ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Τα 6 χειρότερα γεύματα που μπορείς να φας για βραδινό


Πιστεύεις ότι κάνεις την καλύτερη προσπάθεια για να

χάσεις βάρος και όμως ο δείκτης της ζυγαριάς δεν λέει να πέσει με τίποτα. Λογικό να μπαίνεις σε σκέψεις πως κάτι κάνεις ακόμα λάθος.

Μήπως τελικά φταίνε οι επιλογές σου το βράδυ, όταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς επιστρέφοντας από τη δουλειά είναι να μαγειρέψεις;


Ακόμα κι αν δεν παραγγέλνεις από έξω φαγητό τύπου ντιλίβερι, υπάρχουν μερικά σοβαρά λάθη που βλάπτουν τόσο την υγεία σου, όσο και την εικόνα και τη σιλουέτα σου.
Τα κατεψυγμένα γεύματα

Αυτού του τύπου τα γεύματα είναι συνήθως γεμάτα συντηρητικά, ενώ παράλληλα η ποσότητα που περιλαμβάνεται σε κάθε συσκευασία προορίζεται για περισσότερες από μια μερίδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ενδέχεται να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από ότι σχεδίαζες. Αν ο χρόνος σου δεν σου επιτρέπει να μαγειρεύεις καθημερινά, προτίμησε τουλάχιστον να έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλάτι και συντηρητικά και έλεγξε τη μερίδα που αντιστοιχεί στο πιάτο σου.
Τα ζυμαρικά με σάλτσα

Τόσο το μαρινάρισμα, όσο και η σάλτσα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα σου όταν συνδυάζονται με τα ζυμαρικά δεν αποτελούν ιδανικό βραδινό γεύμα. Τα ζυμαρικά (όχι τα ολικής άλεσης) είναι πλούσια σε υδατάνθρακες που το σώμα μετατρέπει σε σάκχαρα. Οσο για τη σάλτσα; Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ανά μερίδα φτάνει το ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Προτίμησε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και τη σπιτική σάλτσα ντομάτας, ενώ καλό θα ήταν να προσθέσεις στο γεύμα και πρωτεΐνη.
Τα δημητριακά

Τα καταναλώνεις το πρωί, αλλά θα πρέπει να τα αποφεύγεις το βράδυ πριν τον ύπνο. Τα δημητριακά έχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Συν το γεγονός, ότι σου προσθέτουν περίπου τριακόσιες θερμίδες ανά μερίδα μαζί με το γάλα. Αν επιμένεις όμως, τουλάχιστον θα πρέπει να επιλέξεις εκείνα που έχουν περισσότερα από 5g φυτικών ινών και λιγότερο από 10g ζάχαρης ανά μερίδα.
Τα καυτερά φαγητά

Μπαχαρικά αλλά και φρέσκα λαχανικά όπως οι πιπεριές που είναι καίνε, ενεργοποιούν το μεταβολισμό, βελτιώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προστατεύουν την καρδιά. Ομως θα ήταν καλό να τα παρακάμψεις το βράδυ, γιατί αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και πρήξιμο.



Το φυστικοβούτυρο και η μαρμελάδα

Μια εύκολη λύση, αλλά καθόλου υγιεινή για το βράδυ. Το ψωμί που καταναλώνεις μαζί με τη μαρμελάδα είναι πλούσια σε ζάχαρη. Ομως ακόμα και το φυστικοβούτυρο που έχει πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, είναι τόσο γευστικό που μπορεί να το παρακάνεις και έτσι, να φτάσεις τις 600 θερμίδες σε μόλις ένα γεύμα, το οποίο καταναλώνεις αργά. Για να μειώσεις τις θερμίδες, προτίμησε ψωμί ολικής άλεσης, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και βούτυρο αμυγδάλου που είναι πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου και ασβεστίου.
Η σαλάτα

Προτείνεται ως ένα από τα πιο ελαφριά και υγιεινά γεύματα και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς, πως η κατανάλωση λαχανικών πρέπει να είναι καθημερινή. Ωστόσο, ένα μεγάλο μπολ σαλάτας χωρίς καμία προσθήκη πρωτεΐνης δεν θα μπορέσει να σε κρατήσει το στομάχι σου γεμάτο για πολλές ώρες. Επιπλέον, αν συνηθίζεις να βάζεις ντρέσινγκ από πάνω, το μόνο που καταφέρνεις είναι να παίρνεις περιττές θερμίδες. Για να κάνεις τη σαλάτα σου χορταστική και θρεπτική βάλε μαζί με τα φρέσκα λαχανικά, τόνο, σολομό, φασόλια ή κοτόπουλο και πρόσθεσε ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι.

bovary.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου