ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Γνωρίστε το(υς) Εναρέ... από τα Γρεβενά - (video)

Οι Εναρέ είναι μια νεανική ρεμπέτικη κομπανία από τα Γρεβενά με αγάπη κυρίως για το προπολεμικό και σμυρναίικο ρεμπέτικο.



Χρήστος, Τέλης, Ράνια, Τάσος, Μάριος & Κώστας

Μέλη κομπανίας: -Ράνια Λαμπρακάκη (τραγούδι) -Κώστας Φαρμάκης (κιθάρα, τραγούδι) -Μάριος Αναγνώστου (μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι) -Τέλης Αντωνίου (κοντραμπάσο) -Χρήστος Μήττας (κρουστά, μπαγλαμάς) -Τάσος Αναγνώστου (μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι)

Τι σημαίνει το Εναρέ; Το τραγούδι "Εργάτης" σε σύνθεση του Παναγιώτη Τούντα (1932), ηχογραφήθηκε και στην Αμερική από τον Κώστα Δούσα (1935) μαζί με την προσθήκη του στίχου "Τώρα με το εναρέ θα σου πάρω καναπέ". Το Εναρέ ή Εν-Αρ-Ε πρόκειται για τα αρχικά του N.R.A. (National Recovery Act = Πράξη Εθνικής Αποκατάστασης ) πού ήταν οργανισμός της αμερικανικής κυβέρνησης που έχει ιδρυθεί από τον Πρόεδρο Franklin D. Roosevelt, με στόχο να τονωθεί η ανάκαμψη των επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά κωδικών «δίκαιου εμπορίου» κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, αλλά περιελάμβανε και επιδόματα στους μετανάστες για οικοσκευή.
Πότε, πού και πώς; Οι Εναρέ δημιουργήθηκαν στα Γρεβενά τον Δεκέμβριο του 2017. Όλα ξεκίνησαν στο τυροπωλείο του "ρεμπέτη" Κώστα Φαρμάκη. Μέσα εκεί στήθηκε το σχήμα, έγιναν οι πρώτες πρόβες και πλέον σε συνδυασμό με το καλλιτεχνικό χρώμα από την κιθάρα του, παρτιτούρες, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, δίσκους μουσικής, βιβλία και αφίσες από τα πρώτα live, τους ήχους ρεμπέτικης, κλασικής και τζαζ μουσικής που ακούγονται στο μαγαζί, δικαίως μετονομάστηκε σε "Καλλιτεχνικό Τυροπωλείο Νιαβέντ".
Η σύνθεση... Μαέστρος της κομπανίας ο Μάριος Αναγνώστου, πολυτάλαντος και δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού με ιδιαίτερο χρώμα στο παίξιμο του. Η μικρή της παρέας Ράνια Λαμπρακάκη με τη χροιά της φωνής της, την τσαχπινιά και την αστείρευτη ενέργεια πάνω στη σκηνή, ξεσηκώνει ορχήστρα και κοινό και κάθε live των Εναρέ εξελίσσεται σε γλέντι. Στα κρουστά και στον μπαγλαμά ο Χρήστος Μήττας. Ο Χρήστος δίνει ρυθμό στην κομπανία και παλμό σε συνδυασμό με τον Τέλη Αντωνίου στο κοντραμπάσο. Ο Τέλης είναι νέος ανερχόμενος μουσικός σε πανελλαδικό επίπεδο και ήδη συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς. Ο Τάσος είναι αδερφός του Μάριου και η τελευταία προσθήκη στο σχήμα. Ήρθε να μας ξεσηκώσει με τη φωνή του, τη δεξιοτεχνία του σε μπουζούκι και κιθάρα, αλλά και με το ταλέντο του στη σύνθεση!
Οι εμφανίσεις... Η ποικιλία των μουσικών οργάνων, οι πενιές και οι φωνές του Μάριου, του Τάσου και του Κώστα, η Ράνια με την ενέργεια και τη φωνή της, καθώς και το μουσικό χαλί του Τέλη και του Χρήστου προσδίδουν στην κομπανία μια πολυδιάστατη, δυναμική και ολοκληρωμένη παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Η σημαντικότερη εμφάνιση των Εναρέ πραγματοποιήθηκε στο 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στα Ιωάννινα το καλοκαίρι του 2019, που διοργανώθηκε από τους Ρεμπετόφιλους Ιωαννίνων.










Ιωάννινα, 29 Ιουνίου 2019


Δείτε τους στο Δώδεκα χρονών κορίτσι, Σ. Γαβαλάς - Εναρέ

Τίτλος: Δώδεκα χρονών κορίτσι
Συνθέτης: Σωτήρης Γαβαλάς (Διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού)
Πρώτη εκτέλεση: Ρόζα Εσκενάζυ (1933)
Δεύτερη εκτέλεση: Ρίτα Αμπατζή (1934)
Η βιντεοσκόπηση έγινε στο καφενείον "Crystal" στα Γρεβενά, Μάρτιος 2018.

Εναρέ
Φωνή: Ράνια Λαμπρακάκη
Μπουζούκι: Μάριος Αναγνώστου
Κιθάρα: Κώστας Φαρμάκης
Τουμπερλέκι: Χρήστος Μήττας

Προσεχώς... Ετοιμάζεται μία σειρά ηχογραφήσεων - Project 1D - με επανεκτελέσεις γνωστών και άγνωστων ρεμπέτικων τραγουδιών! Έχει κυκλοφορήσει ήδη η Ελένη, το Κατινάκι και η Γόπα και μπορείτε να τα ακούσετε στο κανάλι της κομπανίας στο YouTube! Τέλος, το 2020 θα είναι η χρονιά που θα ακουστεί το πρώτο τραγούδι, από τον πρώτο δίσκο των Εναρέ που ετοιμάζεται - Τα σατυρικά - , με στιχουργό τον Τάσο και ενορχήστρωση από τους Εναρέ!









https://www.youtube.com/watch?v=KL-ETOiI9B0


LIVE ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019!!!
4/12 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & 30/12 - ΓΡΕΒΕΝΑ

Τα live τους...
ΕΝΑ-ΡΕμπέτικο γλέντι!


Για περισσότερο υλικό μπορείτε να ακολουθήσετε το σχήμα σε
YouTube: Εναρέ
https://www.youtube.com/channel/UCD9ny1tQlujFU-zdg6K6zMg

Instagram: @enare_official https://www.instagram.com/enare_official/?hl=el
Φωτογράφος: Σωκράτης Μήττας

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στην κομπανία σας !Μήπως κάνετε LIVE εμφανίσεις για γλέντι γάμου? Θα ήθελα την απάντηση σας ...Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή