα.

Κόπωση
Εάν αντιμετωπίσετε αλλαγές όπως μια αίσθηση εξαιρετικής αδυναμίας, κόπωσης ή χρόνιας κόπωσης, αυτό θα μπορούσε, επίσης, να είναι ένα πρώιμο σημάδι προβλήματος στο ήπαρ. Το σώμα εργάζεται σκληρότερα για την επιβίωσή του και μία από τις πρώτες κινήσεις θα είναι να ξεκουραστείτε περισσότερο. Αν η συνολική αδυναμία και κόπωση συνοδεύεται και από άλλα σχετικά συμπτώματα, τότε συνιστάται η άμεση ιατρική φροντίδα.


Medinova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου