ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Πρόστιμα 7.000 ευρώ σε κατάστημα για τον αντικαπνιστικό



Μπαράζ ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησαν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τα
μεικτά κλιμάκια των Ε.Α.Δ.-ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 04 Ιανουαρίου ελέγχθηκαν συνολικά 15 καταστήματα (ΚΥΕ) στις περιοχές Νέα Παραλία- Ποσειδώνιο, Ανθέων και Μαρτίου της Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δύο καταστήματα. Στην πρώτη περίπτωση σε καφετέρια διαπιστώθηκε ότι στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος που ήταν περίκλειστος (περιμετρικά κλειστός και από τις 4 πλευρές) υπήρχαν καπνίζοντες, δεν είχαν ληφθεί μέτρα για την αποτροπή του καπνίσματος και δεν υπήρχε ανάρτηση απαγορευτικής σήμανσης. Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ύψους 2000 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε κυλικείο ιδιωτικής κλινικής διαπιστώθηκε ότι ο εξωτερικός χώρος ήταν περίκλειστος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε όλα τα τραπέζια, δεν υπήρχε καμία σήμανση απαγόρευσης καπνίσματος και δεν διέθετε βιβλίο αναφοράς καπνίσματος. Επιβλήθηκε η προβλεπόμενη κύρωση ύψους 500 ευρώ στην υπεύθυνη του καταστήματος. Στην περίπτωση αυτή σημαντική ήταν η διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων στην ίδια περιοχή. Στα υπόλοιπα 13 καταστήματα δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.





Την επόμενη μέρα Κυριακή 05 Ιανουαρίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες ελέγχθηκαν 10 καταστήματα (ΚΥΕ) στη Θεσσαλονίκη. Επιβλήθηκαν πρόστιμα στα τρία εξ αυτών καθώς στο πρώτο (επιφανείας άνω των 100 τμ) δεν υπήρχε σήμανση απαγόρευσης καπνίσματος και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 2000 ευρώ, στο δεύτερο επιβλήθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ για έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και στο τρίτο (επιφανείας άνω των 100 τμ ) το πρόστιμο των 2000 ευρώ επίσης για έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.

Συνολικά στη χώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν. Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200 ευρώ.

Το πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ων συναρμόδιων φορέων υλοποιήθηκε απαρέγκλιτα κατά τη γιορτινή περίοδο με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά παρά τη «χαλαρή» διάθεση των ημερών αυτών.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου