ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κοζάνη: Τι είπαν αστυνομικοί και κυνηγός στη δίκη για τον Κωστή Πολύζο




Συνεχίστηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη,
η δίκη για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου 23 χρόνων από τη Σιάτιστα.
Στο εδώλιο κάθονται για δεύτερη φορά η μητέρα του Κωστή, Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του Χρήστος Ντιός, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του άτυχου νέου, με τους ίδιους να δηλώνουν αθώοι.





Ο Κωστής είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του. Οκτώ μήνες μετά βρέθηκε η σορός του από κυνηγό της περιοχής στο κτήμα του πατριού του, στην περιοχή Πασά Γεφύρι.
Πρώτοι κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης. Και οι τέσσερις στάθηκαν στη συμπεριφορά τόσο της μητέρας, όσο και του πατριού.
Όπως είπαν, δεν έδειχναν ιδιαίτερη ανησυχία για την τύχη του παιδιού τους, δεν τους ενοχλούσαν και δεν τους πίεζαν όπως θα έκανε κάθε γονιός που ανησυχούσε για το παιδί του που είχε εξαφανιστεί.
Η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση του Κωστή πολλές ώρες μετά και κατά τη διάρκεια των ερευνών ούτε εκείνη, ούτε ο σύζυγός της είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν κτήματα εκεί όπου βρέθηκε η σορός του παιδιού. Αντιθέτως, ο πατριός τόνισαν ότι τους υποδείκνυε συνεχώς μέρη αντίθετα με την περιοχή που είχαν κτήματα και βρέθηκε ο Κωστής.
Ανάμεσα σε άλλα, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι παρότι οι κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι κανείς δεν άγγιξε τον υπολογιστή του Κωστή μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκαν στοιχεία ότι είχε χρησιμοποιηθεί.  Οι αστυνομικοί ερεύνησαν πιθανές διαδρομές που θα μπορούσαν να είχαν γίνει από το πατριό για να μην φανεί το αυτοκίνητό του από τα Διόδια εκείνη την ημέρα.
Μάλιστα, επισήμαναν ότι το ζευγάρι πούλησε το φορτηγάκι του άρον-άρον και σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, έφυγαν σύντομα από την Σιάτιστα  και μετακόμισαν στην Ελευσίνα.
Η μαρτυρία του κυνηγού
Αμέσως μετά κατέθεσε ο κυνηγός Σαράντης Λιάκας που είχε βρει την σορό του Κωστή Πολύζου και είχε μιλήσει τότε αποκλειστικά στο «Τούνελ».
Όπως είπε, πήγε στο σημείο το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου 2011 με τα σκυλιά του. Υπήρχε μια έντονη μυρωδιά και όπως προχωρούσε βρήκε το πτώμα που ήταν θαμμένο σε βάθος ενός μέτρου.
Ανέφερε ότι δεν είχε θαφτεί καλά, η σορός ήταν κατακρεουργημένη από τα άγρια ζώα, ενώ ο νεκρός δε φορούσε παπούτσια, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι η δολοφονία του έγινε σε κλειστό χώρο.
Ο κυνηγός εκείνη τη μέρα επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το βράδυ είδε την εκπομπή, αλλά δε συνδύασε την εξαφάνιση του Κωστή με το πτώμα που είχε βρει.
Τη νύχτα εκείνη όμως, είδε τον Κωστή στον ύπνο του, όπως και την επόμενη, κάτι που τον τάραξε πολύ και τον έκανε να πάει να ειδοποιήσει την αστυνομία.  «Υπέδειξα το σημείο και βρήκαν το παιδί. Το βράδυ τον ξαναείδα στον ύπνο μου να μου χαμογελά και ηρέμησα», είχε πει χαρακτηριστικά τότε στο «Τούνελ»
Ακολούθησαν οι καταθέσεις των θείων του Πολύζου και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του ετεροθαλούς αδελφού του Κωστή, ο οποίος παρότι δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από την έδρα, επέμεινε στα όσα είχε καταθέσει και πρωτοδίκως.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25-26 Φεβρουαρίου 2020 με τις καταθέσεις των μαρτύρων που υπολείπονται και τις απολογίες των κατηγορουμένων.
Δείτε καρέ- καρέ την βαθιά έρευνα του «Τούνελ» για την υπόθεση ΕΔΩ.





anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου