ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Πόσο βρώμικα είναι τα μούσια




Σε αντίθεση με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, ότι


τα γένια έχουν περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας, οι ερευνητές δίνουν την επιστημονική απάντηση.

Η συγκεκριμένη ιστορία, η οποία ξεκίνησε από το τηλεοπτικό δίκτυο «KOAT» στο Νέο Μεξικό, έγινε viral, παρόλο που έχει μηδενική επιστημονική αξιοπιστία.

Οπως εξηγεί ο Νικ Εβερσεντ από την Guardian, η ιστορία δεν βασίζεται σε επιστημονική μελέτη. Η «έρευνα» έγινε από έναν Μεξικανό δημοσιογράφο, ο οποίος έλαβε δείγματα από ένα μικρό αριθμό από γένια ανδρών, τα οποία έστειλε σε μικροβιολόγο να τα αναλύσει.

Ο μικροβιολόγος Τζον Γκόλομπικ αναφέρει πως εντόπισε βακτήρια τα οποία συνήθως κατοικούν στο έντερο και είπε στον δημοσιογράφο ότι αυτά τα βακτήρια βρίσκονται συνήθως στα κόπρανα, αλλά τα βακτήρια που συνδέονται με περιττώματα δεν είναι απαραίτητα περιττώματα (μία σημαντική διάκριση που πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν αγνοήσει)



Τα εντερικά βακτήρια ανήκουν στην οικογένεια Enterobacteriaceae και είναι συχνά αβλαβή,αν και μερικά μπορεί να προκαλέσει ασθένειες υπό συνθήκες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα βακτηρίδια, επειδή είναι παντού.

Οπως εξηγεί ο Φίλιπ Τιέρνο, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, μιλώντας στο New York Magazine: «εμείς, ως κοινωνία, είμαστε κυριολεκτικά λουσμένοι στα κόπρανα. Από το πληκτρολόγιο στο γραφείο σας μέχρι την τσάντα που κουβαλάτε, υπάρχουν παντού εντερικά βακτήρια και δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σας ανησυχεί».
 Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου