ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

O Δήμος Βοϊου για το νερό σε Σιάτιστα, Γαλατινή και Καλονέρι..



Σε συνέχεια της ενημέρωσης των καταναλωτών της ΔΕΥΑΒ και ειδικά των κατοίκων Σιάτιστας και Καλονερίου, ανακοινώνουμε ότι
από την ημέρα που ανιχνεύθηκε η χημική ουσία τετραχλωροαιθένιο σε δύο δείγματα νερού στο Καλονέρι και στη Σιάτιστα, έχουν ακολουθήσει εκτεταμένοι επαναληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία για την εν λόγω χημική ένωση. Σε κανένα από αυτά τα νέα δείγματα δεν ανιχνεύθηκε η παρουσία τετραχλωροαιθενίου, σύμφωνα με το διαπιστευμένο εργαστήριο, που διενεργεί τους ελέγχους, ούτε στο Καλονέρι ούτε στη Σιάτιστα και βεβαίως ούτε στη Γαλατινή εξ αρχής.

Την ευθύνη της εποπτείας της κατάστασης που προέκυψε με το πόσιμο νερό επαναλαμβάνουμε, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, την έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Κοζάνης, η οποία εφαρμόζοντας τα συγκεκριμένα αυστηρά πρωτόκολλα που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία είναι η Υπηρεσία, που θα επιτρέψει την πόση του νερού, ανάλογα με τα εργαστηριακά ευρήματα των δειγματοληπτικών ελέγχων.
Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή αποφάσισε ως όφειλε, υπεύθυνα και χωρίς να αποκρύψει οποιοδήποτε στοιχείο να διαχειριστεί την κατάσταση που άπτεται της δημόσιας υγείας των κατοίκων, με τη συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών, ως ορίζεται εκ του Νόμου.

Παρακαλούμε, όσους έχουν θεσμικό ρόλο, πριν τοποθετηθούν για το θέμα που προέκυψε, να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κατάστασης αλλά και το ισχύον νομικό πλαίσιο από τη Δημοτική Αρχή, η οποία ουδέποτε απέκλεισε τη διαδικασία ενημέρωσης των θεσμικών οργάνων, ως οφείλει άλλωστε και όπως πράττει από τότε που ανέλαβε. Συνεπώς, ανακοινώσεις χωρίς την υπεύθυνη προηγούμενη ενημέρωση, εμπεριέχουν τον κίνδυνο του ψεύδους και δεν συνδράμουν περαιτέρω στην αποκατάσταση του προβλήματος και επιπλέον δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες. Τα θέματα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρονται για αντιπολίτευση και οφείλουν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να σεβαστούν τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών του Βοΐου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου