ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στην Τουρκία

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στην ΤουρκίαΚαι όταν λέμε Τουρκία, εννοούμε Τουρκία. Πρώτος και βασικός κανόνας όταν πηγαίνετε στην
Τουρκία είναι να δείτε και άλλες περιοχές και, πρώτα απ' όλα τα παράλια.
Να πάτε στην Έφεσο και τη Σμύρνη, στην Καππαδοκία, ακόμη και στην καρδιά της Ανατολίας.


Ο δεύτερος κανόνας αφορά τον καφέ. Ποτέ, σε καμία περίπτωση μην παραγγείλετε καφέ φίλτρου. Ο τούρκικος ή για μας τους Έλληνες ο ελληνικός καφές επιβάλλεται. Παραγγείλετε τούρκικο καφέ και μετά γυρίστε το ανάποδα και ζητείστε να σας πουν το φλιτζάνι.

Μην πηγαίνετε σε ακριβά σπα, αντιθέτως πάτε σε ένα αυθεντικό τουρκικό χαμάμ. Ο ατμός δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον σε χώρους όπου το φως, όπως μπαίνει από τα παράθυρα στο ταβάνι δημιουργεί μία πολύ ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Μην ψωνίζετε σε εμπορικά κέντρα. Το μεγάλο παζάρι στην Κωνσταντινούπολη είναι διάσημο. Αντίστοιχα πολύ ωραία παζάρια υπάρχουν στη Σμύρνη και σε άλλες τουρκικές πόλεις.

Επίσης, σε καμία περίπτωση μην ανησυχείτε μην πάρετε κιλά. Φάτε όσο μπορείτε, η τουρκική κουζίνα είναι μία από τις νοστιμότερες του κόσμου. Από τη Δύση μέχρι την Ανατολή και από το Βορρά μέχρι το Νότο, η Τουρκία προσφέρει μοναδικές γεύσεις, τοπικές λιχουδιές εδώ και χρόνια.

Το όχι δε σημαίνει απαραίτητα όχι στην Τουρκία, ειδικά αν κάθεστε σε ένα τραπέζι. Οι Τούρκοι οικοδεσπότες φέρονται πολύ καλά στους καλεσμένους τους. Το να επιμείνουν να φάτε κι άλλο είναι η πιο συνηθισμένη συμπεριφορά ενός Τούρκου που θέλει να σας περιποιηθεί.

Μη φοράτε τα ακουστικά του τηλεφώνου σας. Φροντίστε να ακούσετε την τουρκική μουσική. Όπως άλλωστε και το φαγητό είναι μοναδική και εξαιρετικής ποιότητας.

Μη χάσετε τυχόν εκδηλώσεις ή τελετές σε τζαμιά. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Και φυσικά αν έχετε τη δυνατότητα να σας φιλοξενήσουν, προτιμήστε το από το να μείνετε σε ξενοδοχείο.

Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου