ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Μύθοι κι αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια



Η ημερίδα απευθυνόταν στους
εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων καθώς και στους νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της Γ΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας των Δήμων Αιγάλεω, Ίλιον, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού και πραγματοποιήθηκε στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και έγινε το 2016. 

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και εμβολίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, η καθηγήτρια Παθολογίας και Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα. Κυριακή Κανελλακοπούλου και η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κα. Βασιλική Λελεντζή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τη σημασία της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών και σημείωσε: «Το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία του γενικού πληθυσμού. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών υπήρξε σπουδαία γεγονός που ενισχύει το σκοπό μας».



Η κα. Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας μίλησε για τα αντιβιοτικά και τον Έλληνα πολίτη και τόνισε την ευθύνη όλων μας για τη διάσωσή όλων των πολιτών. H κα. Γιαμαρέλλου εξήγησε τη σημασία των αντιβιοτικών για την υγεία μας, τόνισε δε ότι η άσκοπη κατανάλωσή τους, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις κοινών κρυολογημάτων, τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά καθώς μειώνεται η δραστικότητά τους.

Επιπρόσθετα, η κ. Γιαμαρέλλου παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς έναν οδηγό εργασίας για τα παιδιά που έχει τίτλο «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης: e-bug». Με τη συμβολή της κας. Γεννηματά, Δ/ντριας Φαρμακοποιού ΕΣΥ, καθώς και της κας. Παπαθανασοπούλου, Συντονίστριας του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ και Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο , ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την πληροφορία στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών .

Η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κα. Λελεντζή, ανέπτυξε το ζήτημα της θέσης που κατέχουν τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, τα οποία υλοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην προάσπιση και στην βελτίωση της υγείας των παιδιών. Εξήρε ιδίως τη θεμελιώδη σημασία της εκπόνησης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, με τη χρήση του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, στον άξονα της προαγωγής της σωματικής υγείας των παιδιών. Επεσήμανε ότι σκοπός των ως άνω Προγραμμάτων είναι η υιοθέτηση στάσεων, η εκδήλωση συμπεριφοράς και δράσης εκ μέρους των μαθητριών/τών προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης εκείνων των συνθηκών.



iatropedia.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου