ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Σοκαριστική η κατάθεση της 12χρονης που κακοποιούνταν σεξουαλικά από ιερέα στη Μάνη



Στην κατάθεσή της η μικρή ισχυρίστηκε πως ασελγούσε πάνω της ο ιερέας, ο οποίος ήταν σύντροφος της μητέρας της, αλλά και ακόμη ένας άνδρας.


Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μίας 12χρονης από 57χρονο ιερέα σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Σύμφωνα με το Star, στην απολογία του το παιδί δήλωσε: «Με πλησίασε ο ιερέας και ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα. Τα ίδια έκανε και ο δεύτερος άνδρας πριν από τον ιερέα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αφότου η δασκάλα της ανήλικης παρατήρησε πως το παιδί εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά και αποτάθηκε στους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή του σχολείου.

Η μητέρα της ανήλικης αρνείται κατηγορηματικά ότι γνώριζε τι βίωνε το παιδί της από τα εννέα κιόλας χρόνια του. Συγκεκριμένα η ίδια δήλωσε στις Αρχές:

«Δεν γνώριζα τίποτα από όσα καταγγέλλει το κορίτσι μου. Τώρα μου τα είπε και την πίστεψα. Δεν ήμουν ποτέ μπροστά σε κάποιο περιστατικό ασέλγειας».

Ο 57χρονος ιερέας, που είναι χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, απολογήθηκε στις Αρχές, δηλώνοντας πως δεν ασέλγησε ποτέ στο παιδί. Στο πλευρό του είναι τόσο η μεγαλύτερη κόρη του, όσο και ο αδελφός της 12χρονης.

Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
Τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση, δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη. Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του. Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν».

«Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο.Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί», συνέχισε.

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου