ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Τοξικοί άνθρωποι: οι 10 κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις αμέσως από τη ζωή σου



Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον άνθρωπο που να σας
δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα βρεθείτε μαζί του; Σίγουρα και πιθανώς θα έχετε σκεφτεί πως απλά δεν ταιριάζουν οι χαρακτήρες σας.

Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί δεν ταιριάζουν οι χαρακτήρες σας; Η απάντηση είναι αυτή: επαγγελματίες τοξικοί άνθρωποι. Οι τοξικοί άνθρωποι βρίσκονται παντού γύρω μας και ζουν μέσα από τις ζωές μας. Τίποτα δεν είναι αρκετό για αυτούς και πάντα θα βρουν κάτι για να σας διαλύσουν την ψυχολογία. Αν είστε χαρούμενες θα κάνουν τα πάντα για να το αλλάξουν. Αν είστε λυπημένες, θα χαρούν. Και σίγουρα, κανείς δεν θέλει στη ζωή του τέτοιους ανθρώπους.

Ακολουθούν οι δέκα κατηγορίες ανθρώπων που θα πρέπει να διώξετε άμεσα από τη ζωή σας αν θέλετε να είστε καλά:

1. Τους κουτσομπόληδες
«Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, τα αδύναμα μυαλά συζητούν για τους άλλους» - Έλινορ Ρούσβελτ

Οι κουτσομπόληδες άνθρωποι αντλούν ευχαρίστηση από τις ατυχίες των άλλων ανθρώπων. Όλες έχουμε σχολιάσει έστω και μία φορά κάποιον γνωστό μας για κάτι που έκανε στην προσωπική ή στην επαγγελματική του ζωή, όμως όταν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς, με την πάροδο του χρόνου ο «θύτης» καταλήγει να γίνεται κουραστικός και αντιπαθής, πληγώνει τους άλλους και όταν μοιράζεται τα... νέα μαζί σου σε καθιστά συνένοχο στο παιχνίδι του

2. Όσους έχουν κακή ιδιοσυγκρασία
Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο στα συναισθήματά τους. Συνήθως επιτίθενται χωρίς λόγο, προβάλλουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα πάνω σε εσάς και ουσιαστικά αυτό που κάνουν, είναι να καθιστούν εσάς υπεύθυνη για όλη αυτή τη δυσφορία που επικρατεί στο κλίμα. Το χειρότερο όμως είναι πως η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων δύσκολα μπορεί να βγει από τη ζωή κάποιου, αφού ο ασταθής και φορτισμένος ψυχικός τους κόσμος σε κάνει να τους λυπάσαι. Τι πρέπει να προσέξετε; Όταν ένας άνθρωπος με κακή ιδιοσυγκρασία φτάσει στα όριά του, δεν πρόκειται να λυπηθεί εσάς με τον ίδιο τρόπο. Θα σας κάνει κοινωνό των προβλημάτων του ώστε να μπείτε κι εσείς στην ίδια διάθεση.

3. Τα θύματα
Τα «θύματα» είναι δύσκολο να αναγνωριστούν με την πρώτη γιατί αρχικά σε κάνουν να ταυτίζεσαι και να συμπάσχεις με το πρόβλημά τους. Όσο όμως περνάει ο καιρός, συνειδητοποιείς πως η ώρα που σε έχουν ανάγκη είναι τελικά κάθε ώρα και λεπτό της ημέρας. Τα θύματα αποποιούνται κάθε προσωπική ευθύνη κάνοντας μικρά μικρά πηδηματάκια έξω από τον χορό και δεν βλέπουν τις δύσκολες στιγμές ως ευκαιρίες να διδαχτούν κάτι καινούργιο και να εξελιχθούν ως άνθρωποι. Τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο, να τους λυπούνται και μισούν τις παρατηρήσεις. Ένα ρητό λέει πως «ο πόνος είναι αναπόφευκτος, όμως το να υποφέρεις είναι προαιρετικό». Μαντέψτε τι αρέσει στα θύματα...

4. Οι εγωκεντρικοί
Οι εγωκεντρικοί άνθρωποι γίνονται συνήθως αντιληπτοί από την απαθή στάση -και απόσταση- που κρατούν απέναντι στους άλλους ανθρώπους. Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι εγωκεντρικός, αν κάθε φορά που βρίσκεσαι μαζί του νιώθεις τελείως μόνη. Μπορεί να μιλάει συνεχώς για τον εαυτό του, αγνοώντας παντελώς τις δικές σου απόψεις και συναισθήματα -ίσως και την παρουσία σου- πράγμα το οποίο γίνεται γιατί καταβάθος δεν αισθάνεται την ανάγκη να δημιουργήσει κάποια σχέση με τους άλλους. Χρησιμοποιεί τους πάντες προκειμένου να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του.

5. Τους ζηλιάρηδες
Για τους ζηλιάρηδες, το μπισκότο που έφαγες εσύ είναι πάντα καλύτερο από το δικό τους ακόμη κι αν βγήκαν από την ίδια συσκευασία... Ακόμη κι αν τους συμβεί κάτι πολύ καλό, δεν παίρνουν κάποια ευχαρίστηση από το γεγονός κι αυτό γιατί πολύ απλά συγκρίνουν την τύχη τους με των άλλων χωρίς να αναγνωρίζουν και να υπολογίζουν την πρόοδο και την προσωπική τους εξέλιξη. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως πάντα θα υπάρχει κάποιος στον κόσμο που θα τα πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι εκείνος. Ε, ο ζηλιάρης αυτό δεν μπορεί να το καταπιεί με αποτέλεσμα να βράζει στο ζουμί του 24/7. Η πολύ κοντινή σχέση με ανθρώπους που ζηλεύουν είναι αρκετά επικίνδυνη, αφού υπάρχει πιθανότητα να σας μάθουν -υποσυνείδητα- να ακυρώνετε κάθε επίτευγμα που καταφέρνετε.

6. Τους χειριστικούς
Οι χειριστικοί άνθρωποι ρουφάνε με το καλαμάκι τον χρόνο και την ενέργειά σας και όλα αυτά με την ιδιότητα του «φίλου». Είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσετε γιατί πολύ απλά είναι φίλοι και οι φίλοι σας δεν πιστεύετε ότι μπορούν να σας βλάψουν. Γνωρίζουν τι σας αρέσει, τι σας χαροποιεί, τι σας φαίνεται αστείο και όλα αυτά τα σημειώνουν στην κρυφή τους ατζέντα για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Πάντα θέλουν κάτι από εσάς και αν κάνετε μία σύντομη αναδρομή στη σχέση σας μαζί τους, θα καταλάβετε πως έχετε δώσει πολλά περισσότερα από αυτά που έχετε πάρει -αν αυτά δεν είναι το απόλυτο τίποτα.

7. Τους... Θανατοφάγους
Για όσες δεν έχετε γνώσεις από τον κόσμο του Χάρι Πότερ, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέλεξε να ονομάσει Θανατοφάγους (Dementors) κάτι δαιμόνια πλάσματα που βγάζουν την ψυχή των ανθρώπων από το σώμα τους, αφήνοντας τα κουφάρια τους ανήμπορα και αβοήθητα. Τραγικό έτσι; Το ίδιο τραγικοί είναι και οι Dementors του πραγματικού κόσμου. Μόλις μπουν στον χώρο, το κλίμα παγώνει και σας επαναφέρουν τις χειρότερες αναμνήσεις. Η συγγραφέας είχε δηλώσει πως εμπνεύστηκε τα συγκεκριμένα πλάσματα από όλους τους ανθρώπους με αρνητική ενέργεια που είχε γνωρίσει στη ζωή της. Το είδος των ανθρώπων που μπορούν να διώξουν τη χαρά και το φως από παντού, να γεμίσουν απαισιοδοξία ακόμη και την πιο απλή και ευχάριστη κατάσταση, εκείνων που κυριολεκτικά μπορούν να σου ρουφήξουν την ψυχή.

8. Τους κακούς
Υπάρχουν ορισμένοι τοξικοί άνθρωποι με πολύ κακές προθέσεις, που παίρνουν βαθιά ικανοποίηση από τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων. Θέλουν είτε να σας βλάψουν, είτε να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα ή να κερδίσουν κάτι από εσάς, αλλιώς δεν έχουν κάποιο λόγο να αναπτύξουν μαζί σας κάποια σχέση. Το μόνο καλό με τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων είναι πως θα μπορέσετε να τους εντοπίσετε πολύ εύκολα και γρήγορα, οπότε μπορείτε να τους βγάλετε το ίδιο εύκολα και γρήγορα κι από τη ζωή σας.

9. Τους επικριτικούς
Το αγαπημένο χόμπι των επικριτικών ανθρώπων είναι να σου λένε ακριβώς τι είναι ωραίο και τι όχι, χωρίς να υπολογίζουν τις υποκειμενικές απόψεις και τον χαρακτήρα του άλλου. Μπορούν να καταπιαστούν από κάτι που αγαπάτε πολύ και σας χαροποιεί και να σας κάνουν να νιώσετε απαίσια γι’ αυτό. Σας αρέσει ο χορός; Θα σας πουν ότι αυτές που χορεύουν, προκαλούν. Σας αρέσει η μαγειρική; Θα σας πουν καημένες νοικοκυρές. Γενικά δεν πρόκειται να τους αρέσει τίποτα από αυτά που έχετε επιλέξει κι αυτό γιατί τους αρέσει να ανεβαίνουν ταπεινώνοντας τους γύρω τους.

10. Τους υπερόπτες
Οι υπεροπτικοί άνθρωποι είναι η πιο κωμικοτραγική κατηγορία αφού ό,τι κι αν κάνετε, εκείνοι θα το δουν και θα το αντιμετωπίσουν σαν προσωπική πρόκληση. Η αλαζονεία είναι μία μορφή ψεύτικης αυτοπεποίθησης και ουσιαστικά αναδεικνύει όλες τις ανασφάλειες του ατόμου. Θα σας φέρουν σαν παράδειγμα ακόμη και τον τρόπο που δένετε τα κορδόνια σας προκειμένου να σας δείξουν ότι εκείνοι τα δένουν καλύτερα. Μείνετε μακριά.




bovary.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου