ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ο Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, της Παιδείας και των Γραμμάτων στην Μητρόπολη Γρεβενών (εικόνες + video)

Αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί των Γρεβενών που προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, ανταποκρινόμενοι στην
πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών για την εορτή της Παιδείας και των Γραμμάτων και τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών την παραμονή της εορτής.

Καλεσμένος ήταν ο εκπαιδευτικός-μουσικοπαιδαγωγός και πολυγραφότατος Ηλίας Λιαμής.

Το θέμα που διαπραγματεύθηκε στο συναδελφικό κοινό του ο ομιλητής ήταν «Η ποιμαντική ενός επισκόπου», αναλύοντας την παιδαγωγική προσέγγιση που είχε κυρίως προς τους μαθητές ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κυρός Παύλος.







«Ο μακαριστός Παύλος είχε την δυνατότητα να εκπέμπει ταυτόχρονα αλήθεια και φιλανθρωπία. Στηλίτευε τα άσχημα αλλά δεν τσάκιζε. Ήταν ένας συναισθηματικά ευφυής άνθρωπος… Το επισκοπικό αξίωμα είναι μάλλον ένα από τις πιο βαριές θέσεις στην παγκόσμια κοινωνία. Έχει πολύ μοναξιά και φθείρει λόγω της πνευματικής έντασης. Ο πρώην Σιατίστης είχε ξεπεράσει τον φόβο του θανάτου και μιλούσε γι’ αυτό με άνεση στα παιδιά που είναι ο πιο μύχιος φόβος τους. Ο π. Παύλος βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τους 3 Ιεράρχες και αυτού του είδους οι άνθρωποι απουσιάζουν τραγικά. Οι 3 Ιεράρχες είναι ένα πρότυπο με λόγο και παράδειγμα, για παιδιά πως θέλουν μία πρόταση ζωής αληθινής που δεν φοβούνται το διαφορετικό. Αυτό θα είναι το σχολείο των επόμενων ετών… Το θέμα είναι τα παιδιά να μην φύγουν από το σχολείο με κλειστές καρδιές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λιαμής που περιέγραψε συνολικά την ομορφιά της σχέσης του αγίου ανθρώπου με το δύσκολο κοινό των μαθητών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Γρεβενών δώρισε σε κάθε εκπαιδευτικό ένα βιβλίο, ενώ παρετέθη προς τιμήν όλων των εκπαιδευτικών μία δεξίωση.

Ανήμερα της Εορτής, μετά από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε η τελετή βραβεύσεως των αριστούχων μαθητών του νομού Γρεβενών του σχολικού έτους 2018-2019, από τον Μητροπολίτη Γρεβενών και Πρόεδρο των Κοινωφελών Ιδρυμάτων «Κ. & Μ. Βρέντζιου» και «Ν. & Κ. Κωνσταντινίδη» κ. Δαβίδ.

H βράβευση εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου