ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Βούλα: Τι κρύβεται πίσω από την εκτέλεση -Ο «πόλεμος», με 40 νεκρούς, δύο μαφιόζικων φατριών για 200 κιλά κοκαΐνης που χάθηκαν



Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη.


Τα δύο άτομα, τα οποία γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους στη «Βοσκοπούλα» στα Βλάχικα, είδαν ξαφνικά τέσσερα άτομα να εισβάλλουν εντός του καταστήματος και με όπλα στα χέρια να πυροβολούν εναντίον τους. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης μια γυναίκα στα πόδια.

Μέλη μαφιόζικης φατρίας τα θύματα στη Βάρη
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στην ηλεκτρονική της έκδοση η σερβική εφημερίδα «Novosti», τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι». Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, για τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η διάσπαση της μαφίας του Κότορ και η εξαφανισμένη κοκαΐνη
Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

40 νεκροί μέσα σε πέντε χρόνια
Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιο με αυτό της δολοφονικής ενέργειας στη Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου