ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Τοξικοί χαρακτήρες: ποιοι είναι για να τους βγάλουμε από τη ζωή μας;


Στην καθημερινότητά μας συναναστρεφόμαστε με πάρα πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς είναι
συγγενείς, άλλοι φίλοι και άλλοι απλοί γνωστοί ή και άγνωστοι με τους οποίους για κάποιο λόγο και με κάποιον τρόπο ερχόμαστε σε επαφή.

Οι περισσότεροι από αυτούς ασκούν κάποια επιρροή σε εμάς. Είτε θετική, είτε αρνητική. Είτε ψυχολογική, είτε στην προσωπικότητά μας. Άλλοι ίσως να μη μας επηρεάζουν και καθόλου. Συνήθως η μεγαλύτερη επιρροή προέρχεται από τα άτομα με τα οποία ερχόμαστε πιο συχνά σε επαφή.

Ορισμένοι έχουν την ικανότητα να μας επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από κάποιους άλλους. Βεβαίως, το πόσο θα επιτρέψουμε σε κάποιον να μας επηρεάσει είναι κυρίως δική μας επιλογή.

Όταν η επίδραση είναι θετική και μάλιστα αναγνωρίζουμε το πρόσωπο που μας την ασκεί, τότε το σίγουρο είναι ότι αυτό το άτομο έχει μια θέση και μάλιστα ξεχωριστή στη ζωή μας. Αν πάλι είναι αρνητική, τότε οι επιλογές είναι δυο: να διατηρήσεις τις σχέσεις σου και να προσπαθείς να μείνεις ανεπηρέαστος ή να τους βγάλεις από τη ζωή σου. Το πιο πιθανό όμως είναι η πρώτη επιλογή, σταδιακά να οδηγήσει στη δεύτερη.

Ποιες κατηγορίες ανθρώπων πρέπει να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας για να μην δρουν τοξικά στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά μας;
1.επικριτικοί
Οι άνθρωποι που κρίνουν για τα πάντα τους γύρω τους δεν πρέπει να έχουν θέση στη ζωή μας. Όχι μόνο γιατί προσπαθούν να μας δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα για τους άλλους, αλλά γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι το ίδιο επικριτικοί και με μας. Με αποτέλεσμα συνήθως να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε την πρόθεσή τους να μας υποβιβάζουν  για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα.


2.κουτσομπόληδες
Το να ασχολείσαι συνεχώς με τη ζωή των άλλων συμβαίνει συνήθως επειδή δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο στη δική σου για να ασχοληθείς. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν που έχουν τη συνήθεια να σχολιάζουν τη ζωή των άλλων και παράλληλα και τη δική μας, είναι μη ενδιαφέροντες άνθρωποι που στην πραγματικότητα δεν έχουν κάτι να μας προσφέρουν.
3.αρνητικοί
Ο διαρκής αρνητισμός μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία μας. Είναι λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που το έχουν στο χαρακτήρα τους να είναι διαρκώς αρνητικοί και συνήθως προσπαθούν να περάσουν τον αρνητισμό αυτό και στους άλλους. Ειδικότερα αν κάποιος επηρεάζεται αρκετά από τη διάθεση των άλλων θα ήταν  χρήσιμο να αποφεύγει τέτοιους ανθρώπους.
4.ψεύτικοι
Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη κατηγορία. Αυτοί που λένε ψέματα, δημιουργούν ίντριγκες, φήμες κ.α. είναι ίσως η χειρότερη κατηγορία ανθρώπων. Αυτοί για τους οποίους η λέξη ειλικρίνεια είναι άγνωστη και μάλιστα προσπαθούν να δείξουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Και είναι οι χειρότεροι γιατί πρόκειται για περίπτωση στην οποία υπάρχει βούληση και πλήρης έλεγχος της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων από τους ίδιους. Δρουν συνήθως εσκεμμένα και με συγκεκριμένο σκοπό.
5.εκμεταλλευτές


Μια ακόμα κατηγορία προς αποφυγήν είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την επιείκεια  των άλλων. Αυτοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους άλλους ανθρώπους για να πετύχουν τους όποιους στόχους τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα συναισθήματα και τα θέλω των άλλων.
6.εγωιστές
Για τους εγωιστές δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Άνθρωποι για τους οποίους έχει σημασία μόνο το «εγώ» τους δεν αξίζουν να βρίσκονται στη ζωή μας.
Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου