ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως
Για να μην βρεθείτε προ
εκπλήξεως την επόμενη φορά που ταξιδεύετε στον Καναδά, την Σιγκαπούρη, την Ολλανδία ή τη Βενετία και χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο πρόστιμο επειδή μασήσατε τσίχλα, φάγατε παγωτό κοντά σε αρχαιολογικό χώρο, πατήσατε κάποιο νόμισμα στο δρόμο κ.α. μάθετε ποιοι είναι οι πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως έτσι ώστε να αποφύγετε παρεξηγήσεις και ταλαιπωρίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.  
 1. Νότια Καρολίνα 
Κανένας ανήλικος κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να βρίσκεται κοντά σε φλιπεράκια. 
 2. Ρώμη Στην Αιώνια Πόλη απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού κοντά σε περιοχές με ιστορική, καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το Κολοσσαίο και τα Ισπανικά σκαλιά. 
 3. Ντουμπάι Σε μία από τις πιο φουτουριστικές πόλεις του κόσμου, το να μοιράζεσαι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με άτομο του αντίθετου φύλου, χωρίς να είστε παντρεμένοι ή να υπάρχει κάποια αποδεδειγμένα πολύ στενή σχέση μεταξύ σας, είναι παράνομο! 
 4. Ελλάδα Όσοι δεν το γνωρίζατε μέχρι πρότινος, μάθετε ότι η έλευση σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με τακούνια δεν επιτρέπεται. Κι αυτό γιατί το μυτερό στιλέτο τους μπορεί να "βλάψει" τα μνημεία. Ο λόγος που κάτι τέτοιο ισχύει είναι για να διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση και να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι φθορές σε αντίστοιχους χώρους. 
 5. Ολλανδία Όσο περίεργο κι αν ακούγεται στην Ολλανδία απαγορεύεται στους τουρίστες να προμηθεύονται "μαλακές" ναρκωτικές ουσίες, όπως η μαριχουάνα και το χασίς. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν ισχύει στο Άμστερνταμ, όπου οι επισκέπτες της πόλης είναι πέραν του δέοντος ευπρόσδεκτοι στα φημισμένα coffee shops της πόλης, όπου πωλούνται αλλά και καπνίζονται οι "φημισμένες" ουσίες της χώρας. 
 6. Φλόριντα Οι ιθύνοντες στην πόλη Daydota Beach θέλουν τους επισκέπτες της πόλης να περπατάνε σε καθαρά πεζοδρόμια, γι αυτό και σύμφωνα με τους κανονισμούς της πόλης δεν επιτρέπεται σε κανέναν να φτύνει στους δρόμους, τα πεζοδρόμια τα κτήρια και γενικότερα σε διάφορους χώρους εντός των ορίων της πόλης. 
 7. Ταϊλάνδη Οι Ταϊλανδοί δείχνουν ιδιαίτερη τιμή στο βασιλιά τους, ο οποίος αποτυπώνεται σε όλα τα νομίσματα της χώρας. Γι αυτό και θεωρείται παράνομο να πατήσετε πάνω σε αυτά, αν βρεθούν στο δρόμο σας μπροστά σας.  
 8. Βενετία Όση έκπληξη και να προκαλεί η σίτιση περιστεριών στη Βενετία είναι μεμπτή. Ο συγκεκριμένος, νόμος, μάλιστα βάζει τέλος σε μια παράδοση χρόνων κατά την οποία οι τουρίστες τάιζαν τα περιστέρια που τις περισσότερες φορές προσγειωνόντουσαν στον ώμους τους σε διάφορες πλατείες της πόλης. 
 9. Καναδάς Η υπερβολική χρήση κερμάτων στον Καναδά θεωρείται παράνομη γι αυτό και στις επαρχίες της χώρας η χρήση περισσότερων των 25 πενών σε μία συναλλαγή απαγορεύεται. 
10. Σιγκαπούρη Οι τσίχλες στην Σιγκαπούρη κρίνονται παράνομες, εκτός αν τις μασάτε μετά από υπόδειξη του γιατρού σας. Σε διαφορετική περίπτωση παραβαίνετε τους νόμους της χώρας. Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι ούτε στην ιδιωτικότητα που σας προσφέρει το δωμάτιο του δωματίου σας μπορείτε να μασήσετε τσίχλα, καθώς η παράνομη εισαγωγή τσίχλας στη χώρα τιμωρείται!
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου