ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Παρατηρητήριο Fake News: Ακριβότερος και με λιγότερους συμμετέχοντες ο νέος διαγωνισμός για τις ταυτότητες..

Πηγή εφημερίδες, sites, socialmedia



Γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες, ότι η ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού
για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από τη νέα κυβέρνηση και η διενέργεια νέου με νέες προδιαγραφές (υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και έγχρωμες αντί για ασπρόμαυρες φωτογραφίες) θα μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα αυξήσει το κόστος του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρώτο σκέλος των νέων προδιαγραφών του διαγωνισμού που αφορά τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ακυρώθηκε από το ΣτΕ, επομένως οι αλλαγές στις προδιαγραφές αφορούν τελικά μόνο τις έγχρωμες φωτογραφίες.

Η αλήθεια:

Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε ώστε να υιοθετηθεί άμεσα η υποδομή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τις νέες ταυτότητες, να μειωθεί η σχέση κόστους/παρεχόμενων υπηρεσιών και να γίνει πιο σύγχρονη άρα μεγαλύτερης διάρκειας και ασφάλειας η ταυτότητα.

Το κόστος του διαγωνισμού είναι ακριβώς το ίδιο στο πλαίσιο ενός μειοδοτικού διαγωνισμού, παρ’ ότι στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται έγχρωμες φωτογραφίες και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ηλεκτρονική υπογραφή) που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον προηγούμενο και κοστίζουν 30 περίπου εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, το κόστος του διαγωνισμού υπολογίσθηκε και εγκρίθηκε στα 515 εκατομμύρια Ευρώ το 2018 για τα πρώτα 15 χρόνια και παραμένει ίδιο και στον νέο διαγωνισμό.

Οι συμμετέχοντες ΔΕΝ θα είναι λιγότεροι με τον νέο διαγωνισμό γιατί η έγχρωμη φωτογραφία έναντι της ασπρόμαυρης αφ’ ενός δεν επιδρά καθόλου στον αριθμό των εταιριών που θα συμμετάσχουν, καθώς το σύνολο συστημάτων και υπηρεσιών που περιλαμβάνονται ενισχύουν εκ των πραγμάτων τα κοινοπρακτικά σχήματα και αφετέρου η ίδια η έγχρωμη φωτογραφία προβλεπόταν ήδη από τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά όμως μετά τη παρέλευση 5ετίας και όχι με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Το ΣτΕ ΔΕΝ γνωμοδότησε αρνητικά για τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που αποφάσισε η νέα κυβέρνηση. Ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον ορισμό με μεγαλύτερη σαφήνεια των χαρακτηριστικών αυτών, όπως και έγινε με την έκδοση διάταξης Νόμου όπου προβλέπεται η ψηφιακή υπογραφή για όλους τους ‘Έλληνες πολίτες.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου