ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η τραγική ιστορία της οικογένειας της Tetra Pak: Πλούτος, ναρκωτικά, φιλανθρωπία





Η τεράστια φιλανθρωπική δουλειά αλλά και η οικογένεια Ρουζίνγκ που κρύβεται πίσω από το γνωστό πακέτο Tetra Pak, χαρακτηρίστηκε από τα ναρκωτικά και τη θανατική ποινή.

Η ιστορία της Tetra Pak ξεκινά από ένα μεσημεριανό γεύμα στην Σουηδία στο σπίτι του Ρούμπεν και του Ελίζαμπεθ Ρουζίνγκ. Η νεαρή Ελίζαμπεθ προτείνει στο Ρουμπέν να σκέφτεται μια πιο ελαφριά εναλλακτική λύση για τα γυάλινα μπουκάλια γάλακτος. Εκείνο το απόγευμα, αρχίζει να ασχολείται με διάφορες ιδέες και λίγο αργότερα κατοχυρώνει την εφεύρεσή του.
Το γνωστό σε όλους υδατόχρωμο χαρτοκιβώτιο για την αποθήκευση του γάλακτος, των χυμών, του γιαούρτι και του παγωτού, που τέθηκε σε παραγωγή το 1953, με την επωνυμία Tetra Pak. Οι γιοι τους, Χανς και Γκαντ, ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του και σήμερα πωλούν 137 δισ. Συσκευασίες Tetra Pak σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο.
Ο Ρούμπεν Ρουζίνγκ δημιούργησε ένα χαρτοπωλείο για την αποθήκευση του γάλακτος και των χυμών το 1952, το γνωστό Tetra Pak

Η αυτοκρατορία όμως της Tetra Pak δεν παραμένει στη Σουηδία αλλά στην Αγγλία. Το 1982, ο Χανς και ο Γκαντ μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποφύγουν τις σουηδικές φορολογίες. Το 1993, τα αδέρφια μπήκαν στον κατάλογο των πλουσιότερων ατόμων της Αγγλίας των Sunday Times, υπερβαίνοντας την περιουσία του βασιλικού Ελισάβετ. Ο Χανς έλαβε το 1995 το μισό της επιχείρησης στο μεγαλύτερο αδερφό του έναντι £ 3,5 δις με τον Γκαντ να πεθαίνει το 2000.

Το λογοτεχνικό ενδιαφέρον της Σιγκριντ Ρουζίνγκ

Τα παιδιά του Χανς, του Σιγκριντ, του Λισμπέτ και του Χανς, βρέθηκαν όλοι αντιμέτωποι με το τι να κάνουν τα χρήματα που είχαν κληρονομήσει. Η Σιγκριντ έμοιαζε με τον πατέρα της όσον αφορά την φιλανθρωπική γενναιοδωρία και μετατράπηκε σε έναν αγαπημένο λογοτεχνικό κοινό του Λονδίνου, χρηματοδοτώντας ένα λογοτεχνικό περιοδικό και δύο από τους πιο γνωστούς ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους της Βρετανίας Granta Books και Portobello Books.

Ο Χανς Κρίστιαν Ρουζίνγκ με τον σύζυγο του Εύα

Ίδρυσε επίσης το Sigrid Rausing Trust, το οποίο, από το 1995, έχει δώσει 177,4 εκατομμύρια λίρες σε πρόσφυγες της Βιρμανίας, σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εμπορίας γυναικών στην Αλβανία, αλλά και σε κατοίκους παραγκούπολων στην Κένυα και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, μεταξύ άλλων.

Ο αδελφός της μαζί με τον σύζυγό της Εύα ίδρυσαν την Eva & Hans K Rausing Trust, η οποία έκανε δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών, με τον πρόεδρο Κάρολο να χαρακτηρίζει τον Χανς Κρίστιαν ως «πολύ ιδιαίτερο φιλάνθρωπο».

Νεκρή από την υπερβολική δόση των ναρκωτικών η Εύα Ρουζίνγκ - Κίονταν για δύο μήνες κάτω από τα σκεπάσματα στην κρεβατοκάμαρα της

Αλλά το όνομα Ρουζίνγκ δεν είναι μόνο συνώνυμο της φιλανθρωπίας. Το καλοκαίρι του 2012, ο 49χρονος τότε Χανς Ρουζίνγκ, συλλήφθηκε για ύποπτη κατοχή ναρκωτικών ενώ την ίδια ώρα ο σύζυγός του ή η 48χρονη Εύα βρέθηκε νεκρή στο πενταόροφο γεωργιανού τύπου αρχοντικό τους στη περιοχή Τσελσί της Λονδίνου. Η αστυνομία αρχικά δήλωσε ότι η θάνατός της ήταν «έκδηλη», αλλά τα βρετανικά μέσα έκαναν υποθέσεις ότι πρόκειται για υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Το άψυχο σώμα της Εύας Ρουζίνγκ, βρέθηκε περίπου δύο μήνες μετά την θανάτωση της, κάτω από τα τραπεζομάντηλα και τα πλαστικά στην πολυτέλεια της. Σύμφωνα με την έρευνα, ο σύζυγός της ξυρίστηκε στο μπάνιο όταν άκουγε να πέσει από την κρεβατοκάμαρα, με τα μάτια της πλήρως εκτεταμένα. Προσπάθησε να την σηκώσει αλλά ήταν ήδη νεκρή ενώ στο αριστερό της χέρι κρατούσε ακόμα ένα κομμάτι από χαρτί αλουμινίου καθώς προετοιμαζόταν να κάνει χρήση κοκαΐνης.
Ο Ρουζίνγκ έκρυψε το άψυχο σώμα της για περίπου δύο μήνες, ανίκανος να διαχειριστεί την θανάτωσή της, ενώ σε όποιον ζητούσε για τον σύζυγό του, είπε ότι είχε πάει στην Καλιφόρνια.

Τα προβλήματα με τα ναρκωτικά ήταν όμως παλιά

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Χανς Ρουζίνγκ και ο σύζυγός του αντιμετώπισαν προβλήματα με τα ναρκωτικά. Το ζευγάρι είχε γνωρίσει σε ένα κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 20 χρόνια πριν. Η Εύα Ρουζίνγκ, προερχόμενη από μια πλούσια οικογένεια: ο πατέρας της Τομ Κέμινι, ήταν πρώην στέλεχος της Pepsi. Και μπορεί να ήταν φιλάνθρωποι και να χαρίσουν πολλά χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ωστόσο και οι δύο τους ήταν βαθιά προσβεβλημένοι σε αυτά.
Εν κατακλείδι, το 2008, οι σύμβουλοι ανακάλυψαν την κοκαΐνη και την ηρωίνη στην παντακριβή τσάντα της, κάτι που οδήγησε τους Αρχηγούς στην έρευνα της κατοικίας τους, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν φάρμακα αξίας 2.000 λιρών. Και οι δύο τους συλλήφθηκαν. «Λυπάμαι πολύ για την αναταραχή που είχα προκαλέσει» δήλωσε εκείνη την εποχή και λίγες ώρες μετά την σύλληψή της, την Εύα Ρουζίνγκ. «Έκανα ένα σοβαρό λάθος για το οποίο θα μετανιώνω. Κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μου πήρα λάθος στροφή ». Από την πλευρά της, η σύζυγός της και κληρονόμος της Tetra Pak δεν έκανε καμία δήλωση, θέλοντας ίσως να σώσει τα τελευταία ψεύτικα της αξιοπρέπειας.
Και η σύλληψη αυτού του ζευγαριού αποτελούσε μεγάλη μανία για την οικογένεια των κληρονόμων της Tetra Pak που προσπαθεί να κλείσει τα παλιά σκουπίδια και να διακόψει κάθε σχέση με τα ναρκωτικά, με τον Χανς Κρίστιαν να εμφανίζεται λίγες μέρες στη σύζυγο του γάμου, ανανεωμένη και υγιής, έχοντας αφήσει πίσω του την κοκαΐνη.

economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου