ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Κόμπι Μπράιαντ : Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του θρύλου και της 13χρονης κόρης του



Υπήρξε μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου αθλητισμού και ένας θρύλος του ΝΒΑ, γράφοντας μοναδική ιστορία με
την εικοσαετή παρουσία του στους Λος Άντζελες Λέικερς. Δεν είναι πια μαζί μας, καθώς ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε σε ηλικία 41 ετών, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, στην περιοχή της Καλιφόρνια.

Η τραγωδία όμως δεν τελειώνει με τον άδικο χαμό του πρώην σούπερ σταρ των Λ.Α. Παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς μεταξύ των θυμάτων του δυστυχήματος ήταν και η 13χρονη κόρη του Κόμπι, Τζιάννα, η οποία επέβαινε μαζί με τον πατέρα της στο μοιραίο ελικόπτερο.
Νεκροί είναι εφτά ακόμα άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε εννιά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.
Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, καθώς τα δυσάρεστα νέα «ταξίδεψαν» με ταχύτητα «αστραπής» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο κόσμος «βυθισμένος» στην θλίψη. Πολλοί αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτά που διάβαζαν, αυτά που έβλεπαν και άκουγαν.
«Μα δεν μπορεί να είναι νεκρός ο Κόμπι». Έμοιαζε με ψέμα. Σαν εκείνα που κατακλύζουν τόσες και τόσες φορές το διαδίκτυο. Ήταν όμως η σκληρή αλήθεια. Από κείνες τις αλήθειες που «λυγίζουν τα σίδερα».
Ο Κόμπι συνήθιζε να χρησιμοποιεί το προσωπικό του ελικόπτερο για τις μετακινήσεις. Το έκανε ακόμα και όταν ήταν παίκτης των Λέικερς και δεν σταμάτησε την αγαπημένη του συνήθεια μετά το τέλος της καριέρας του.
Το ελικόπτερο ήταν πάντα εκεί περιμένοντας τον Μπράιαντ. Αυτό το μοιραίο ελικόπτερο, το οποίο πήρε μαζί με την κόρη του, ώστε να μεταβούν σε αγώνα μπάσκετ για ν’ αγωνιστεί η μικρή Τζιάννα.
Το ταξίδι είχε τραγική κατάληξη και αν κρίνει κάποιος από τα όσα μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπήρχαν ελπίδες για επιζώντες μετά την συντριβή του ελικοπτέρου.
«Η κατάσταση ήταν χαοτική»
Η σφοδρότητα της πρόσκρουσης στο έδαφος σε συνδυασμό με την έκρηξη που ακολούθησε, δεν άφηναν περιθώρια για ελπίδες. Παντού χάος σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, ενώ και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο της συντριβής, κατάλαβαν αμέσως πως ήταν αδύνατον να βρουν επιζώντες.
Κάθε προσπάθεια για να σωθεί μια ζωή φάνταζε εξ αρχής μάταιη.
«Η κατάσταση ήταν χαοτική, παντού έβλεπες συντρίμια» έλεγαν χαρακτηριστικά οι πυροσβέστες, όπως μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ κι αυτή η περιγραφή διαμορφώνει το σκηνικό του θανατικού.
Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια φαντάζουν (και είναι) φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας. Ο κόσμος έμαθε για το δυστύχημα και τον άδικο χαμό ενός εκ των κορυφαίων παικτών που άγγιξαν την πορτοκαλί μπάλα, αλλά αδυνατούσε να πιστέψει ότι ο Κόμπι δεν είναι πια μαζί μας.
Κανείς επίσης δεν μπορεί να δεχθεί ότι έφυγε από την ζωή, ένα από τα αγγελούδια του πρώην σταρ των Λέικερες, σε ηλικία μόλις 13 ετών. Γιατί δεν χωρά αμφιβολία πως η μεγαλύτερη τραγωδία είναι ο θάνατος της Τζιάνα.
Σοκ σε όλο τον κόσμο
Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε σοκ σε κάθε γωνιά της οικουμένης. Δεν υπάρχουν ίχνη υπερβολής στην συγκεκριμένη αναφορά και ούτε πρόκειται για ένα ακόμα δημοσιογραφικό κλισέ, που προσπαθεί να γιγαντώσει την διάσταση ενός γεγονότος.
Σε τούτη την είδηση δεν χωρούν υπερβολές και ο τρόπος με τον οποίο θρήνησε ο κόσμος τον χαμό του Κόμπι και της κόρης του, φανερώνει το μέγεθος του ανδρός και την πορεία που διέγραψε στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.
Μια φιγούρα που χάραξε νέους δρόμους στο ΝΒΑ και ένας ηγέτης που ομόρφυνε το άθλημα. Τι ήταν τελικά ο Κόμπι Μπράιαντ για τον κόσμο; Ένας ακόμα μεγάλος παίκτης του ΝΒΑ; Ένας πρωταθλητής; Ένας σούπερ σταρ που δεν κουράστηκε να μαζεύει δαχτυλίδια;
Τίποτε από αυτά. Ο Κόμπι ήταν η χαρά του μπάσκετ. Ήταν εκείνο το χαμόγελο μετά από κάθε προσπάθεια να εμπνεύσει στο παρκέ.
Ο Κόμπι ήταν όνειρο. Σαν κι εκείνα που σε ταξιδεύουν με ορμή, πάθος, πίστη, πείσμα και όραμα, όταν έχεις πια αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Αυτός ήταν ο Κόμπι και γι’ αυτό αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο.
Προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού όπως ο Λάρι Μπερντ και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ αποχαιρέτησαν τον Μπράιαντ. Ο Σακίλ Ο’ Νιλ που υπήρξε συμπαίκτης του. Τόσοι και τόσοι μεγάλοι αθλητές. Από κάθε χώρα του κόσμου, από κάθε γωνιά τούτης της «σφαίρας που γυρίζει σαν τρελή» ασταμάτητα.
There’s no words to express the pain Im going through with this tragedy of loosing my neice Gigi & my brother @kobebryant I love u and u will be missed. My condolences goes out to the Bryant family and the families of the other passengers on board. IM SICK RIGHT NOW

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Ηγέτες της πολιτικής σκηνής, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είπαν αντίο σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει να παρουσιάσει το μπάσκετ.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην άσου των Λέικερς ενώ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για «φρικτή είδηση».
Το μπάσκετ που τόσο πολύ αγάπησε, δεν θα είναι το ίδιο χωρίς το χαμόγελο του. Κι εμείς που τόσο ερωτευτήκαμε το μπάσκετ, παρακολουθώντας τις εμπνεύσεις του, είμαστε σίγουροι πως έτσι θα θέλει να τον θυμόμαστε. Μ’ αυτό το χαμόγελο…

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου