ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ανέβασε φωτογραφία αυτοκινήτου σε θέση ΑμεΑ στα social media -Ο οδηγός τής ζητά 70.000 ευρώ


Γυναίκα φωτογράφισε και ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία οδηγού που είχε

σταθμεύσει το όχημά του σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ και σε θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ.
Σήμερα, ο οδηγός που στάθμευσε το όχημά του σε θέση αναπήρων ζητά από τη γυναίκα 70.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων.
Η δίκη σε βάρος της Αννίτας Αναστασάκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με το θέμα να προκαλεί έντονη συζήτηση, αλλά και ερωτηματικά αναφορικά με την ερμηνεία του νόμου.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η γυναίκα εξηγεί πως έκανε προσωπική παρατήρηση στον άνδρα, για την επιλογή του να παρκάρει σε θέση αναπήρων. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, εκείνος της μίλησε ιδιαίτερα άσχημα, προβαίνοντας σε χειρονομίες και βρισιές. «Με ακολούθησε και μέχρι το αυτοκίνητό μου, όπου φόρτωνα τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και με απείλησε», είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο.

Βίντεο: 70.000 ευρώ για μια φωτογραφία αυτοκινήτου παρκαρισμένου σε θέση αναπήρων
Η κυρία Αναστασάκη αποφάσισε να αναρτήσει τη φωτογραφία με το όχημα του άνδρα στα social media, προκειμένου να αναδείξει την απερισκεψία του οδηγού. Ωστόσο, εκείνος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας 70.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. «Αισθάνθηκα απαίσια. Εγώ αισθάνθηκα ότι δέχτηκα η ίδια την επίθεση και από πάνω μου έκανε και αγωγή» λέει η γυναίκα στην κάμερα του ΑΝΤ1.


Δήλωσή μου και δήλωση του πληρεξουσίου του αντιδίκου μας στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ
Posted by Vasilis Sotiropoulos on Monday, February 3, 2020

«Οι νέες διατάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων, τόσο βάσει του GDPR όσο και με τον Ν.4624/2019 θα ερμηνευθούν εκ νέου για την έκταση της άσκησης κριτικής για αντικοινωνικές πράξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήδη υπάρχουν σχετικές απαλλακτικές κρίσεις από ανεξάρτητα όργανα άλλων κρατών της Ε.Ε.» σχολιάζει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, που ανέλαβε την υπεράσπιση της Αναστασάκη.

«Η νομοθεσία προβλέπει τέτοιες δυνατότητες, επιτρέποντας ακόμη και την δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του σχετικού έννομου συμφέροντος, με ειδικές εγγυήσεις χρόνου, καταλληλότητας κτλ, εφόσον βεβαίως δεν θίγονται θεμελιώδεις ελευθερίες» σημειώνει ο δικηγόρος με ανάρτησή του στο Facebook.

«Δεν είναι δυνατόν το υποκείμενο να φωτογραφίζεται, η εικόνα του να αναρτάται στο διαδίκτυο και μάλιστα να συνοδεύεται από έναν έντονα στιγματιστικό λόγο» υποστηρίζει από την πλευρά του στο δελτίο του ΑΝΤ1, ο Σταμάτης Τερεζάκης, δικηγόρος του ενάγοντα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου