ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

H δίκη για τη δολοφονία Πολύζου - Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη-“Δεν ήταν μάνα εκείνη που έμαθε πως βρέθηκε θαμμένο το παιδί της. Άλλη με τα πόδια θα ξεκινούσε να πάει εκεί” (video)



Με την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη, δημοσιογράφου και παρουσιάστριας της εκπομπής
“Φως στο Τούνελ” του ALPHA ξεκίνησε σήμερα, στις 9.30 το πρωί, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.







Στο εδώλιο κάθονται για δεύτερη φορά η μητέρα του Κωστή Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του Χρήστος Ντιος, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του νεαρού, με τους ίδιους να δηλώνουν αθώοι. Συνήγορός τους αυτή τη φορά είναι ο διαπρεπής δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Στην κατάθεσή της η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε, μεταξύ άλλων:

-Η μητέρα του Κωστή μου είπε πως έχει υπόνοιες για τον φίλο του τον Σπύρο

-Μετά την εξαφάνιση του Κωστή ο φίλος του ο Σπύρος πήγε στο σπίτι και είδε την κυρία Δέσποινα να καθαρίζει τα χαλιά

-Είχα πει στη συνάδελφο, δημοσιογράφο, να δει

-Η γειτόνισσα είπε πως είδε στις 11.30 το βράδυ τον Κωστή, μέσα στην καταιγίδα, να μπαίνει μέσα στο σπίτι.

-Στην αναζήτηση της εκπομπής η θεία είπε πως άκουσε τον Κωστή να μπαίνει σπίτι, αλλά δεν άκουσε αυτοκίνητο από έξω, αλλά ούτε την πόρτα να ανοίγει ξανά.

-Συναντήσαμε δυο ακόμη άτομα με το επίθετο Πολύζος, τον οποίο ενοχλούσαν συνεχώς στη Γερμανία από τράπεζες για χρέη στο όνομά του και, μάλιστα, απευθύνθηκε και στην αστυνομία.

-Αν ο Κωστής είχε πάει σε μοναστήρι θα τον είχε δει κάποιος,είχα αρχίσει να πιστεύω πως δε ζει,καθώς δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο.

-Όταν πήγε η ρεπόρτερ στο σπίτι ζήτησε από την κυρία Δέσποινα να μιλήσει και με τον μικρό αδερφό του Κωστή. Στο αμοντάριστο βίντεο το παιδί κουνιόταν συνεχώς και επειδή έχω την εμπειρία και με αλλα παιδιά, μου φάνηκε σαν να ήταν διαβασμένο και, ψάχνοντας με την κάμερα, καταλάβαμε πως κοιτούσε δεξιά και αριστερά γιατί εκεί ήταν η μητέρα του, κάτι λογικό. Όταν έδειξα το βίντεο σε παιδοψυχολόγο μας είπε πως φαίνεται να μη βιώνει την απώλεια του αδερφού του, αλλά να λέει κάτι σαν να του υπαγορεύουν.

-Κάποια στιγμή, στο διάλειμμα εκπομπής, πλησίασα τον μικρό και τον ρώτησα αν έχει ξεχάσει κάτι και εκείνος τρομοκρατήθηκε και ζήτησε τη μητέρα του αμέσως.

-Ο κυνηγός μας είπε πως είδε στον ύπνο του το παιδί και μετά πήγε στην αστυνομία, το λέω και ανατριχιάζω.

-Όταν βρέθηκε το πτώμα του Κωστή στο οικόπεδο της οικογένειας ρώτησα πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ψάξει εκεί, που είχε και μελίσσια που αγαπούσε ο Κωστής, μας απάντησαν ότι το κτίσμα ήταν αυθαίρετο.

-Όταν προβλήθηκε η συνέντευξη του κυνηγού, τότε τον επισκέφθηκαν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή.





-Όταν βρέθηκε το πτώμα άρχισε να σταματά η καλή επαφή που είχαμε με την κυρία Δέσποινα που ήταν ήδη στην Αθήνα.

-Εγώ δεν πρόκειται να ξεπεράσω την πρώτη επαφή με την κυρία Δέσποινα όταν της είπα πως βρέθηκε το πτώμα του παιδιού της. Με ψυχρότητα μου απάντησε πως αποκλείεται να είναι ο Κωστής, πως είναι στο μοναστήρι και πως το πτώμα είναι ίσως Αλβανού.

-“Δεν ήταν η μάνα εκείνη για ένα παιδί που βρέθηκε θαμμένο. Αν ήταν άλλη με τα πόδια θα έφευγε να πάει στη Σιάτιστα”

-Στη Σιάτιστα έγινε μια άσχημη συζήτηση, μετά και τις φήμες, με τον Χρήστο Ντιο να κατηγορεί τους κατοίκους. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ξαφνικά ο Σπύρος για την κυρία Δέσποινα έγινε ο αγαπημένος φίλος του Κωστή.

“Αφού υποπτεύεστε τον Σπύρο, τότε γιατί δεν τον καταγγέλετε και δεν του κάνετε μήνυση;”, τους ρώτησα

-Μετά την ανεύρεση του πτώματος και με το θόρυβο που δημιουργήθηκε λάβαμε μια ανώνυμη πληροφορία πως στο χώρο κοντά στο οικόπεδο, δυο μέρες μετά την εξαφάνιση του Κωστή είδαν όχημα 4Χ4. Ο πατριός του Κωστή είχε ένα όχημα 4Χ4 που στη συνέχεια πουλήθηκε.

-Ο άνθρωπος μας είπε πως είχε πλύνει 11 φορές το όχημα αλλά δε μπορούσε να βγάλει κάποιους λεκέδες από την κουκούλα.Το αυτοκίνητο είχε πουληθεί στη Βέροια και βρήκαμε τον ιδιοκτήτη. Στείλαμε την κουκούλα στον γενετιστή κύριο Φιτσιάλο. Οι γενετιστές κατέληξαν πως υπάρχουν σημαδια ανθρώπινου αίματος στο εσωτερικό της κουκούλας, αλλά ήταν δύσκολο να πει ο κύριος Φιτσιάλος αν αν ανήκει ή όχι στον Κωστή.

-Δεν ήταν εκείνη η γυναίκα που πονούσε, να ζει την αγωνία. Παράπονο για μένα εξέφρασε για πρώτη φορά αφού βρέθηκε το πτώμα.

-“Εγώ δεν πιστεύω πως ο Κωστής εκείνη τη νύχτα ξαναβγήκε από το σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί και κάτι πρέπει να έγινε μέσα στο σπίτι” μου είπε ο Σπύρος.

-Ο φίλος του μου έλεγε πως ο Κωστής ήταν στενοχωρημένος και είχαν θέματα με τα δάνεια.

-“Ψάχνεις να βρεις ποιός τον σκότωσε. Ποιός να τον σκότωσε; Ένας περαστικός; Κατέβηκε ένα UFO και τον σκότωσε; Πώς ένα παιδί μέσα σε τέτοια κακοκαιρία βγήκε και πήγε στον Σπύρο ή ακολούθησε ένα αυτοκίνητο, αφού είπε πως πάει να ξεκουραστεί;”

-Οι αστυνομικοί μας είπαν πως ουδέποτε τους ανέφεραν για το οικόπεδο, αλλά η κυρία Δέσποινα έλεγε πως έδωσαν μια λίστα με όλα τα ακίνητα για να ψάξουν.

-Tην απάντηση για το τι εγινε θα τη δώσει το δικαστήριο. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως ο Κωστής μπήκε εκείνο το βράδυ στο σπίτι για να μείνει. Τώρα το τι έγινε εκεί δεν ξέρω. Ό,τι έγινε πρέπει να έγινε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Μόνη της η μάνα αποκλείεται να έκανε ό,τι έκανε, ήταν και δεύτερο άτομο.

-Δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κάμερες των διοδίων μετά από κάποιους μήνες και 7 μήνες μετά δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει αν ο Χρήστος Ντιος πήγε από Αθήνα στη Σιάτιστα και ξαναγύρισε εκείνο το βράδυ.

Ώρα 11.40: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΜΕ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΥΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΥΤΡΑ.

-Πρόεδρος προς συνήγορο: Δε θα κάνετε εκτίμηση, αλλά ερωτήσεις

-Συνεχείς ερωτήσεις του Απόστολου Λύτρα προς την Αγγελική Νικολούλη για την υπόθεση, το πόρισμα Φιτσιάλου, τη σχέση του Κωστή με την οικογένεια, τη δημοσιογραφική έρευνα, τα ενδεχόμενα κίνητρα της δολοφονίας

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΕΓΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η γνωμάτευση Φιτσιάλου, ο οποίος, στην πρώτη δίκη της Καστοριάς, είχε στείλει διευκρινιστικό έγγραφο με το οποίο έκανε λόγο για “ισχυρή ένδειξη” πως υπάρχει ανθρώπινο αίμα στην κουκούλα του αγροτικού 4Χ4. Ο συνήγορος υπεράσπισης διάβασε την αρχική κατάθεση Φιτσιάλου, στην οποία ανέφερε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχει αίμα.

“Εσείς είστε βέβαιη πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν το παιδί τους;” ρώτησε ο συνήγορος,

“Δεν είμαι σε θέση να δώσω εγώ την απάντηση, θα τη δώσει το δικαστήριο. Αυτό που μπορώ να πω και βίωσα και είμαι σίγουρη 100% πως αυτό το παιδί με το χαμόγελο και με την προσωπικότητα που είχε, με τις έχθρες που δεν είχε, μπήκε στο σπίτι του για να κοιμηθεί!”

kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου