ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΓΡΕΒΕΝΑ || Ο Κώστας Μάρκου, σχολιάζει την επικαιρότητα


Περιδιαβαίνοντας τους κεντρικούς δρόμους, την αγορά, τα εμπορικά καταστήματα και εκείνα της εστίασης και τους οικισμούς (μαχαλάδες), η εικόνα που σχηματίζεται κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι .

Οι δρόμοι άδειοι , τα καταστήματα άδεια, τα παράπονα των καταστηματαρχών αλλά και των πολιτών πάρα πολλά και διαφορετικά από τον καθένα. Σε τέτοιο βαθμό που να αναρωτιέται ο πολίτης γιατί ?

Και όλοι περιμένουν εκείνες τις πρωτοβουλίες των ιθυνόντων του τόπου που να γεννήσουν ελπίδες και προσδοκίες για το αύριο. Επίσης παρατηρείται μια συγκέντρωση της ζωής της πόλης στην κεντρική πλατεία (δεν είναι κακό) χωρίς να λαμβάνεται μια πρόνοια για τους οικισμούς, ( π. χ εργατικές κατοικίες, Αλώνια, Σουλιό, Μερά, Κούρβουλο) όπου η εικόνα της εγκατάλειψης περισσεύει.

Περιγράφουμε σαν πρώτη ματιά, μια εικόνα ερήμωσης της πόλης , που καλούνται οι ιθύνοντες να τακτοποιήσουν.

Επαναφέρω εδώ ένα θέμα που έχουμε θίξει το οποίο όμως παραμένει χωρίς λύση.

Πρώτον, ο φωτισμός της εισόδου της πόλης από την ανατολική πλευρά, δηλαδή ο κατηφορικός δρόμος εισόδου, από την ανατολική πλευρά με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Γρεβενά, παραμένουν πολλοί πυλώνες σκοτεινοί και μάλιστα τώρα είναι πολλοί περισσότεροι.

Δεύτερον, είναι ανοιχτοί οι κάδοι σκουπιδιών ,το μεγαλύτερο ποσοστό πάνω από το 90% των κάδων ,γιατί δεν κλείνουν τα καπάκια? Οι ανοιχτοί κάδοι αποτελούν εστία μόλυνσης για τους επισκέπτες και τους δημότες.

Μπαίνοντας στην πόλη των Γρεβενών από την ανατολική είσοδο, θλίψη προκαλεί βλέποντας τα εγκαταλελειμένα που κάποτε έσφιζαν από ζωή. Μιλάμε για την πρώην διεύθυνση γεωργίας, ένα κτίριο που αποτελούσε σημείο αναφοράς για αγρότες, κτηνοτρόφους και όχι μόνο, μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που αν συνεχιστεί για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.





Θα αναφερθούμε επίσης στο πρώην νοσοκομείο Γρεβενών μια εικόνα πλήρης εγκατάλειψης χωρίς τόσα χρόνια να γίνει κάποια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί, εκτός από ένα μικρό κομμάτι όπου έχει εγκατασταθεί το ΕΚΑΒ σε νέο κτίριο. Κάθε προσπάθεια επαναχρησιμοποίησης προσέκρουε στην στατικότητα του κτιρίου, παράγοντας όπου όσο περνούν τα χρόνια θα επιβαρύνεται ,ας μη ξεχνάμε ότι δίπλα έχει δημοτικό σχολείο και το παλαιό νοσοκομείο αποτελεί εστία μόλυνσης.

Τέλος το ιστορικό κτίριο του Μήλου του Μπούσιου στις εργατικές κατοικίες είναι πλήρες εγκαταλελειμμένο. Τζάμια σπασμένα , και εδώ δεν βλέπω κάποια προοπτική.

Iδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτελεί η έλευση του φυσικού αερίου στα Γρεβενά. Η προσπάθεια του δημάρχου και προέδρου της ΠΕΔ Γιώργο Δασταμάνη σε συνεργασία με τον βουλευτή και όλους τους φορείς ,έφερε αυτό το αποτέλεσμα που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα για τα Γρεβενά.

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων ανακοίνωσε ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τσικνοπέμπτη και θα συνεχιστεί έως την καθαρά Δευτέρα , διοργανώνοντας εκδηλώσεις πλούσιες σε μουσική και χορό. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τα σχολεία , τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας. Ετσι λοιπόν καλούν όλους να επισκεφτούν τα Γρεβενά των γεωθαυμάτων, των ελεφάντων της Μηλιάς , των μανιταριών, της Βασιλίτσας και των όμορφων αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Κώστας Μάρκου

1 σχόλιο:

  1. Ο Μύλος γράφεται με Υ
    Βέβαια Αετέ συγχωρείσαι
    Ποσά να πρώτοδιορθώσεις άραγε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή