ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Νεράκι πίνετε; 10 σημάδια πους σας λένε πως έχετε αφυδατωθεί!


Το νερό είναι η κινητήριος δύναμη του
οργανισμού μας, είναι σαν να λέμε η βενζίνη μας όμως μια μεγάλη πλειοψηφία δεν προσλαμβάνουν όσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός τους και αυτό φαίνεται άμεσα στο σώμα τους. Η ελλιπής κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πεπτικά προβλήματα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, άγχος και χρόνια κόπωση.


Υπάρχουν 10 σημάδια που σας προειδοποιούν, φροντίστε λοιπόν να τα ακούσετε!
1.Το δέρμα, το στόμα και τα μάτια σας είναι ξηρά:
Η έλλειψη νερού έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι καθιστώντας αδύνατη την αποβολή των τοξινών και αυτό σημαίνει ξηρότητα στο δέρμα και το στόμα. Επιπλέον ίσως παρατηρήσετε δυσκολία να κλάψετε.
2. Πηγαίνετε σπάνια στην τουαλέτα και τα ούρα σας είναι σκούρα κίτρινα:
Πολλοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν συχνά τουαλέτα με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι τοξίνες μέσα στο σώμα τους. Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των τοξινών και στην ομαλή λειτουργία του νεφρικού συστήματος. Το χρώμα των ούρων είναι ο ευκολότερος τρόπος να καταλάβετε αν πάσχετε από αφυδάτωση, όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο σκούρα θα είναι.
3. Πονάνε οι αρθρώσεις και η μέση σας:
Εφόσον, το 80% των χόνδρων του σώματος αποτελείται από νερό είναι πολύ σημαντική η αναπλήρωση του νερού μετά την εφίδρωση για την διατήρηση των οστών και των υγιών αρθρώσεων. Το νερό βοηθάει στην λίπανση των αρθρώσεων για να προστατεύεται το σώμα κατά την διάρκεια έντονων δραστηριοτήτων ή απροσδόκητων κινήσεων.
4. Εξάντληση και αλλαγές στη διάθεση:
Το νερό δίνει οξυγόνο στο σώμα και μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί με περισσότερη ενέργεια. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι ο οργανισμός παίρνει οξυγόνο από το αίμα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην λειτουργεί σωστά.
5. Πεινάτε ακόμα κι αν έχετε μόλις φάει:
Το συναίσθημα της πείνας και της δίψας δημιουργούνται ακριβώς από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου και γι’αυτό δημιουργείται αυτή η σύγχυση.
6. Υψηλή αρτηριακή πίεση:
Η αφυδάτωση κάνει το αίμα πιο παχύ με αποτέλεσμα να γίνεται βραδύτερη η ροή του αίματος και να αυξάνεται η περιεκτικότητα νατρίου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για υψηλή αρτηριακή πίεση.
7. Υψηλή χοληστερίνη: 
Όταν είμαστε αφυδατωμένοι το σώμα μας κρατάει οποιοδήποτε υγρό μπορεί για να μειώσει όσο μπορεί την απώλεια. Επίσης, τα ζαχαρούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν και αυτά αφυδάτωση.
8. Δυσκολία στην πέψη:
Χωρίς νερό, η πέψη γίνεται με αργούς ρυθμούς προκαλώντας προβλήματα στο έντερο όπως δυσκοιλιότητα και άλλες πεπτικές διαταραχές. Αν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος τότε το παχύ έντερο απορροφά το νερό από τις τροφές προκαλώντας τα παραπάνω προβλήματα.
9. Εξανθήματα στο δέρμα:
Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης φαίνονται και στο δέρμα, γιατί το νερό βοηθάει στην αποτοξίνωση και ενυδάτωση του σώματος. Χωρίς αρκετό νερό, οι τοξίνες συσσωρεύονται στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα πολλές διαφορετικές παθήσεις του δέρματος, όπως ακμή, ψωρίαση, έκζεμα και αποχρωματισμός.
10. Ημικρανίες και αδυναμία καθαρής σκέψης:
Η αφυδάτωση προκαλεί τον ιστό του εγκεφάλου να χάνει νερό με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του εγκεφάλου. Με τη σειρά του, αυτό στέλνει ειδοποιήσεις στους υποδοχείς πόνου του εγκεφάλου και αυτό προκαλεί την ημικρανία. Επίσης, η αφυδάτωση μειώνει την ποσότητα οξυγόνου που φτάνει στον εγκέφαλο. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται στον εγκέφαλο για να κρατήσει το αίμα που ρέει με αποτέλεσμα την δημιουργία φλεγμονών και πονοκεφάλων.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου