ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Για τη μη έναρξη συνομιλιών ένταξης, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στην ΕΕ ... - Του Απόστολου Τσένη *




Η θέση της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), ήταν πάντα υπέρ της ένταξης των χωρών
των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό συγκεκριμένες βέβαια προϋποθέσεις.

Όμως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μετά το επικείμενο Brexit, υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός, εντός της ΕΕ, για το αν θα πρέπει το βάρος και η προτεραιότητα να δοθεί στην εμβάθυνση έναντι της διεύρυνσης.

Επί της αρχής, στη ΝΔ, υποστηρίζουμε την έναρξη αυτής της διαδικασίας γιατί η ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει δείξει ότι εμβάθυνση και διεύρυνση μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά. Έχοντας πλήρη επίγνωση του ότι πρέπει να συντελεστεί και στις δύο αυτές χώρες μεγαλύτερη πρόοδος.

Για την Αλβανία πρόοδος πρέπει να υπάρξει στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Όσον αφορά στην Βόρεια Μακεδονία, θέλουμε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την ένταξη της, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουν να μπαίνουν στο τραπέζι οι προϋποθέσεις ένταξης.

Εκεί όπου εμείς μπορούμε να απαιτούμε την απόλυτη εφαρμογή των άρθρων της συμφωνίας «Αθηνών – Σκοπίων» και να ασκούμε αν χρειαστεί veto σε άνοιγμα κεφαλαίων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Να σημειώθεί ότι η μη έναρξη των συνομιλιών έγινε ύστερα από αντίδραση της Γαλλίας, την οποία ακολούθησαν η Ολλανδία και η Δανία.

Πρέπει να σταλεί ωστόσο ένα μήνυμα σε αυτές τις χώρες ότι, εφόσον ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις, μπορούν να προσβλέπουν, κάποια στιγμή, να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται λες και είναι πρεσβευτής της Βόρειας Μακεδονίας κι όχι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα σήμερα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε ο ίδιος, με το θίασο Κοτζιά - Καμμένου.

Οι πολίτες, όμως, ξέρουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα, επί 4,5 χρόνια, κομπάρσο στην Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας, αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη.

Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό (100) ημερών, στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα Μ.Μ.Ε., η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια.

Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις.

#Ενωμένοι_Μπορούμε #metonkyriako

* Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στον Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου