ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια και ο ρόλος τους στην ψυχική υγεία



Η ψιλοκυβίνη και η ανακούφιση του υπαρξιακού φόβου στους καρκινοπαθείς..Η διάγνωση του καρκίνου επιφέρει συχνά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και μια νέα μελέτη μάς λέει τώρα πως η ψιλοκυβίνη, το δραστικό συστατικό των παραισθησιογόνων μανιταριών, μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να νικήσουν τον φόβο του θανάτου που συνοδεύει τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Psychopharmacology», μία και μόνο μία θεραπεία με παραισθησιογόνα μανιτάρια μπορεί να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ψυχικής ζωής των καρκινοπαθών ακόμα και για 4,5 χρόνια.

Η μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα αντίστοιχης έρευνας του 2016, στην οποία είχε χορηγηθεί ψιλοκυβίνη σε 29 ασθενείς με απειλητικούς για τη ζωή καρκίνους. Όλοι τους εμφάνιζαν βαριά συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους και έξι μήνες μετά, το 60-80% των καρκινοπαθών παρουσίαζαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.



Από τους 16 αυτούς καρκινοπαθείς που είναι ακόμα εν ζωή, οι 15 συμφώνησαν να πάρουν μέρος στη νέα μελέτη, η οποία βρήκε πως τα αρνητικά ψυχολογικά συμπτώματα είχαν ανασταλεί ακόμα και για 4,5 χρόνια από την αρχική θεραπεία με ψιλοκυβίνη.

Ψιλοκυβίνη και ψυχοθεραπεία βελτίωσαν τη ζωή των ασθενών, μας λέει πάντα η μελέτη, επιτρέποντάς τους να δουν τη ζωή κάπως διαφορετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου