ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσίαση του έργου IT Culture από τον Δήμο Γρεβενών (Χρήστο Τριγώνη και Ντίνα Αντωνίου) σε εκπαιδευτικό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Άρτας (εικόνες)

Στην παρουσίαση του έργου IT CULTURE (www.it-culture.eu) του διασυνοριακού ευρωπαϊκού προγράμματος
INTERREG GREECE ALBANIA 2014-2020, προχώρησε το Σάββατο 30-11-2019 ο Δήμος Γρεβενών μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Άρτας, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τριγώνη και την Project Coordinator κα Ντίνα Αντωνίου.





Το υπό εξέλιξη έργο αφορά σε δράσεις τουριστικής αξιοποίησης του πολιτισμού μέσα από σύγχρονες ηλεκτρονικές εφαρμογές. Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Δήμου για το συγκεκριμένο έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ανερχεται στις 300.000€ και μεταξύ των άλλων θα διατεθούν σε εκπόνηση μουσειολογικών μελετών, προμήθεια ψηφιακών οθονών, ψηφιακών εφαρμογών για υπολογιστές, tablets και smartphones καθώς και δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών.

Μέσω του IT Culture ο Δήμος Γρεβενών στοχεύει α) στη δημιουργία δύο βασικών μουσείων για τα Γρεβενά, ένα Αρχαιολογικό (Μύλος Μπούσιου) και ένα Λαογραφικό (οικόπεδο δωρεάς οικογένειας Στεργιάδη) και β) στην ανάδειξη του πολιτισμού ως τον βασικό μοχλό της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.
Στη σχετική ημερίδα παρευρέθηκαν αιρετοί, στελέχη ΟΤΑ, εκπρόσωποι φορέων και αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειας Ηπείρου, με τους οποίους πραγματοποιήθηκε γόνιμος και διεξοδικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών σε ζητήματα τόνωσης της επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης σε άμεση συνέργεια με δράσεις και έργα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου