ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Γλώσσα του σώματος | Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σε θέλει Πηγή: Γλώσσα του σώματος | Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σε θέλει



Πολλά χρόνια πριν ένα επεισόδιο της σειράς «Sex and the City» με τίτλο «He’s Just Not That into You» (Απλώς Δεν Σε Γουστάρει) έγραψε ιστορία.
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και απελευθέρωσε τις γυναίκες, που
αφιερώνουν απίστευτο αριθμό ωρών στην ερμηνεία των λόγων και των κινήσεων ενός άνδρα, να αποδεχτούν ότι η εξήγηση για την αδιαφορία του είναι στην πραγματικότητα μία και πολύ συγκεκριμένη: απλά δεν ενδιαφέρεται.
Και επειδή τα σώματα μας λένε πάντα την αλήθεια, όσο κι αν τα λόγια μας προσπαθούν να την καλύψουν, για όλους όσους δεν θέλουν να χάνουν το χρόνο τους με ανθρώπους που δεν συμμερίζονται το ενδιαφέρον τους, αυτά είναι τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σας θέλει.
Αποφεύγει το βλέμμα σας
Πλήθος ερευνών έχουν αποδείξει ότι οι ερωτευμένοι περνούν πολλές ώρες κοιτάζοντας ο ένας τα μάτια του άλλου. Συνεπώς αν τα μάτια του ατόμου που σας ενδιαφέρει σπάνια συναντούν το βλέμμα σας ή ακόμα χειρότερα το αποφεύγουν, μην χάνετε άδικα το χρόνο σας. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια…
Δεν σας ακουμπά
Όταν κάποιος άνδρας ενδιαφέρεται για μια γυναίκα την ακουμπά με την πρώτη ευκαιρία. Γι’ αυτό και οι ερωτευμένοι κρατάνε τα χέρια τους όταν περπατούν στο δρόμο, ο ένας εκ των δύο έχει το χέρι του περασμένο στους ώμους της άλλης ή εκείνη ακουμπά το χέρι της στο γόνατο εκείνου. Όταν το άτομο που έχει κλέψει τη καρδιά σας αρνείται να πιάσει το χέρι σας, ήρθε η ώρα στρέψετε αλλού τα τρυφερά σας αισθήματα.
Σας χαμογελά ψεύτικα
Στα αληθινά χαμόγελα, αυτά που ο ειδικός στην επικοινωνία χωρίς λόγια, Paul Ekman, ονομάζει «χαμόγελα Duchenne», μεγάλο ρόλο παίζουν τα μάτια. Κι αυτό γιατί μισοκλείνουν και στις άκρες τους δημιουργούνται ρυτίδες, που οι γυναίκες κατά κύριο λόγο ξέρουμε ως πόδι της χήνας. Τα αληθινά χαμόγελα δείχνουν πραγματική ευτυχία. Αν λοιπόν το άτομο που σας ενδιαφέρει χαμογελά μόνο με το στόμα κι όχι με τα μάτια μείνετε μακριά για προστατέψετε την καρδιά σας.
Δείχνει ανυπομονησία
Αν αυτός που σας ενδιαφέρει απαντά κοφτά στις ερωτήσεις σας και δείχνει ανυπομονησία να λήξει την κουβέντα μαζί σας, μην χάνετε το χρόνο σας μαζί του. Γιατί ουσιαστικά σας «φωνάζει» με το σώμα του ότι δεν του αρέσετε, οπότε αν επιμείνετε εσείς θα είστε η ηττημένη.
Στέκεται με αδιαφορία
Το ενδιαφέρον ενός ατόμου για κάποιο άλλο προδίδουν οι λεγόμενες κινήσεις οικειότητας. Αν δηλαδή κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς θα έχει στραμμένο το σώμα του προς την πλευρά σας, θα γέρνει το κεφάλι του προς εσάς ή θα μιμείται τις κινήσεις σας. Αν δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω έχετε πάρει ήδη την απάντησή σας…
Μιλά τρυφερά
Ο τόνος της φωνής μας αποκαλύπτει τα συναισθήματα μας πιο γρήγορα από τα λόγια μας. Αν δηλαδή μιλάμε με κάποιον και δείχνουμε ότι βιαζόμαστε να φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας, είναι φανερό ότι δεν ενδιαφερόμαστε για εκείνον. Αντίθετα αν ο τόνος της φωνής μας είναι χαμηλός, αποκαλύπτει τρυφερότητα και καμιά βιασύνη δεν «τρέχει» τις ιστορίες μας, είναι προφανές ότι ο απέναντι έχει κλέψει εκτός από το ενδιαφέρον μας και την καρδιά μας.
Βρίσκεται αλλού
Αν εσείς τον κοιτάτε στα μάτια κι εκείνος κοιτάζει τα πόδια κάποιας άλλης τρέξτε μακριά για να μην νιώσετε αργότερα τον πόνο της ραγισμένης καρδιάς. Αν μάλιστα κοιτάζει το κινητό του ενώ του μιλάτε είναι απλά μια χαμένη υπόθεση…
Ασυμμετρία στις εκφράσεις του
Αν σας χαμογελά με τη μια πλευρά του στόματος δεν είναι δείγμα γοητείας αλλά αδιαφορίας. Γενικότερα αν κάποιος ενδιαφέρεται για εμάς οι εκφράσεις του προσώπου του είναι συμμετρικές προϋπόθεση για την έκφραση θετικών συναισθημάτων.
Συγγραφέας: Ronald E. Riggio
Ο Ronald E. Riggio, Ph.D., είναι καθηγητής Ηγεσίας και Οργανωτικής Ψυχολογίας στην ακαδημία Henry R. Kravis και πρώην διευθυντής στο ινστιτούτο Kravis Leadership στο κολέγιο Claremont McKenna. Ο καθηγητής Riggio είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 100 βιβλίων και ερευνητικών άρθρων στα θέματα ηγεσίας, εκτίμησης, οργανωτικής και κοινωνικής ψυχολογίας. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι τα εξής: Leadership Studies (Elgar, 2011), The Art of Followership και The Practice of Leadership (Jossey-Bass, 2008, 2007).
omorfizoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου