ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ο Κώστας Σκρέκας μιλά με τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας: Τα εργατικά χέρια να καλυφθούν με ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην χώρα – «3 στις 10 περιπτώσεις, πληρώνεις φέτα και δεν καταναλώνεις φέτα»

Ο Κώστας Σκρέκας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  βρέθηκε την Τρίτη στην Κοζάνη σε ανοιχτό διάλογο με τους αγρότες για την
κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027. Αναφέρθηκε στις επιδοτήσεις, τις αγροτικές δράσεις της μετά το λιγνίτη εποχής, τις ελληνοποιήσεις. «Η επιδότηση αντιστοιχεί στο 23% της συνολικής παραγωγής. Αν ένας αγρότης κάνει τζίρο 1.000 ευρώ τα 230 είναι επιδότηση» τόνισε μιλώντας για την ανάγκη αύξησης της  παραγωγής και της μείωσης του κόστους αυτής.
Η πρόκληση για αύξηση της παραγωγής κρέατος
Ό,τι εισάγουμε , τόσα εξάγουμε , έχουμε ισοζύγιο εισαγωγών -εξαγωγών με απώτερο στόχο να γίνει η χώρα  πλεονασματική  στις εξαγωγές τόνισε ο κ. Σκρέκας. «Στη ζωική παραγωγή είμαστε ελλειμματικοί κατά 1, 2 δις ευρώ» σημείωσε χαρακτηρίζοντας ως τεράστια ευκαιρία και πρόκληση να αυξήσουμε την επάρκειά μας σε παραγωγή κρέατος.
Πληρώνεις φέτα και δεν καταναλώνεις φέτα
Για τις ελληνοποιήσεις είπε ότι τρεις στις 10 περιπτώσεις, πληρώνεις φέτα και δεν καταναλώνεις φέτα. «Δεν μπορεί να έχει υπερδιπλασιαστεί ο τουρισμός, είχαμε 14 εκ  τουρίστες το 2012, το 2019 θα πιάσουμε τα 30 εκ κάτι που σημαίνει 2, 5 φορές παραπάνω  χωριάτικες  και πρωινά  και οι πωλήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία να πέφτουν. Άρα κάποιοι προσφέρουν φέτα και δεν είναι φέτα, είναι εισαγόμενο λευκό τυρί με φυτικά  λιπαρά, όπως είπε. Υπάρχει το θέμα της παραπλάνησης των καταναλωτών συνέχισε, όπως όταν κάποιος αγοράζει φασόλια Πρεσπών και  μέσα  είναι κινέζικα. Από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει το Υπουργείο είναι οι ποινές για τις ελληνοποιήσεις  για να παταχθεί αυτή η γάγγραινα.
Για την απασχόληση προσφύγων στα χωράφια
Σχετικά με την ενασχόληση προσφύγων και μεταναστών στην αγροτική καλλιέργεια είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα  του υπουργείου. Το θέμα των εργατικών χεριών είναι μεγάλο  πρόσθεσε με την χώρα μας να έχει μεγάλη ανεργία συνιστώντας να αντιμετωπιστεί αυτό με ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα  και νόμιμα στην χώρα. Παραδέχτηκε το πρόβλημα με τα εργατικά χέρια και με κείνους που έχουν νόμιμη άδεια, η οποία τους αποτρέπει να εργαστούν νόμιμα  με εργόσημο μήπως χάσουν τα κοινωνικά  τους επιδόματα.






Ιωάννα Παπαδημητρίου-Φιλιώ Μπτούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου