ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Πώς θα μπουν σε καραντίνα η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά

Δείτε το οδοιπορικό στο χωριό «φάντασμα»

Σε καραντίνα έχουν μπει δυο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγάσια στην Κοζάνη λόγω κορονοϊού.


Στην επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου, ο κος Χαρδαλιάς είπε ότι δυο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγάσια στην Κοζάνη, μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς υπήρξε πυρήνας της μόλυνσης.

«Είναι ένα μέτρο που θα το εξετάσουμε και σε μεγαλύτερες χωροταξικές ενότητες, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ήδη έχουν ενισχυθεί οι δομές υγείας στις περιοχές αυτές, από τον στρατό και την πυροσβεστική».


Όμως τι σημαίνει ότι τα χωριά είναι σε καραντίνα;

Τα βήματα της καραντίνας:
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει παράσχει στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου έναν στρατιωτικό γιατρό και ένα νοσηλευτή.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών έχει ενταλθεί για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, ώστε να συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Βοΐου για την τροφοδοσία, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων και για κάθε συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων με χρόνια νοσήματα.




Σε κάθε περίπτωση, αφορά στον κατ’ οίκον περιορισμό των κατοίκων και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους, εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των δύο χωριών.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «υπήρχε ένας συγκεκριμένος πυρήνας μετάδοσης, μας προβλημάτισε και προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση. Μια απόφαση την οποία δεν θέλουμε να ξαναπάρουμε, αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο και να το αντιληφθεί ο καθένας, ότι όταν νοσεί, όταν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που μπορεί να μεταφέρει τη νόσο, δε μετακινείται προς πάσα κατεύθυνση. Είναι ένα μέτρο το οποίο εάν χρειαστεί θα το εφαρμόσουμε και ίσως και σε μεγαλύτερη κλίμακα».

Οδοιπορικό στη Δαμασκηνιά

Την ίδια ώρα, οδοιπορικό σε ένα από τα δύο χωριά της Κοζάνης (Δαμασκηνιά και Δραγασιά) που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού πραγματοποίησε το κεντρικό δελτίο του Open. Στη Δαμασκηνιά ζουν 60 άτομα εκ των οποίων οι δέκα είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ άλλοι τέσσερις είναι ύποπτα κρούσματα.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκεται και ένας 70χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου. Στη Δραγασιά και οι 20 κάτοικοι βρίσκονται σε κατ' όικον περιορισμό.

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού της Κοζάνης είναι σοκαρισμένοι και σαστισμένοι και ζητούν να υπάρξει περίθαλψη για αυτούς.

Σύμφωνα με τo ίδιο ρεπορτάζ θα υπάρξουν εργαζόμενοι του δήμου Βοϊου που θα πηγαίνουν καθημερινά στα δύο χωριά ενώ πλέον δεν επιτρέπεται η πρόσβαση άλλων ανθρώπων στην περιοχή ούτε η έξοδος των κατοίκων από τις περιοχές.

Τέλος εάν χρειαστεί γιατρός θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στους κατοίκους των δύο χωριών.


Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου