ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Τα 5 πράγματα στο σπίτι που κάνουν το ίντερνετ να... σέρνεται



Δεν είναι λίγες οι φορές που το σήμα του wifi στο σπίτι είναι αρκετά αδύναμο και πολλοί δεν ξέρουν το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό.


Μάλιστα, αρκετοί αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε δεδομένα του κινητού μας, είτε να χάνουμε την υπομονή μας σερφάροντας με μεγάλη δυσκολία και αργούς ρυθμούς.

Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πηγάζει από την εταιρεία που μας παρέχει το διαδίκτυο ή από τις ρυθμίσεις του ρούτερ.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους και να επηρεάσουν το σήμα του wifi.

1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα
Το μέταλλο είναι αγωγός, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια.Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων. Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.

2. Τοίχος από τούβλα ή πέτρα

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι τοίχων που μπορούν να εμποδίσουν το σήμα του wifi Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν τη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, ο σοβάς και το τούβλο. Γι' αυτό άλλωστε και στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει τόσο καλό ίντερνετ. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.

3. Καθρέπτες

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το ρούτερ. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή.

4. Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων
Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που μέσα κυκλοφορεί νερό δεν «τα πάνε πολύ καλά» με το WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

5. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κακή ποιότητα του Ίντερνετ στο σπίτι. Τα λαμπάκια έχουν μέσα τσιπ που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα του ρούτερ. Τον Δεκέμβριο, προσπαθήστε να κρατήσετε το ρούτερ μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου