ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Γρεβενών: Μάθε – ενημερώσου για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση! - Πάρε μέρος στον Αγώνα!


Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Γρεβενών, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την
Κοινωνική Ασφάλιση  διοργανώνει εκδήλωση,
τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.30μμ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών (Δημαρχείο Γρεβενών)  με θέμα  «Κοινωνική Ασφάλιση σημαίνει σύνταξη, υγεία, πρόνοια, περίθαλψη! Δεν τους τα χαρίζουμε, δεν τα παζαρεύουμε!» και ομιλητή το συνάδελφο Κακαβά Θωμά (πρώην μέλος ΔΣ ΙΚΑ, εκπρόσωπος των εργαζομένων)

Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση των εργαζόμενων στο Νομό Γρεβενών, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και η οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων ενάντια στην επιδίωξη της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,

Μπροστά μας ξεδιπλώνεται μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας ενάντια σε κάθε εργασιακό μας και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να προπαγανδίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα» και στην «ανάπτυξη», στην πράξη, όμως, κλιμακώνει την επίθεση με αιχμή την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων, την προώθηση της αξιολόγησης και των ιδιωτικοποιήσεων στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση παρά τα λεγόμενα της εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου προσπαθώντας να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Η αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου παραμένει απαράλλαχτη. Ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε ως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα!



Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αφορά όλη τη ζωή μας: Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση, να τα παραδώσουν στους ιδιώτες.

Η κοινωνική ασφάλιση σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αφορά πρώτα και κύρια στους χιλιάδες αναπληρωτές και συμβασιούχους συναδέλφους που δουλεύουν στο Δημόσιο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα). Αφορά κάθε εργαζόμενο, είτε μόνιμο είτε συμβασιούχο. Όσο θα ενισχύεται ο λεγόμενος ανταποδοτικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, οι συμβασιούχοι όλο και πιο δύσκολα θα φτάνουν στη συνταξιοδότηση (αφού δουλεύουν το πολύ 6, 8, και 9,5 μήνες το χρόνο), για τους δε μόνιμους, τόσο θα καθηλώνονται οι συντάξεις στα ψίχουλα της "εγγυημένης" σύνταξης ή θα αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης.  Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκει να απαλλάξει το Κράτος και την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές, να μειώσουν αποφασιστικά το «μη μισθολογικό κόστος». Εφαρμόζει πιστά το νόμο Κατρούγκαλου (στα λόγια μόνο τον καταργεί) αφού διατηρεί τις μειώσεις στις συντάξεις, τις περικοπές στις παροχές, ετοιμάζεται να παραδώσει τα αποθεματικά της Επικουρικής Ασφάλισης στο τζόγο του Χρηματιστήριου και διατηρεί την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης!

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Γρεβενών καλεί τα μέλη των ΔΣ των σωματείων, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.30μμ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών (Δημαρχείο Γρεβενών) με θέμα  «Κοινωνική Ασφάλιση σημαίνει σύνταξη, υγεία, πρόνοια, περίθαλψη! Δεν τους τα χαρίζουμε, δεν τα παζαρεύουμε!» και ομιλητή το συνάδελφο Κακαβά Θωμά (πρώην μέλος ΔΣ ΙΚΑ, εκπρόσωπος των εργαζομένων)

γιατί

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας, για Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία,

για μόνιμη και σταθερή εργασία


Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ


Ο  Πρόεδρος              Ο  Γραμματέας
Λιάμπας Ανδ.Στέργιος      Λέτσιος Θ. Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου