ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Απίθανες πόλεις που δεν είχες σκεφτεί να πας (εικόνες)

Τι είναι Λαπεενράντα, γιατί να πας στο Μπρίστολ, και τι έχει να κάνεις στο Κουτάισι; Τα πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια είναι μόνο η αφορμή.



Ωραία, δε λέμε, τα Παρίσια και οι Ρώμες, δεν έχεις όμως λίγο βαρεθεί να είσαι τουρίστας μεταξύ τουριστών, και να πληρώνεις μισό μηνιάτικο για ένα Σαββατοκύριακο στην αιωνιότητά τους; Τρεις low cost αεροπορικές μας βάζουν ιδέες για ταξιδάκια… where no man has gone before, που λέγανε και στο Star Trek, και μας πετάνε πάμφθηνα σε τέσσερις πανέμορφες πόλεις για τις οποίες γυρνώντας θα έχεις πράγματα να πεις –πράγματα που οι φίλοι σου δεν θα έχουν ξανακούσει άλλες εκατό φορές.
Κουτάισι, τι είναι;Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας είναι χτισμένη στις όχθες ενός ποταμού που ο Ηρόδοτος τον λέει Φάσι και τον θεωρεί το σύνορο Ευρώπης και Ασίας που πέρασαν ο Ιάσωνας με τους Αργοναύτες. Σήμερα τον λένε Ριόνι, αν αναρωτιέσαι. Παλιά μεσαιωνική πρωτεύουσα της Γεωργίας, που λες, το Κουτάισι είναι σήμερα μια γλυκύτατη πόλη 150.000 κατοίκων, γεμάτη ενδιαφέροντα μουσεία, μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς που περιλαμβάνουν μεσαιωνικά μοναστήρια και καθεδρικούς ναούς, φυσικά μνημεία σαν το σπήλαιο Sataplia με τα αποτυπώματα δεινοσαύρων και εστιατόρια στο όνομα των οποίων πίνει νερό ο Lonely Planet



Πώς θα πάω εκεί; Η Wizzair πετά απευθείας από την Αθήνα, σε τιμές που ξεκινούν από 74€ στα μέσα Δεκεμβρίου και από 62€ στις αρχές του επόμενου Ιανουαρίου. Πήγαινε-έλα πάντα.

Μπρίστολ έχεις πάει;

Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Αγγλίας −ρώτα όποιον φοιτητή βρετανικού πανεπιστημίου θέλεις− πατρίδα περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, χτισμένο πάνω στην θάλασσα και πλημμυρισμένο τέχνη και ζωή.



Το Μπρίστολ απέχει περί τις τρεις ώρες από το Λονδίνο, έχει όμως ολόδική του ατμόσφαιρα, εντυπωσιακά πολλή επαφή με τη φύση για μεγάλη πόλη (κανό, πεζοπορίες, ποδηλατάδες σε μονοπάτια, βουτιές σε ιαματικά νερά και αναρρίχηση στο φαράγγι του Avon), κουζίνα που θα σου διαλύσει ό,τι στερεότυπο έχεις και δεν έχεις για τη Βρετανία, και πολλά ενδιαφέροντα μουσεία, γκαλερί και χώρους τέχνης που δεν θα σε αφήσουν να βαρεθείς ούτε στιγμή. Λεπτομέρειες έχει ο Lonely Planet εδώ και το Visit Bristol εδώ



Πώς θα πάω εκεί; Η easyjet πετάει απευθείας από την Αθήνα με μόλις 79€ στις αρχές Δεκεμβρίου. Τη συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση την Πέμπτη 5 και επιστροφή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Η Νυρεμβέργη δεν είναι μόνο η δίκη της

Τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας μετά το Μόναχο μπορεί να την ξέρεις κυρίως για τη βαριά της Ιστορία, τον συμμαχικό βομβαρδισμό που την έκανε συντρίμμια και τις δίκες των Ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Αξίζει, όμως, να τη γνωρίσεις και για το ιστορικό της κέντρο με τα λιθόστρωτα σοκάκια που ξαναχτίστηκε σχεδόν από το μηδέν, τις υπαίθριες αγορές της που ειδικά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα είναι ακόμα εντυπωσιακότερες, τις γοτθικές της εκκλησίες και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν το δικαστήριο όπου έγινε η περίφημη δίκη, μουσεία που θεωρούνται από τα καλύτερα της χώρας και το σπίτι όπου έζησε και μεγαλούργησε ένα από τα διασημότερα παιδιά της, ο Άλμπρεχτ Ντίρερ.



Πώς θα πάω εκεί; Η Ryanair πετά απευθείας στη Νυρεμβέργη από την Αθήνα, με 46€ πήγαινε-έλα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Λαπεενράντα calling

Σου μιλήσαμε για την περίπτωσή της και πέρυσι, αλλά ένα φρεσκάρισμα μνήμης ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Η Λαπεενράντα, που λες, είναι μια μικρή φινλανδική πόλη στις όχθες της λίμνης Saimaa. «Πολυτέλεια πλάι στη λίμνη» την χαρακτηρίζει ο Lonely Planet μιλώντας για το εντυπωσιακό της κάστρο, εντός των τειχών του οποίου χτυπά η καρδιά της παλιάς πόλης, και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν μεσαιωνικές εκκλησίες και σούπερ εντυπωσιακές κατασκευές από άμμο στις όχθες της λίμνης (πάρε μια πρώτη γεύση από εδώ) που είναι η μεγαλύτερη από τις περίφημες χίλιες λίμνες της Φινλανδίας.



(*) Όλα καλά κι ωραία σχετικά με τη Λαπεενράντα, αλλά μην κρυβόμαστε, ένας εξίσου σημαντικός λόγος να πας εκεί είναι ότι απέχει τρεις ώρες οδικώς από την Αγία Πετρούπολη. Όπως μάλλον ξέρεις αν είσαι πτωχός πλην φιλόδοξος ταξιδιώτης, στη Ρωσία low cost δεν προσγειώνονται. Κοίτα τώρα και μια άλλη σατανική σύμπτωση: Η Αγία Πετρούπολη μόλις εξαιρέθηκε από την φοβερή και τρομερή (και πανάκριβη) γραφειοκρατία της ρωσικής βίζας. Πάνω από δύο συμπτώσεις δεν είναι συμπτώσεις, λέει μια παλιά φινλανδική παροιμία.



Πώς θα πάω εκεί; Η Ryanair ξεκινά και πάλι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στη Λαπεενράντα από τον Απρίλιο του 2020, με τιμές στα 80€ πήγαινε-έλα.

Ηρώ Κουνάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου