ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Συμβουλές για να αποφύγετε το κρυολόγημα






Παραμείνετε υγιείς και δυνατοί αυτό τον χειμώνα τονώνοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τις...
παρακάτω συμβουλές.
Διατηρήστε το συκώτι σας υγιές

Το συκώτι λειτουργεί ως φίλτρο στον οργανισμό μας, το οποίο συγκρατεί τοξίνες κι άλλες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν είναι υγιές το συκώτι σας είναι υγιής και ο οργανισμός σας.

Γι΄ αυτό χρειάζεστε οπωσδήποτε καλή ενυδάτωση με 2 – 2,5 λίτρα νερά την ημέρα. Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των τοξίνων και των άλλων αποβλήτων από το σώμα σας.

Επιπλέον, όταν το σώμα είναι επαρκώς ενυδατωμένο έχει περισσότερη ενέργεια. Επίσης, μπορείτε να πίνετε αφέψημα πικραλίδας και να τρώτε αγκινάρες που έχουν αποτοξινωτική δράση.
Προμηθευτείτε τις βιταμίνες σας από τη διατροφή σας

Τρώτε τρόφιμα που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες (πχ. φακές, ξηροί καρποί, σπόροι, φρέσκα λαχανικά), είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες, έχουν καλά λιπαρά και είναι πολύχρωμα. Η σωστή διατροφή παρέχει τα βασικά μέταλλα στο σώμα σας και αντιοξειδωτικά όπως φαινόλες, καροτενοειδή, ανθοκυανίνες κ.ά.

Είναι σημαντικό, η διατροφή σας να μην περιλαμβάνει ζάχαρη ή επεξεργασμένα τρόφιμα. Επίσης η βιταμίνη C (πορτοκάλια, ακτινίδια, πιπεριές, μπρόκολο) επιτελεί κύριες μεταβολικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη Ε (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, αβοκάντο) έχει αντιοξειδωτική δράση και διατηρεί τα κύτταρα υγιή και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που καταστρέφει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Δώστε σημασία στην υγεία του εντέρου σας

Το έντερό σας είναι υπεύθυνο για το 85% της υγείας του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Μπορεί να το βλάψει, εκτός από την κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα, τα φάρμακα όπως η αντιβίωση και το αλκοόλ.

Τα βακτήρια του εντέρου σας αγαπούν τις ίνες, και σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015 έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλές φυσικές διαλυτές ίνες (π.χ. όσπρια και βρώμη) έχουν πολύ πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα (και ευτυχισμένα βακτήρια στο έντερο!).

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Illinois έχει αποδείξει ότι η υψηλή πρόσληψη σε διαλυτές φυτικές ίνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, τρόφιμα με προβιοτικά όπως τα ζωντανιά γιαούρτια και το κεφίρ μπορούν να διατηρήσουν το έντερό σας υγιές αφού θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού, καθώς τον εφοδιάζουν με ευεργετικά βακτήρια που αντιμετωπίζουν και καταπολεμούν τους ιούς.
Ενεργοποιήστε το ανοσοποιητικό σας με Βιταμίνη D

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν τα Τ-κύτταρα πριν επιτεθούν στους εχθρούς είναι να πάρουν ένα μόριο της βιταμίνης D που τα ενεργοποιεί. Χωρίς τη βιταμίνη D, δεν μπορούν να επιτεθούν.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η βιταμίνη D είναι τόσο σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού. Βγείτε στον ήλιο για 20 λεπτά την ημέρα για να τη συνθέσει ο οργανισμός σας.
Γυμναστείτε

Η άσκηση παράγει τις ορμόνες ενδορφίνες που κάνουν καλό στο σώμα σας και βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η συστηματική άσκηση, χωρίς υπερβολικό τρόπο, τείνει να μειώνει την ποσότητα της κορτιζόλης στο αίμα, της ορμόνης του στρες, ελαττώνοντας τα συμπτώματα του στρες ενώ ενισχύει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης και συμβάλλει έτσι σε καλύτερη αντοχή και μυική δύναμη.

Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε παρατεταμένο στρες, το σώμα χρειάζεται τα Τ-κύτταρα και τα λευκά αιμοσφαίρια αλλά η περίσσεια κορτιζόλη εξακολουθεί να τα καταστέλλει, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα σταδιακά.

Οι έρευνες δείχνουν ότι καλό είναι να γυμνάζεστε περίπου 40 έως 60 λεπτά την ημέρα, ιδανικά νωρίς το πρωί, σε μέτριο ρυθμό.








omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου